imprezę, ale i do pracy. Połączenie to jest niebanalne, kolorowe, i zarazem pyszne. Podobną kiedyś miałam okazję spróbować, a później postarałam się odtworzyć jej smak. Składniki: 50 g makaronu sojowego 200g paluszków krabowych surimi 1 długi ogórek zielony Puszka kukurydzy Pęczek koperku Sól 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Makaron namoczyć we wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokroić w drobne paski(...)miski dodać pokrojony makaron, kukurydzę, pokrojonego w kostkę ogórka, pokrojone w grubsze plastry paluszki surimi oraz posiekany koperek. Dodać 2 łyżki majonezu. Posolić do smaku. Wymieszać. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówmakaronu (kokardki), 250 g paluszków surimi, 1 mały słoiczek zielonego pesto, 10 łyżek śmietanki 18%, 2 łyżki koperku (mam zamrożony i już posiekany :), 30 dag sera żółtego. Makaron gotujemy według przepisu. Pesto mieszamy ze śmietanką, koperkiem oraz dodajemy połowę startego sera. Paluszki surimi kroimy w mniejsze kawałki. Makaron przekładamy do naczynia do zapiekania, dodajemy mieszankę z pesto i paluszki surimi
Delicious TitbitsSałatka. Przepisy na sałatki. Sałatki z mięsem. Sałatki z makaronem. Sałatki ziemniaczane. Sałatki z kurczakiem. Sałatki z anansem. Sałatki z brzoskwinią. Sałatki z ryżem. Sałatki z pomidorem. Sałatki z ogórkiem. Sałatki z kukurydzą. Sałatki z zupek chińskich. Sałatki z tortellini. Sałatki z granatem. Sałatki z pieczarkami. Sałatki z brokułami. Sałatki z kalafiorem. Sałatki owocowe. Sałatki z bananem. Sałatki z pomarańczą(...)ziołowym Sałatki z sosem paprykowo-ziołowym. Sałatki z sosem chili. Sałatki z sosem słodko-kwaśnym. Sałatki z sosem czosnkowo-ziołowym. Sałatki z sosem miodowo-musztardowym. Sałatka z wędzonym kurczakiem, makaronem, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Surówka z białej kapusty, kukurydzy, marchwi i pora Sałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym Marchewka ‚na krótko’ z groszkiem (marchewka
Kulinarne PrzebojeWprost przepadamy za tą sałatką , a moglibyśmy jeść ją kilogramami. N awet mój syn, który jest wielkim niejadkiem, wcina ją ze smakiem :) 25 dag makaronu (małe kokardki), 25 dag szynki, 1 puszka ananasów, 1 por (biała część), 1 puszka kukurydzy, majonez. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Szynkę i ananasa kroimy w kostkę. Pora drobno siekamy. Dodajemy kukurydzę. Wszystko(...)dokładnie mieszamy i dodajemy majonez. Ja majonez dodaję tuż przed podaniem sałatki, bo makaron lubi chłonąć
Delicious Titbitsprzygotowania wegańskiego bolognese użyłam bardzo mało przypraw. Chciałam lepiej poznać smak produktu, a dobre sezonowe pomidory i zioła sprawiły, że danie było bardzo aromatyczne. Polecam :) 200 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti sos: 275 g “mięsa” mielonego wegańskiego (użyłam gotowego produktu na bazie białka z grochu, pszenicy i soi) średnia cebula 2 soczyste pomidory malinowe kopiasta łyżka koncentratu pomidorowego dobrej(...)kroimy w kosteczkę. Szklimy ją na maśle, po czym dodajemy “mięso” i całość podsmażamy kilka minut. Dodajemy pokrojone pomidory, koncentrat, przyprawy i całość dusimy około 10 minut. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podajemy z sosem i posypujemy wegańskim parmezanem, lub płatkami drożdżowymi. Smacznego :) Artykuł Spaghetti z wegańskim sosem bolognese pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogwięc sprawdziłam. I już nigdy nie zrobię pesto według własnego “przepisu”. I pamiętaj, żeby do pesto kupić składniki najlepszej jakości. Poczujesz różnicę! Możesz użyć go klasycznie jako dodatek do makaronu, z odrobiną wody do pieczonych warzyw lub jako farsz do pieczonego kurczaka. Pesto należy do potraw, w których super spisują się zamienniki różnego rodzaju. Przy zachowaniu proporcji, które podane(...)przepisie wypróbuj innych zielonych liści, innych orzechów lub innego sera. Do czego użyć: z odrobiną wody jako sos do pieczonych warzyw klasycznie jako dodatek do makaronu jako farsz do pieczonego kurczaka Dodatki/zamienniki: zielone warzywa liściaste: jarmuż, pokrzywa, buraki liściowe, rukola, szpinak, młoda botwina, natka pietruszki, mięta orzechy: orzechy pini, włoskie, laskowe, migdały, pistacje, pekany, makadami sery: praktycznie każdy twardy
wiecejwarzyw.plpasku łyżeczką nakładaj farsz, przykryj potem paskiem ciasta, brzegi dociskamy i formujemy prostokątne ravioli. Oczywiście pierożki możesz też przygotować w tradycyjny sposób. Ravioli gotujemy we wrzątku, osolonym (jak na makaron) z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek. Ravioli gotujemy tak długo jak makaron, u mnie to około 4-5 minut, ja ciasto wałkuje cieniutko! Ravioli wykładamy łyżką cedzakową
