Moje tegoroczne odkrycie kulinarne to... bazylia na słodko ! Jestem nią zachwycona ! Nigdy bym nie przypuszczała, że to intensywne zioło, które od zawsze dodaję do pomidorów, pizzy czy do makaronu jest cudownym i i bardzo aromatycznym dodatkiem do... deserów. Na blogu pojawiła się już bazyliowa panna cotta z poziomkami , a dziś zapraszam na rewelacyjne lody bazyliowe. Zróbcie
Kulinarne przygody Gatityzamrażarce chłodzą się lody bazyliowe... Tym czasem jednak zapraszam Was na wytrawną pastę z bobu z miętą. Jest pyszna do grillowanych mięs, do chleba lub na ciepło do makaronu. Pasta z bobu z miętą Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 szklanki bobu 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny 1 łyżka posiekanej mięta 1 łyżka
Kulinarne przygody Gatityjarmuż, czosnek,słonecznik oraz pietruszkę. Wszystko razem blendujemy do połączenia się składników. Wlewamy oliwę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Jeszcze raz zmiksować i gotowe. Idealne do kanapek lub makaronu
magiczna kuchnia KasiBardzo fajny, lekki i kolorowy makaron Czytaj więcej
Pasja tworzeniaNiemoc i ssanie w żołądku sprawiają zazwyczaj, że sięgam po wypróbowane i proste rozwiązania. Tak i tym razem było szczególnie, że sezon truskawkowy chyli się ku końcowi. Wrzucam więc makaron na wrząca wodę z odrobina soli. Gotuję go do miękkości. Śmietanę mieszam z cynamonem i odrobina trzcinowego cukru a truskawki kroję na ćwiartki. Potem wyjmuję głęboki talerz rodem z domu
Dzieje kuchennej Wiewióryweny, chęci i wszystkiego. Dziś właśnie jest ten dzień. W takich przypadkach zawsze sprawdza się szybkie danie z makaronu.Tylko u mnie tym razem się nie sprawdzi, bo nie mam makaronu, nie mam mąki a do sklepu nie chce mi się iść. Jest za to ryż i cukinia, więc zrobię go na sypko z grillowaną wcześniej zamarynowaną w oleju po suszonych
pieprzny smaczekbezwartościowe, wywołują utratę apetytu. Dodatkowo mogą długo zalegać w żołądku i powodować uczucie pełności. 8. Ograniczaj potrawy wysokobłonnikowe. Powodują uczucie sytości na długo. Unikaj grubych kasz, ciemnych makaronów, ciemnego pieczywa, płatków owsianych, otrębów czy brązowego ryżu. Owoce i warzywa najlepiej spożywaj po obróbce termicznej - pieczone, duszone, gotowane. 9. Podawaj posiłki na większym talerzu. Porcja wyda się mniejsza
Powiedz dietom niemięsa. Na pozostałym tłuszczu zeszkliłem zgnieciony czosnek , wlałem sos sojowy , ocet ryżowy , miód i resztę bulionu. Doprowadziłem do wrzenia, doprawiłem papryką, pieprzem a potem dodałem do mięsa. Podałem makaronem Chow Mein ( ugotowanym wg przepisu podanym na opakowaniu
R'n'G KitchenPropozycja na koper włoski. Pasuje do ryżu, makaronu, jako dodatek do mięsnych dań. Składniki 4 fenkuły 2 czerwone cebule 4 dojrzałe pomidory łyżka oliwy z oliwy ząbek czosnku 2 łyżeczki tymianku 2 łyżki świeżo posiekanej pietruszki sól pieprz szczypta szafranu 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie Fenkuły umyłem, odkroiłem zielone listki. Bulwy fenkułów i połówki cebuli pokroiłem
R'n'G KitchenSezon na truskawi juz sie prawie kończy ..polecam makaron a truskwakami
Ugotujmy CośPyszna zupa wg tego przepisu. Aby trochę podkręcić jej smak, dorzuć tofu - drobno pokrojone i podsmażone na oleju z odrobiną ostrej wędzonej papryki. A poniżej ściąga z makaronów (materiał pochodzi z prasy kobiecej). Może komuś się przyda:). Fresh cucumber soup, pasta crib A delicious soup following this recipe. In order to enrich its flavor, add some tofu. Dice
Qlinarnie i Qlinarniekażdy przepada za chińskimi smakami, ale ich sympatycy na pewno znają to danie. Smażona wieprzowina z chińskimi warzywami to klasyk nad klasykami. Koniecznie podana z ryżem lub makaronem ryżowym. :-) To danie bardzo rozgrzewa i choć dzięki przewadze warzyw jest lekkie, nie polecam go na szczególnie upalne dni, bo aromatyczne przyprawy robią swoje. 300g łopatki lub szynki wieprzowej 400g mrożonej mieszanki
Szefowa kuchniSezon truskawkowy powoli dobiega końca, a nam wciąż jest mało tych pysznych, słodkich i soczystych owoców. Przez ostatnie dni jemy truskawki na tysiące sposobów: solo, w postaci koktajli, z makaronem i ryżem, w ciastach i ciasteczkach, a także na śniadanie jako dodatek do omleta. O tak, dzisiejsze śniadanie to czysta rozkosz :) W sam raz na sobotni poranek, kiedy można dłużej
W kuchni KatiePieczarki mógłbym jeść i jeść :) Pojawiają się często w moich przepisach :) Do tego lubię nadziewać, mięso, makaron czy właśnie pieczarki. Te duże nadają się do tego świetnie. Ostatnio było to portobello , teraz przyszła pora na zwykłą pieczarkę. Można takie spotkać w Lidlu, pod nazwą, pieczarki na grilla :) Mimo nazwy, w parowarze również się świetnie sprawdzają ;) Składniki : duża pieczarka
Parowar FacetaCiepło, bardzo ciepło :) Dla ochłody bardzo orzeźwiająca lemoniada z ogórków, macierzanki i lawendy, która nie tylko pięknie wygląda i pachnie ale też jest ziołem, którym można aromatyzować napoje, desery, makarony, potrawy z mięsa i ryb. Kilka kropli oliwy lub oleju dodanych do lemoniady poprawią przyswajanie witamin. Polecam i pozdrawiam chłodno ;) Składniki: 6 ogórków, 6 świeżych kwiatów lawendy lub łyżka suszonych
SzczyptaSmaQ