makaron gwiazdeczki 3 grube plastry szynki pół puszki kukurydzy pół puszki ananasa 1 łyżka musztardy 3-4 łyżki majonezu sól pieprz kilka listków bazylii Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i płuczemy zimną wodą. Ananas i szynkę kroimy w kosteczkę , dodajemy kukurydzę, majonez i musztardę, doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy posiekaną bazylię. Mieszamy sałatkę
Gotowanie jest łatwesmakuje wybornie. Składniki: 35 dag mielonego mięsa wieprzowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki cytryna 1 jajko 150 ml białego wina wytrawnego makaron spaghetti sól i pieprz do smaku Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, zmiażdżonym czosnkiem, natką pietruszki, sokiem i miąższem z cytryny, dwoma łyżkami
Tradycyjna KuchniaWystarczą 3 składniki i sos czosnkowy aby w kilka chwil przygotować pyszną i pożywną sałatkę. Składniki 1/2 opakowania makaronu kokardki 1 brokuł 1 puszka kukurydzy Bonduelle 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2-3 ząbki czosnku sól pieprz 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie a różyczki brokuła na parze. 2. Kiedy oba składniki wystygną dodajemy do nich kukurydzę
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyWarzywne spaghetti bolonese – to idealne połączenie chrupiącego, warzywnego makaronu z aksamitnym sosem i wyrazistymi mięsnymi pulpecikami. O wiele mniej kaloryczne niż glutenowy odpowiednik. Pokochacie to danie! Warzywne spaghetti bolonese Są na świecie rzeczy, o których się filozofom nie śniło, a jedną z nich jest z pewnością spaghetti bolonese z cukinii. Danie niebywale proste i smaczne, doskonale imitujące glutenowy odpowiednik(...)wstążki zwykłą obieraczką do warzyw. Posól do smaku i wymieszaj. Krok 5 Wyjmij pulpeciki z pieca i przełóż do sosu pomidorowego. Chwilę podgrzewaj. Ułóż na talerzu zucchini, wyłóż na makaron sos z pulpetami, posyp siekaną pietruszką i parmezanem. Smacznego! Artykuł Zucchini – czyli warzywne spaghetti bolonese pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharztych co lubią treściwe posiłki.Smacznie,szybko,tanio czyli to co lubimy najbardziej :)! Przepis na 4-5 porcji. Składniki: kawałek wędzonego boczku puszka zielonego groszku konserwowego opakowanie dowolnego ulubionego makaronu, u mnie świderki (500 gram) pęczek natki pietruszki Kulka mozzarelli (opcjonalnie jeśli lubisz :)) 1 cebula 3 ząbki czosnku sól i pieprz 4 czubate łyżki śmietany 12% Przygotowanie: na patelni podsmaż(...)cebulę, dodaj posiekany czosnek oraz boczek gdy boczek się zarumieni dodaj odcedzony wcześniej groszek i smaż chwile na małym ogniu następnie dodaj śmietanę i mieszając doprowadź do wrzenia ugotuj makaron i wymieszaj w garnku z sosem. całość posyp posiekaną natką pietruszki i pokrojoną mozzarellą
Studencka Michapomidorów w puszcze krojonych 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii sól i pieprz do smaku natka pietruszki dowolny ugotowany makaron odrobina startego ulubionego sera Przygotowanie: pokrojone w kostkę cebulę i czosnek podsmażamy na patelni, następnie dodajemy mięso gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory w puszcze
Studencka Michagdzie to było,bo nie zapisałam i nie pamiętam nawet dokładnie wszystkiego co i jak..ale wiem , że były tylko warzywka [u mnie włoszczyzna paski], sok z kapusty i makaron oraz śmietana .Prosto, szybko i smacznie. około 1-2 szkl. soku z kapusty kiszonej włoszczyzna paski sól ,pieprz ziele ,listek laurowy domowa wegeta śmietana koperek(...)Włoszczyznę w paskach włożyć do garnka , zalać wodą, dodać przyprawy i gotować prawie do miękkości warzyw. Pod koniec dodać makaron ,a na koniec dolać sok z kapusty, chwilę razem gotować .Dodać śmietanę, koperek i ewentualnie doprawić
