makaron - 33044 przepisów (strona:1367/2203)

Zupa z botwiny z ziemniakami: przepis, jak zrobić 99

czerwonej>>> Rosół z indyka, najsmaczniejszy domowy przepis>>> Zupa krem z dyni z zieloną soczewicą>>> Domowa zupa tajska z kurczakiem i makaronem>>> Zupa jarzynowa ze śmietaną>>> Zupa buraczkowa>>> Zupa kalafiorowa z serem>>> Pyszna botwinka z ziemniakami i jajkiem

Moja Książka Kucharska
Sos jogurtowo-czosnkowy z suszonymi pomidorami 71

tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, kaszę jaglaną, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można pozwolić sobie

Kardamonovy
Cielęcina pięć smaków z woka z makaronem udon 99

Przyprawa pięć smaków według mnie jest wprost stworzona do delikatnej cielęciny. Wystarczy do tego dodać świeże warzywa, lekko przysmażone w woku, dobre sosy, oraz makaron udon i mamy naprawdę pyszne danie. I to wszystko poniżej 30 minut w kuchni

Milion Smaków
Jak wybrać dobre garnki? 104

codziennego gotowania Dobre, klasyczne garnki o różnym rozmiarze to niezbędny asortyment w każdej kuchni. Sprawdzą się w codziennym przyrządzaniu różnych dań, w tym w celu gotowania: zupy, ziemniaków, makaronu, warzyw, mięsa. Tradycyjne garnki to naczynia wyposażone w dwa uchwyty, przeważnie w zestawie z pokrywką. Można znaleźć je w rozmaitych wersjach , różniących się pojemnością, kolorem, dekoracjami i wykonane z odmiennych materiałów

Kuchcik gotuje
Jak przechowywać żywność? 77

dodatnich. Spokojnie można zatem ich używać zarówno w lodówce, zamrażarce oraz w piekarniku. Produkty sypkie Wiele osób często popełnia pewien błąd, mianowicie pozostawia niedomknięte opakowania z ryżem lub makaronem. Powoduje to niestety nie tylko psucie się produktów, ale również zalęganie się w nich owadów. Jak zatem skutecznie i bezpiecznie przechowywać sypkie produkty? Do tego zadania idealnie nadają się pojemniki

Moja smaczna kuchnia
Kurczak w ziołach 90

trzeba dobrze natrzeć marynatą ziołową. Kurczak w ziołach to też danie uniwersalne, ponieważ możesz jak ja zjadać je z ziemniakami, ale także z ryżem, kaszą, gnocchi, a nawet z makaronem. Na zakończenie mojej przydługiej i jakże nudnej wypowiedzi, życzę Ci smacznego z Kurczakiem w ziołach. PS. Jeśli spodobał Ci się ten przepis, a lubisz kurczaka, to zapraszam tutaj , gdzie znajdziesz

RafalCook
Pesto z liści rzodkiewki 99

ekologiczne, niepryskane, z własnego ogródka lub kupione na targu od zaufanej osoby. Ja dodaję je do sałatki albo robię pesto. Takie pesto z liści rzodkiewki to smakowity dodatek do makaronu czy kanapek. A rzodkiewkę z powodzeniem można uprawiać nawet w skrzynkach na balkonie:) Polecam również pesto z liści rzodkiewki i rukoli Pesto z liści rzodkiewki Składniki : pęczek liści rzodkiewki kilka

Obiad gotowy
Kurczak w sosie limonkowo-kokosowym z ananasem 93

kilka innych wypróbowanych przepisów na kurczaka, które mogą Ci się spodobać: Kurczak w sosie limonkowo-kokosowym z brokułami>>> Hawajski kurczak z ananasem>>> Makaron z kurczakiem i brokułami>>> Kurczak z ciecierzycą w czerwonym curry>>> Maślany, ziołowy-czosnkowy pieczony kurczak>>> Kotlety z piersi kurczaka, panierowane

Moja Książka Kucharska
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami i fetą 88

tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, kaszę jaglaną, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można pozwolić sobie

Kardamonovy
SAŁATKA Z CUKINII Z TRUSKAWKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI 98

łyżki oliwy z oliwek ● 1 łyżka syropu z agawy ● 1 łyżeczka musztardy ● sól, pieprz   Przygotowanie: Cukinię zetrzyj, bez obierania, na tarce w cienkie plastry, lub pokrój na makaron przy pomocy spiralizera. Wurzć na 3 minuty do gotującej osolonej wody, odcedź i opłucz zimną wodą. Orzechy grubo posiekaj. Z truskawek usuń szypułki (możesz pozostawić kilka dla efektu wizualnego), i pokrój

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska