osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Wędlinę dojrzewającą kroimy w paski, na patelni mocno rozgrzewamy łyżkę oliwy i wrzucamy wędlinę. Smażymy do uzyskania pożądanego poziomu chrupkości. Ugotowany makaron przekładamy do dużego garnka, dodajemy sos z rondelka, mieszamy dokładnie i przekładamy na talerze. Posypujemy chipsami i startym parmezanem. Smacznego
Cook&Loveduszę ok 10min co jakis czas dolewam wodę. Nastepnie zdejmuję z palnika i dodaję śmietanę. Międzyczasie gotuję penne jak podane w instrukcji na opakowaniu. Do miski wkladam makaron a następnie dodaję sos. Dokladnie mieszam. Podaje na cieplo. Smacznego
Gotowanie PatkiSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 marchewka garść grzybów mun 4-5 brązowych pieczarek 2-3 liście kapusty pak choi 200 g makaronu ryżowego przyprawa orientalna sos sojowy ocet ryżowy suszona trawa cytrynowa … Czytaj dalej Potrawka orientalna z pak choi
czarrna od kuchniWłochy to kraj słynący z pysznej, prostej, opierającej się na świeżych produktach kuchni. Nie od dziś wiadomo, że to właśnie tam zjemy najlepszy makaron, pizzę z
COOKMAGAZINEpleśniowy oraz pokrojone gruszki, wymieszać. Jeszcze chwilę wszystko razem dusić aby ser się rozpuścił a dynia się rozpadła i zagęściła całość. Makaron ugotować. Nałożyć na talerze, na makaron wyłożyć indyka w sosie i podawać. Przepis bierze udział w konkursie "1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella
Monia miesza i gotujedodaj 3 sery, dobrze wymieszaj, lekko duś na średnim ogniu do rozpuszczenia i połączenia serów. Makaron ugotuj w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Następnie połącz makaron na patelni z sosem i nakładaj. Udekoruj bazylią lub natką pietruszki. Smacznego
Zasmakuj KuchniUwielbiam jesienne targi i stragany wypełnione po brzegi warzywami – dynie , cukinie i piękne bakłażany tylko się do mnie uśmiechają i kuszą, żeby je zabrać do
Ostra na Słodkośrednim ogniu, na koniec wsypać koperek makaron gniazdka średnie wrzućić do osolego wrzątku i gotowac 9 minut, odlać na durszlak i krótko przelać zimną wodą, porcje makaronu podać z gorącym sosem i posypac serem mozarella - danie jest pysznie pyszne , szybkie do przygotowania..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięznów blenderujemy. Do smaku możemy również dodać papryczkę chili jeśli ktoś lub bardziej wyraziste smaki. Wszystko dekorujemy płatkami migdałów. Tak wykonane pesto możemy wykorzystać do ugotowanego makaronu al dente, jako sos , czy do świeżego pieczywa jako pasta do kanapek. Jedna łyżka dodana do zup jarzynowych dodatkowo może urozmaicić jej smak, a dodana do sałatek może nadać jej niepowtarzalny
Aromatyczne Podróżemięsa lepimy kule:-) oczywiście takiej wielkości jak lubicie. Do gotującego się sosu wkładamy mięsne kulki i gotujemy jakieś 15 min. Obiadek mamy gotowy. Ps. Dodatkowo do sosu można dorzucić drobnego makaronu, ale nie jest to konieczne. Smacznego
IMPRESJA SMAKUprzeważnie wyrzucamy, ja też do niedawna wyrzucałam ale ma ona w sobie za dużo dobrych składników aby lądowała w koszu. Wykorzystajmy ją do pesto, będzie znakomite do makaronu czy kanapek, jako sos do burgerów. Zachęcam do robienia, a Wy co robicie z natki marchewki? Pesto z natki pietruszki, marchewki i botwinki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMOUSSAKA Moussaka to taka grecka lasagna tylko zamiast makaronu mamy warzywa. Sam sos też jest troszeczkę inaczej przyprawiony niż w kuchni włoskiej, ale zasada jest ta sama – warstwa warzywa, warstwa mięsa, warstwa warzyw itd. Oryginalnie moussaka zalewana jest beszamelem, jednak ja nie przepadam za tym dość ciężkim maślano-mącznym sosem, dlatego w moim wydaniu sos jest lekki – jogurtowy
Martyna CooksMakaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z curry idealny jako danie obiadowe do zrobienia w 20 minut i bez brudzenia góry garów, ze składników które każdy ma w domu. Czytaj więcej
Pychotkaaamoja ulubiona forma dania z makaronem. Na równi z lasagne i.. większością dań z makaronem. Wersja mięsna z sosem beszamel, no po prostu delicje! Porcja na 4 osoby. Uwaga, zdjęcie zawiera lokowanie produktu ;) 12 rurek cannelloni 400 gram mielonego mięsa wieprzowego 300 gram przecieru pomidorowego 2/3 papryki zołtej 1 cebula czerwona 1/2 papryczki chilli 1 ząbek czosnku oregano, bazylia
Czerwony GupikMakaron cannelloni długo leżał w mojej kuchennej szafce zanim trafił do garnka. Rzadko sięgam po makarony, a tutaj dodatkowo trzeba było pomyśleć nad farszem. Zdecydowałam się
Kasia Sarna