makarony - 24536 przepisów (strona:980/1636)

Tuńczyk w sosie śmietanowo koperkowym z kaszą 77

Wykonałam go bez smażenia na tłuszczu, a w zamian mogłam wykorzystać większą ilość śmietany do dania. Ten sos jest tak dobry, że pasuję do każdego rodzaju kaszy czy nawet makaronu. Mi szczególnie zasmakował w połączeniu z kaszą gryczaną. Polecam również wykonać w wersji z kaszą jaglaną i ryżem brązowym. Wartość odżywcza 1 porcji: 509 kcal

zdrowo i aktywnie
Zapiekanka warzywna z tuńczykiem i serem 93

samo tyczy się rodzaju białka, nie musi to być tuńczyk, a możecie użyć mięsa czy innej ryby. Dodatkowo ryż, który występuje w mojej wersji możecie zamienić np. na makaron czy kaszę. Jedno się nie zmienia-ser! W każdej wersji musi znaleźć się obowiązkowo. 😀 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również na inny przepis z przepyszną zapiekanką.  ZAPIEKANKA JAGLANA Z TUŃCZYKIEM

zdrowo i aktywnie
Klopsiki z kurczaka z parmezanem w sosie pomidorowym 89

kulki i od razu wrzucać je do gotującego się sosu pomidorowego. Klopsiki dusić w pomidorach ok. 10 min. – 15 min. Na koniec doprawić sos solą i pieprzem. Podawać z makaronem lub ryżem. Wasze dzieciaki pokochają ten przepis

Gotujemy i jemy
Najlepsze leczo z cukinią, bakłażanem i boczkiem 158

koniec dodać drobno pokrojony lub zmiażdżony czosnek oraz ostrą pastę paprykową i świeżo mielony pieprz. Podawać ze świeżym chlebem lub bułeczką. Można także serwować z ryżem lub makaronem. Leczo świetnie smakuje z kleksem gęstej, kwaśnej śmietany lub jogurtem greckim.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
Masła smakowe: z chili, miodowe, martini 94

dokładnie rozetrzeć z miodem i uformować w wałeczek. Zawinąć go w folię aluminiową i schłodzić w lodówce. Podawać pokrojone w krążki. Masło miodowe jest idealnym dodatkiem do tostów lub makaronu na słodko dla dzieci. Masło martini 8 łyżek masła 12 średnich zielonych oliwek 2 łyżki ginu 1 łyżka wytrawnego wermutu ½ łyżeczki skórki z cytryny Szczypta pieprzu cayenne W garnuszku zagotować

Gotujemy i jemy
Leczo z kiełbasą 120

koniec dodać drobno pokrojony lub zmiażdżony czosnek oraz ostrą pastę paprykową i świeżo mielony pieprz. Podawać ze świeżym chlebem lub bułeczką. Można także serwować z ryżem lub makaronem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
Lunchbox dla przedszkolaka 140

papryki Zapraszam po inspiracje na bułeczki domowe: Słodkie bułeczki – przepis Drożdżówki z serem i malinami Drożdżówki z ananasem Drożdżówki piernikowe Proste drożdzówki z makiem Drożdżówki z dżemem Dzień 3: makaron penne pełnoziarnisty ugotowany al dente ( przepis ) szynka domowa ( przepis ) – grube plastry wycięte foremka w kształcie serca banan pomidorki ser żółty wycięty foremką w kształcie serca Dzień 4: buła

Dorota Smakuje
Obiady z Żabki - c.d. 124

Bardzo smaczne risotto w 2 wersjach. Inny pomysł: makaron po indonezyjsku (dla lubiących słodko-kwaśne obiady, raczej nie mój pierwszy wybór) + pierożki indyjskie, lekko pikantne

Qlinarnie i Qlinarnie
Kurczak w sosie pieczarkowym – szybki przepis na obiad 118

niezwykle aromatyczne; o bogatym, wyrazistym smaku. A to za sprawą czosnku, sera pleśniowego i ziół. Bo sos pieczarkowy wcale nie musi być nudny i mdły! Potrawę podaję najchętniej z makaronem, ale będzie również dobrze pasować do kaszy jaglanej. [embed]https://youtu.be/7Cumn8f0kAA[/embed] Składniki na kurczaka w sosie pieczarkowym (około 4 porcje): 0,5 k g pieczar ek 2 piersi

e-PrzepisyKulinarne
Krewetki z pesto z rukoli i spaghetti cukiniowym 133

Spaghetti cukiniowe to danie, które jadam latem bardzo często. Robi się je szybko i idealnie zastępuje makaron. Może być tez baza do sałatek. Te krewetki z pesto z rukoli i spaghetti cukiniowym to pomysł na szybką, lekka kolację bez węglowodanów, keto i paleo. No i Read More Artykuł Krewetki z pesto z rukoli i spaghetti cukiniowym pochodzi z serwisu flymetothespoon

Flymetothespoon
FIT lasagne z cukinii 136

Sezon cukiniowy jeszcze na szczęście trwa - więc korzystamy na maksa ( TUTAJ  pisałam Wam, dlaczego warto jeść cukinię).  Dzisiaj przepyszna FIT lasagna - zamiast makaronu wykorzystujemy właśnie cukinię -  mówię Wam wyszło przepysznie :)  Inspiracją był przepis członki mojej grupy  Kuchenne Fit Rewelacje  , oczywiście z moimi zmianami (nie byłabym sobą). Zapraszam Was do dołączania do grupy - znajdziecie

Moje Kuchenne Rewelacje
La Celia, Pioneer Reserve, Chardonnay, 2014. Uco Valley, Argentyna. 111

nadaje temu trunkowi potencjału do starzenia. Do czego: wino to znakomicie radzi sobie samodzielnie, jak i jako towarzysz potraw. Świetnie sprawdzi się z tłustymi rybami lub makaronami w aksamitnym śmietanowym sosie z krewetkami. W bardziej szalonej wariacji będzie świetnie pasowało do grzanek ze smalczykiem z mangalicy. Ode mnie: mój zdecydowany faworyt, jeśli chodzi o ten styl Chardonnay. Jeśli więc lubicie

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania