makaron - 33044 przepisów (strona:1006/2203)

Spaghetti w sosie pomidorowym z szynką 252

liść laurowy i ziele angielskie       szczypta rozmarynu       odrobina czili w płatkach       szczypta soli       1 opakowanie makaronu spaghetti  Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i rozgotować z dodatkiem odrobiny wody. Cebulkę skroić w piórka, paprykę w paski. Poddusić warzywa na oliwie z dodatkiem rozmarynu, następnie dodać pokrojone(...)laurowy, ziele angielskie i odrobinę płatków czili. Gotować przez chwilę a następnie dodać szynkę pokrojoną w paski, zagotować.  W razie potrzeby doprawić solą, przed podaniem wymieszać z ugotowanym makaronem

Lubię to gotuję
Sałatka z grillowanych warzyw, makreli i makaronu 228

makaronu pełnoziarnistego 150 g. pieczarek 150 g. cukinii 150 g. czerwonej papryki 150 g. czerwonej cebuli 85   g. suszonych pomidorów 0,5 pęczka natki pietruszki 1-2 łyżki oliwy z oliwek (lub od suszonych pomidorów) 1    makrela wędzona ( ok. 300 g.) sól, pieprz kolorowy świeżo mielony Makaron ugotować w osolonej wodzie. Warzywa oczyścić i pokroić na średniej

Lubię to gotuję
Pesto szpinakowe z natką 238

dodając stopniowo resztę oliwy i czosnek ( w razie potrzeby dodać więcej czosnku). Na koniec dodać sok z cytryny, i doprawić do smaku solą. Pesto może służyć jako dodatek do makaronu lub marynata do mięsa. Moja propozycja:  makaron pełnoziarnisty z pesto podany z pomidorkami cherry i chudym twarogiem, do tego szaszłyk z indyka marynowanego w pesto. Z takich proporcji wychodzi

Lubię to gotuję
MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI 175

Połączenie makaronu, kremowego sosu, delikatnego łososia i szparagów to wykwintny... Artykuł MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Carbonara w pięciu smakach, przystanek – POLSKA, Makaron Zapiekany z Parmezanem 170

Książka “365 obiadów” zawiera głównie opowieści o tym, jak gotować, przyrządzać i podawać różne dania. Przepisy zaś są […] Artykuł Carbonara w pięciu smakach, przystanek – POLSKA, Makaron Zapiekany z Parmezanem pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
FASZEROWANE MUSZLE 167

znudzą nam się zwykłe mielone, możemy farszem mięsno-pieczarkowym nafaszerować makaronowe muszle i mamy smaczny i ciekawy obiad     SKŁADNIKI opakowanie makaronu muszle, ½ pora, 25 dag pieczarek, 25 dag mięsa mielonego, sól, pieprz, czosnek, 2 łyżki koncentratu Sos: ½ szkl. śmietany,  2 łyżki majonezu,  ser żółty, przyprawy: sól, pieprz, bazylia WYKONANIE   Makaron gotujemy w osolonej wodzie

słodki bratek
Makaron z wędzonym łososiem 211

Składniki: 350 g makaronu 200 g łososia wędzonego 200 ml śmietanki kremowej 36 % 200 ml mleka 2 ząbki czosnku sól pieprz młotkowany 2 liście laurowe Sposób wykonania: Śmietankę i mleko przelej do garnka, dodaj czosnek, liść laurowy. Gotuj przez kilka minut mieszając aż lekko zgęstnieje. Wyjmij liście laurowe i czosnek. Dodaj pokrojonego łososia. Dopraw do smaku solą i pieprzem(...)sosu dodaj makaron ugotowany al dente, wymieszaj. Przełóż na talerze, udekoruj bazylią

Darcia w kuchni
Zapiekanka makaronowa a 'la pizza 1258

konkursie Barilla na stronie http://barillacup.pl/zgloszenie/zapiekanka-makaronowa-ala-pizza/ . Jeśli zapiekanka przypadła Wam do gustu, będzie mi miło jak oddasz na nią głos :) Składniki: Na formę o śr. 20cm 150g makaronu np casarecce, penne 300g mielonego mięsa wołowego 2 ząbki czosnku 150g żółtego sera 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 jajko 150g pieczarek kilka różyczek ugotowanego brokuła ok 8 małych pomidorków np. koktajlowych(...)sól, pieprz 1/2 łyżeczki suszonej bazylii kilka listków świeżej bazylii Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Odcedzamy i łączymy z przecierem pomidorowym, jajkiem i wykładamy na przygotowaną formę do tarty. Posypujemy odrobiną drobno startego żółtego sera.  Mięso łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, suszoną bazylią, odrobiną soli i pieprzu. Wykładamy na makaronowy spód. Na połowie

Kuchnia w czekoladzie
Czernina owocowa 135

Składniki 1,5 kg czereśni woda (do uzupełnienia) 1 łyżeczka mielonego kardamonu 1 łyżeczka suszonego rozmarynu cukier trzcinowy (opcjonalnie) 2 łyżki słodkiej śmietany 18% 1 łyżeczka (pełna) mąki ziemniaczanej makaron świderki od Barilla   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Czereśnie drylujemy, przekładamy do garnka, dolewamy wody (do poziomu 1,5 l), mielonego kardamonu, rozmarynu, zagotowujemy, lekko(...)ostudzamy i miksujemy. Przecieramy przez sitko. Do smaku doprawiamy cukrem (ewentualnie), mieszamy ze śmietaną, a następnie z rozrobioną w zimnej wodzie mąką. Ponownie zagotowujemy. Podajemy z makaronem, u nas świderki. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Spaghetti z bobem 116

bobu, 100 g wędzonego boczku, 1 -2 cebule, sól, pieprz, tłuszcz (u mnie masło), parmezan do posypania, woda z gotowania makaronu Bób łuskany wrzucić do wrzącej wody, dodać sól - około 1 łyżki soli na kilogram bobu. Ugotować al dente. Obrać ze skórki. Cebule pokroić w półplasterki. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać cebulę. Przesmażyć, lekko poddusić. W razie potrzeby dodać(...)tłuszcz). Zmielić bób razem z boczkiem z cebulą. Spaghetti ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Zmielony bób z boczkiem podsmażyć na maśle, dodać 200 ml wody z gotowania makaronu, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać spaghetti, dokładnie wymieszać. Podawać posypane parmezanem.   zastawa

królestwo garów
Spaghetti z mięsem i marchewką 188

laurowe pieprz i sól do smaku 1 duża cebula 1 kg marchewki 70 g koncentratu pomidorowego pół płaskiej łyżeczki papryki słodkiej 3 czubate łyżeczki oregano 1 duży ząbek czosnku makaron spaghetti 440 g (4 porcje) Wykonanie: Mięso podsmażamy na oleju około 5- 6 minut.  Dodajemy naturalną Vegetę, liście laurowe, solimy i pieprzymy,  wlewamy około 900 ml gorącej wody(...)oraz ząbek czosnku pokrojony w drobną kostkę i całość gotujemy jeszcze około godziny.  W międzyczasie sos próbujemy i jeśli zachodzi potrzeba, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Makaron spaghetti gotujemy al dente w osolonej wodzie. Podajemy z sosem. Smacznego

Smak mojego domu
Zielone tagliatelle z łososiem 186

Szpinakowy makaron tak mi posmakował że zrobiłam jego kolejną wersję, tym razem z duszonym łososiem w sosie śmietanowym. Idealnie miękki i delikatnie przyprawiony skradł moje serce w tym daniu. Składniki: 1,5 szklanki mąki 1 duża garść szpinaku 1 jajko 1/3 łyżeczki soli + odrobina do posolenia rybki 300g fileta z łososia 2 łyżki oliwy z oliwek 100ml śmietanki(...)osolonej wodzie.  Łososia myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy rybę, doprawiamy, podlewamy śmietanką i cały czas mieszamy aż do miękkości. Łączymy z makaronem i pestkami granatu, podajemy na ciepło

Kuchnia w czekoladzie
AKSAMITNE RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 366

Gdybym miała wybierać między ryżem a makaronem, miałabym dylemat :-) Więc, aby go uniknąć gotuję na przemian: a to ryż, a to makaron ...  Mąż oczywiście preferuje ... ziemniaki, tak więc hmmm ... przez lata przyzwyczaiłam się, że zazwyczaj robię 2 obiady ;-)  Tym razem skusił się na moje risotto i nawet bardzo Mu smakowało!  Ja natomiast uwielbiam wszystko co jednogarnkowe

Walijskie Pichcenie
Orzeźwiający chłodnik z makaronem Konjac 213

mnie zaciekawił. KONJAC, który jest bardzo popularny w japońskiej kuchni, u nas dopiero się pojawia. Jest to naturalny, produkt roślinny, w 100% bezglutenowy i niskokaloryczny. Jest to coś ala makaron i dzięki temu, że ma neutralny smak świetnie nadaje się jako dodatek, właściwie do każdego typu dań. Na słodko, słono czy pikantnie, bo fajnie przejmuje smak potrawy. Na 100g posiada(...)bardziej sycąca. I co dla mnie było najważniejsze to fakt, że jest on gotowy do spożycia, bez gotowania. I nawet bez zalewania wrzątkiem tak […] Artykuł Orzeźwiający chłodnik z makaronem Konjac pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog