makaron - 33044 przepisów (strona:1514/2203)

Polędwiczki z kurczaka w sosie z lutenicą 249

polędwiczek z kurczaka. To danie z powodzeniem może być na co dzień ale i na świąteczny stół. Trochę inne ale fajne i ciekawe w smaku. Polędwiczki możecie podać z makaronem lub ryżem a nawet kuskusem. Lutenicę możecie zrobić sami ale tu znajdziecie fajną gotową. Kuchnie Świata mają super produkty, z których wyczarujecie naprawdę smaczne dania ta wytrawne ale i słodkie

Ewa w kuchni
Sałatki - 17 przepisów 241

Sałatka z tortellini i kabanosami  8.  S ałatka z brokułem, boczkiem, pestkami dyni i słonecznika 9.  Sałatka kebab - gyros 10.  Sałatka z makaronem ryżowym i wędzonym kurczakiem  11.  Sałatka z wędzonym kurczakiem  12. Sałatka warstwowa z kurczakiem i sosem czosnkowym 13. Sałatka pod wódeczkę 14. Tradycyjna sałatka jarzynowa 15. Sałatka z kurczakiem

kruche babeczki
Zupa pomidorowa a la spaghetti 165

bułkę tartą. Wymieszać i uformować małe klopsiki ( wielkości orzecha włoskiego) Do wywaru wlać pomidory z puszki, dodać klopsiki. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Ponownie doprawić solą. Dodać makaron i gotować do miękkości. Na koniec wlać śmietanę, ale nie jest to konieczne. Zupka super, polecam

Kuchnia Pokoleń
Pielmienie(pierogi z surowym mięsem) 170

maśle.         Na obiad proponuję też… – Najprostsze placki z cukinii – Tartę z cukinią – Ekspresowy obiad z worka – Placki ziemniaczane najprostsze – Makaron z krewetkami i czosnkiem – Spaghetti z mięsem i warzywami

Kulinarne S.O.S.
Zupa grzybowa krem 170

więc tegorocznym hitem naszych świąt. Gęsta, aromatyczna zupa grzybowa krem jest na tyle pożywna, że można ją podawać bez jakichkolwiek dodatków, ale świetnie smakuje też z łazankami lub innym makaronem, grzankami albo z ziemniakami i kilkoma kroplami oliwy truflowej. A Wy jakie zupy grzybowe przygotujecie na Wigilię? Zupa grzybowa krem   składniki - proporcje dla 6 do 10 osób

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rosół z bażanta 237

już rosół jest gotowy to wyrzucić łodygi pietruszki. Ja wyrzucam cebulę bo nie lubię takiej gotowanej. Wy nie musicie. Pokroić natkę pietruszki i dodać do rosołu. Podawać z makaronem. Pycha polecam

Kuchnia Pokoleń
Kozackie pierogi z farszem drobiowym 199

pomóc foremką , dużo szybciej się robią i ładniej wyglądają Pierogi wrzucamy na gotująca się wodę . Są gotowe 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię . Przelewamy na sito i jak makaron hartujemy zimną woda . Polecam podawać odsmażone na maśle z sosem koperkowo – śmietankowym i surówką ” Marokańską” z kiszonej kapusty .. Pychota Smacznego ! Artykuł Kozackie pierogi z farszem drobiowym pochodzi

Ogrodnik w podróży
Zdrowe kotlety ziemniaczane 198

najmniejszą ilością tłuszczu.  Wiele osób uważa ziemniaki za tuczące i pozbawione wartościowych składników... a tak nie jest! Ziemniaki mają 5 razy mniej kalorii od kaszy czy makaronu! Zawierają całkiem sporo witaminy C i prawie wszystkie inne witaminy (jednak w niewielkich ilościach). Dodatkowo są źródłem błonnika, potasu oraz magnezu, a w mniejszej ilości żelaza, fosforu i wapnia. Czyli

Czarnawisienka
Pomysły na prezent dla miłośników jedzenia 170

tylko), które warto mieć w swoich Pomysły na prezent dla miłośników jedzenia Do kuchni Foremki do ciastek | Wałek do ciasta | Moździerz | Wałek grawerowany | Waga kuchenna | Maszynka do makaronu | Młynek do gałki muszkatołowej | Forma do wyrastania chleba Jedzenie na wynos Termos krecik | Lunchbox | Kubek termiczny opony | Lunchbox okrągły | Kubek ceramiczny | Kubek termiczny krecik | Lunchbox z przegródkami | Butelka na wodę Kubeczki Kotek

365 dni dookoła kuchni
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 248

skanu z nutką goryczy. kurkumę należy przechowywać w opakowaniach hermetycznych z daleka od promieni słonecznych. Kurkumę używa się do barwienia jajek na twardo, omletów, sosów (np. musztardowego, curry), ryżu, makaronu, czy zup kremowych. nadaje charakterystyczny smak rosołom, potrawom z drobiu, ryb i owoców morza. W Indiach dodawana jest do słodkich potraw nadając charakterystyczną cierpką nutkę smaku. W kuchni marokańskiej stosuje

Ciastka - domowe słodkości
Pesto z roszponki 201

długi czas. Jesień była bardzo łagodna, więc roszponka niesamowicie obrodziła. Zazwyczaj używam jej do sałatek. Tym razem jednak postanowiłam przygotować z niej pesto, które stało się sosem do makaronu i dodatkiem do zupy z pasternaka . Składniki : 2 duże garści roszponki 10 liści bazylii 2 łyżki mąki arachidowej 2 ząbki czosnku sól 3 łyżki oleju lnianego dwie łyżki octu jabłkowego Roszponkę

Weekendy w domu i ogrodzie
Rosół z kaczki 215

jeśli rosół wyszedł bardzo tłusty, można zebrać nieco tłuszczu z wierzchu zupy. Pozostałe na kościach mięso obrać a marchewkę pokroić. Rosół doprawić solą i pieprzem. Podawać gorący, z ugotowanym makaronem, marchewką i ewentualnie kawałkami mięsa z kaczki

My simple kitchen
Sycąca zupa z soczewicą i dynią 143

jesienią i zimą naprawdę lubimy zupy. I brak czasu nie jest wymówką do przygotowania domowej zupy. W ostateczności wystarczy mrożonka, którą wrzucamy do garnka i dodajemy makaron, kaszę czy ziemniaki. Jeśli mamy bulion, to już wogóle poezja. Zawsze, jeśli gotujecie rosół, warto zamrozić resztkę rosołu w foremkach lub woreczkach na lód. A jeśli nie macie ochoty już na daną zupę

Mieszam w Garnku
Klasyczny rosół drobiowy 143

gazem (możesz lekko przypalić) . Dodaj ją do zupy wraz z pozostałymi warzywami (marchewką, pietruszką, selerem) . Całość gotuj przez około 30 minut na małym ogniu. Gotowy rosół podawaj z makaronem i pokrojoną natką pietruszki.   Rady: 1. Robienie rosołu należy rozpocząć od zalania mięsa zimną wodą i zagotowania – w ten sposób większość składników z mięsa przejdzie do wywaru, dzięki czemu

Kulinarne S.O.S.

Proponowane wyszukiwania