SMYKWKUCHNIProste, smaczne danie makaronowe z soczystą , czerwoną papryką i wędzonym boczkiem . Składniki : /2 porcje/ 200 g makaronu penne 1 łyżka oliwy z oliwek 150 g boczku wędzonego 1 papryka czerwona ½ cebuli ¾ szklanki przecieru pomidorowego/passata/ sól i pieprz do smaku 2 łyżki parmezanu listki bazylii lub pietruszki do dekoracji Wykonanie : Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie(...)patelnię. Mieszając smażyć warzywa kilka minut, Dodać passatę pomidorową, sól i pieprz do smaku Dusić kilka minut /do miękkości papryki,w razie potrzeby podlać odrobiną wody/. Makaron penne ugotować al’dente, odcedzić i przełożyć do gotowego sosu. Starannie wymieszać i wyłożyć na talerze. Posypać startym serem i ozdobić listkami bazylii
Zakamarki mojej kuchnifasolkę. Wlać wodę, wymieszać. Wody wlać tyle żeby uzyskać odpowiednią konsystencję. Gotować 10 minut. Teraz dodać osączone kiełki fasoli, wymieszać. Sprawdzić smak w razie potrzeby doprawić do smaku. Ugotować makaron. Odcedzić. Każdą porcję makaronu posypać potartym serem i polać sosem. Smacznego. Polecam
Kuchnia Pokoleńzdrowym szpinakiem połączonym z intensywnym smakiem czosnku i greckiego sera, z dodatkiem sosu z dojrzewających w słońcu pomidorów. Całość gotowego obiadowego dania dopełnia dodatek kurczaka. Składniki: Farsz: 32 rurki makaronu cannelloni 900g mrożonego szpinaku 500g fileta z kurczaka 180g sera fety 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka bazylii szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki masła olej sól(...)całość smażyć około 10 minut. Następnie dodać pokruszony ser feta i usmażonego kurczaka. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Gotowym farszem nafaszerować rurki makaronu, za pomocą rękawa cukierniczego. 3. Sos pomidorowy: Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać paprykę ostrą, słodką i chwilę smażyć. Następnie wlać pomidory z puszki, doprowadzić do wrzenia
Szalona Kuchnia EwelinyProsta zupa z warzywami oraz makaronem tortellini z nadzieniem serowym. Znajdziemy w niej marchewkę, pietruszkę, selera naciowego, zielony groszek oraz świeże liście szpinaku. Jest dość syta i pożywna, a także szybka w przygotowaniu. Smakuje przepysznie! Składniki: 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 3-4 łodygi selera naciowego 1 puszka groszku zielonego 200 g tortellini z serem(...)wrzucamy cebulę oraz czosnek. Smażymy do zeszklenia, a następnie dodajemy marchewki, pietruszkę oraz selera naciowego. Mieszamy i smażymy przez około 5 min. Zalewamy wszystko bulionem i zagotowujemy. Następnie dodajemy makaron tortellini, odsączony groszek z puszki oraz zioła prowansalskie i gotujemy przez około 10-12 min. Na końcu dodajemy świeże liście szpinaku i gotujemy jeszcze 3-4 min. Przyprawiamy do smaku
Kuchnia MagdaLenyProsta zupa z warzywami oraz makaronem tortellini z nadzieniem serowym. Znajdziemy w niej marchewkę, pietruszkę, selera naciowego, zielony groszek oraz świeże liście szpinaku. Jest dość syta i pożywna, a także szybka w przygotowaniu. Smakuje przepysznie! Składniki: 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 3-4 łodygi selera naciowego 1 puszka groszku zielonego 200 g tortellini z serem(...)wrzucamy cebulę oraz czosnek. Smażymy do zeszklenia, a następnie dodajemy marchewki, pietruszkę oraz selera naciowego. Mieszamy i smażymy przez około 5 min. Zalewamy wszystko bulionem i zagotowujemy. Następnie dodajemy makaron tortellini, odsączony groszek z puszki oraz zioła prowansalskie i gotujemy przez około 10-12 min. Na końcu dodajemy świeże liście szpinaku i gotujemy jeszcze 3-4 min. Przyprawiamy do smaku
Kuchnia MagdaLenyMakaron z sosem kalafiorowym i chrupiącą posypką to danie, które często ratuje mi życie gdy lodówka świeci pustkami i nie mam czasu Read More Artykuł Szybki obiad – makaron z sosem kalafiorowym i chrupiącą posypką pochodzi z serwisu Thermomania
Thermomaniamakaronowa , zasmażana z pieczarkami Dynia makaronowa, zasmażana z pieczarkami , to propozycja dla wegetarian ale nie tylko . Bardzo prosta w przygotowaniu, smakuje naprawdę wyśmienicie . Nie powiem ,że moim chłopakom zastąpiła makaron , w żadnym wypadku Zjedli bardzo chętnie i ze smakiem po czym popędzili dojeść kanapkami . Cóż , jednak same warzywa i faceci to nie zawsze się sprawdza Ale warzywa plus chleb(...)czasie wyjmujemy , odwijamy i zostawiamy do przestygnięcia . Ostudzoną dynię przekrawamy na pół , pozbawiamy gniazda nasiennego . Widelcem zeskrobujemy miąższ , który w dobrze upieczonej dyni makaronowej będzie tworzył nitki . Tak jak makaron , stąd jej nazwa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie posiekaną cebulę , pokrojone w plastry pieczarki , brązowy cukier , sos sojowy . Podsmażamy mieszając do czasu aż wszystko się
Ogrodnik w podróży