makarony - 24536 przepisów (strona:724/1636)

Makaron z serem i sosem truskawkowym 129

Truskawki obieram, myję i kroję w plasterki. Kilka zostawiam do dekoracji. Przekładam do garnka, wsypuję cukier, sos balsamico i na wolnym ogniu przesmażam aż sos zrobi się lekko gęsty. Makaron gotuję według instrukcji opakowania. Serek i śmietanę przekładam do miski i łączę mikserem. Nie dodaję cukru bo sos truskawkowy już jest słodki. Na talerzu układam makaron, dodaje sos, porzeczki, maliny

wesoła kuchnia
tagliatelle z kurkami 130

Cześć! Między robieniem przetworów z ogórków czy cukinii wypadałoby coś zjeść.  Z racji, że zaczął się sezon na kurki - w lesie i markecie - zrobiłam makaron tagliatelle z kurkami. Danie delikatne i pyszne. Proste w przygotowaniu i tak samo szybkie w jedzeniu.  Polecam!  Składniki: * 40 dkg makaronu tagliatelle * 200 ml śmietanki 30% * 30 dkg kurek * 1 nieduża cebula

Pieprzyć z Fantazją
Makaron po singapusrku 108

Bardzo smakowite danie dziś przedstawiam. Makaron jest przepyszny, krewetki i skorzonera chrupiące, idealne danie. Polecam gorąco, mało pracy a danie cieszy brzuch i oczy. Makaron po singapursku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bób, bóber, bober: 5 niecodziennych dań z bobu 263

mniejszym stopniu Anglosasom. Amerykanie dopiero kilka lat temu odkryli smakowitość bobu, głównie za sprawą kuchni włoskiej i zajadają się fava bean (albo broad bean, horse bean) przede wszystkim z makaronami. Swój wkład w upowszechnianie bobu ma również Martha Stewart, jedna z nielicznych przedstawicielek Polonii amerykańskiej, która wspięła się na sam szczyt drabiny społecznej USA (zaliczając po drodze fatalny upadek). Jeden(...)Lekko przekręcony przepis na klasyczne risotto. Zamiast groszku w ryżu znalazł się bób. I świetnie dał radę. Pomogły krewetki. Linguini z bobem i krewetkami We Włoszech połączenie bobu z makaronem jest czymś absolutnie naturalnym. My do tego zestawi dorzuciliśmy jeszcze krewetki.   Artykuł Bób, bóber, bober: 5 niecodziennych dań z bobu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Makaron świderki z tuńczykiem 106

Kuchnia - Włochy południowe. Składniki 450 g makaronu świderki 200 g czarnych oliwek 180 g tuńczyka w oleju 2 łyżki kaparów 1 marynowana czerwona papryka 10 filecików anchois 100 ml oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki listków masłowej bazylii sól pieprz Przygotowanie Zmiksowałem oliwki, anchois i tuńczyka. Zmniejszyłem obroty miksera, cienką strużką wlałem oliwę. Masę połączyłem z drobniutko pokrojoną(...)papryką, bazylią masłową i sokiem z cytryny. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Wymieszałem z ugotowanym makaronem. Przykryłem, odstawiłem na 3 minuty

R'n'G Kitchen
Przepisy z cukinią 418

cukinią i fetą Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Kiszona cukinia Kuskus z cukinią i suszonymi pomidorami Kotlety z cukinii Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Makaron z cukinią Makaron z pieczarkami, cukinią i parmezanem Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym Pizza z cukinią i pieczarkami Sałatka z soczewicy i cukinii

Moja smaczna kuchnia
RAVIOLI ZE SZPINAKIEM I SERKIEM KOZIM, PODANE Z PALONYM MASŁEM! 146

Kuchnia włoska to jest to! Uwielbiam ravioli! Kocham robić makaron domowy, wszelakie pasty z różnymi sosami i dodatkami, tworzyć nowe smaki i połączenia włoskich pierożków. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne ravioli z nadzieniem ze szpinaku, serka koziego i fety. Podane z ukochanym palonym masłem i chrustem z pieczywa i posiekanych migdałów.  To danie jest przekozackie! Przepis własny(...)łyżkach wody. Całość zagotuj sos zgęstnieje, odstaw do całkowitego wystudzenia. Farszem nadziewamy ravioli. Ciasto dobrze zgniatamy czy to widelcem czy palcami. Ravioli wrzucamy na osolony wrzątek ( tak jak na makaron) i gotujemy 2-3 minuty od wypłynięcia.  Wyjmujemy ravioli na talerz łyżką cedzakową.  Na patelni rozpuszczamy 4-3 łyżki masła, dodajemy 2 łyżki posiekanych migdałów i pokruszony

SMYKWKUCHNI
Pappardelle z Pawii 92

Kuchnia włoska. Lombardczycy znają setki sposobów przyrządzania szparagów. Składniki 250 g makaronu pappardelle 4 plastry wędzonego łososia 5 ugotowanych zielonych szparagów 1 cebula 1 duży pomidor 1 ząbek czosnku 1 mała ostra papryczka 2 szklanki śmietany 36 % 2 łyżki masła 2 łyżki koperku 5 listków bazylii sól 20 g parmezanu Przygotowanie Łososia pokroiłem w paski. Pomidora sparzyłem, obrałem, usunąłem pestki(...)pokrojone na kawałki, łososia i pomidora. Wlałem śmietanę, mieszając, gotowałem 10 minut na małym ogniu, aż sos zgęstniał. Dodałem papryczkę, koperek, porwane na kawałki listki bazylii i sól. Ugotowałem makaron al dente, osączyłem, wymieszałem z sosem, posypałem startym parmezanem

R'n'G Kitchen
Makaron ryżowy z omułkami 175

Składniki: 250 g mrożonych owoców morza, u mnie omułki 100 g makaronu ryżowego 200 g pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 100 g groszku cukrowego 2 pieczone papryki z zalewy kilka krążków … Czytaj dalej Makaron ryżowy z omułkami

czarrna od kuchni
DANIE JEDNOGARNKOWE Z POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ W SOSIE SEROWYM 101

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 300 g makaronu - u mnie świderki, 200 g polędwiczki wieprzowej, mała papryka zielona, 330 ml śmietanki 30%, 500 ml bulionu, 100 g sera Lazur niebieskiego, garść posiekanej natki pietruszki, łyżka oleju z dodatkiem bazylii, sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka. Przygotowanie: Polędwicę oczyszczam(...)dodatkiem przypraw - soli, pieprzu, papryki i ziół prowansalskich przez około 3 minuty. Paprykę kroję w kostkę, dodaję do mięsa, razem smażę jeszcze przez chwilę. Dodaję bulion i śmietankę, wsypuję makaron. Gotuję pod przykryciem na najmniejszym ogniu około 20 minut (co jakiś czas mieszam). Na koniec dodaję pokrojony w kostkę ser, mieszam i gotuję do momentu jego rozpuszczenia. W razie potrzeby

JejKuchnia
Cannelloni z mięsnym farszem 189

Cannelloni z mięsnym farszem to propozycja podania włoskiego dania na polskim stole – trzeba próbować innych smaków. Każdy chyba lubi włoską kuchnię i smaki. Uwielbiam makaron (chociaż nie jest on wymysłem włochów) i mogłabym go zjadać kilogramami bez żadnych dodatków – oczywiście musi być ugotowany 🙂 Składniki na: Cannelloni z mięsnym farszem jedno opakowanie makaronu... Więcej The post Cannelloni z mięsnym

Magiczny Garnek
Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami 94

Witajcie. Dziś mam dla Was propozycje na fajną, szybką i prostą sałatkę. Będzie w sam raz na obiad czy do pracy. Składniki: 250 g kolorowego makaronu 1 nieduża cukinia kilka suszonych pomidorów 1 kostka sera typu feta 2 ząbki czosnku suszona pietruszka sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. 2. Umytą i osuszoną cukinię pokroić

Kuchnia domowa Ani
Młoda kapusta z kiełbasą i makaronem 127

podanych składników wychodzi tego dania całkiem sporo. Po powrocie z pracy wystarczy tylko odgrzać i mamy obiad. Polecam! Składniki: 1  główka młodej kapusty 35 dag grubego makaronu np. gnocchi 2  cebule 35 dag surowego podwędzanego boczku 2 długie laski  podlaskiej kiełbasy 2 łyżki octu 2,5 szklanki wody 1,5 łyżki cukru Sól morska do smaku Świeżo(...)chwilę przesmażyć na małym ogniu do połączenia składników. Stopniowo wlewać  szklankę wody z ugotowanej kapusty. Energicznie mieszać rózgą kuchenną aż zgęstnieje. Zasmażkę-sos dodać do kapusty, wymieszać. Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić  na sicie, przelać zimną wodą. Dodać do kapusty, dokładnie wymieszać. Podawać od razu, ale równie dobrze smakuje odgrzewane. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Muszle faszerowane boczkiem z sosem pomidorowym 145

Magda Trzeba poświęcić trochę czasu na przygotowanie faszerowanych muszli, należy też wykazać się wyczuciem czasu, bo przegotowanie makaronu może skończyć się kulinarną katastrofą. Ale gdy tylko się je próbuję, zapominam o kulinarnym mozole i w duchu sobie obiecuje ,,muszę zrobić je jeszcze raz”. Są wyśmienite, efektowne i jak już się je robi to najlepiej całą paczkę. Składniki(...)sosie. Naczynie przykrywamy folią aluminiową, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 20 minut aż sos zabulgocze. Po tym czasie ściągamy folie i pieczemy jeszcze przez 10 minut, aby makaron był chrupiący na wierzchu. Powrót na górę

Smaczna Strona
Błyskawiczny makaron z kurczakiem i cukinią 139

zaspakaja głód jest sycące i smaczne, przynajmniej tak mówią domownicy.  Wyrazistości dodaje serek pleśniowy i cytrynowy pieprz. Polecam Wam goraco. Składniki: Na 4-5 porcji 40 dag grubego makaronu np. gnocchi 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cukinia 1-2   cebule kawałek pora 2 ząbki czosnku 10 dag sera pleśniowego np. lazur 200 ml słodkiej śmietanki(...)oraz cukinię , całość smażyć pod przykryciem aż warzywa zmiękną, wlać śmietankę , dodać pokruszony ser pleśniowy , mieszać aż ser się rozpuści a sos zgęstnieje, doprawić do smaku pieprzem cytrynowym. Makaron ugotować wg wskazówek producenta na opakowaniu, odcedzić i gorący wymieszać z sosem, rozłożyć na talerze, posypać startym parmezanem lub cheddarem, od razu podawać. Smacznego

Wanilia i Kardamon