Moje domowe kucharzenieDzisiaj tak trochę z innej beczki, bo nie na słodko :) Makaron domowy- najlepszy, idealny, żaden sklepowy nie dorówna mu w smaku. 4 jajka 400 g mąki 1 łyżka oliwy Całość wyrabiamy, dzielimy na trzy części, wałkujemy na cienkie placki. Rozkładamy je na ściereczkach i nieco podsuszamy . Zwijamy w rulonik i kroimy ostrym nożem makaron Gotujemy w osolonej wodzie . Pycha
Z MarcepanemPozostałe 🍜350 ml soku pomidorowego 🍜4 łyżki koncentratu pomidorowego 🍜2 ziela angielskie 🍜2 liście laurowe 🍜1 kostka rosołowa 🍜Sól i pieprz do smaku 🍜2 łyżki natki pietruszki 🍜150 g makaronu np penne PRZYGOTOWANIE: Na samym początku przygotowujemy pulpeciki. Mięso przekładam do miski, dodaję wszystkie składniki. Dokładnie wyrabiam. Formuję małe klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczam w mące ziemniaczanej(...)szklanki wody, dodaję ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, 1 kostkę rosołową. Zagotowuję. Dodaję klopsiki. Zmniejszam ogień. Mieszam co jakiś czas po upływie ok 15 min dodaję makaron i wlewam sok pomidorowy oraz koncentrat pomidorowy. Gotuję jeszcze ok 5 min. Na koniec doprawiam według gustu solą i pieprzem oraz świeżą natką pietruszki. Podaję na ciepło
Gotowanie PatkiUdon to taki chiński makaron idealny na ciepło, zimno i jak tam chcecie. Ja kupiłam makaron świeży, który tylko wrzuciłam na patelnię i podgrzałam. Do niego warzywa i pyszne danie na talerzu, polecam. Udon po chińsku z warzywami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePłaskurka czyli pszenica płaskurka to jedno z najstarszych zbóż w dziejach ludzkości, zdrowe i nie uczula. Makaron z tej mąki jest jędrny i smakuje obłędnie. Dziś użyłam go do zrobienia sałatki, szybkiej i pysznej, polecam. Na śniadanie czy kolację będzie znakomitym posiłkiem. Sałatka z makaronu z płaskurki z groszkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzepis z książki Paolo Petroni Składniki 350 dag makaronu spaghetti 85 g tunczyka w oleju po odcedzeniu 55 g czarnych oliwek bez pestek kilka solonycj jabłuszek kaparowych 1 żąbek czosnku natka pietruszki oliwa z oliwek sól pieprz Przygotowanie Na patelni rozgrzałem 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek. Dodałem posiekany czosnek, natkę pietruszki, oliwki i kaparowe jabłuszka, smażyłem kilka minut. Tuńczyka(...)sączeni pokruszyłem. Wrzuciłem na patelnię, dodałem kilka łyżek wody i zmielony pieprz. Gotowałem na wolnym ogniu ok. 5 minut. Ugotowałem makaron al dente, w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu dodałem do sosu
R'n'G KitchenWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 200 g makaronu świderki, 2 kiełbasy śląskie, sól, pieprz, duża garść tartego sera żółtego, 250 g śmietany, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Na oleju podsmażam kiełbasę pokrojoną w półplastry. Śmietanę mieszam z serem, dodaję do kiełbasy, mieszam. Gotuję około
JejKuchniaMakaron zawsze jest świetnym wyborem, zwłaszcza jeśli chcemy przyrządzić coś szybko, a żeby było pyszne. Można go podać z dobrą oliwą i pieprzem albo bardzo wyszukanymi składnikami i niemal bez pudła, za każdym razem, poczujemy satysfakcję po posiłku. Banały wypisuję, ale zmierzam właściwie do tego, że bez makaronu nie mogłabym żyć. Jest to potrawa, która w każdym wydaniu poprawia
Pichceniomaniarazie potrzeby doprawić solą. Dodać bambusa i plasterki kasztana pokrojone w małe paski. Kasztany można ominąć. Dodając kasztany wlać trochę wody z puszki.( z tej co były kasztany) Makaron połamać i dodać do sosu. Gotować aż makaron będzie miękki. Teraz już tylko krewetki i mule, przykryć naczynie. Gotować na małym ogniu około 3-5 minut. Mule muszą się otworzyć. Dodać
Kuchnia Pokoleń