To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oryginał. Do tej potrawy można użyć makaronu o innym kształcie a nie tylko spaghetti. Przyznam, że wersja śmietanowa najbardziej nam pasuje więc dzisiaj nasza domowa carbonara. Zwykle przyrządza ją mój Młody i to chyba jego popisowe danie. Tym razem jednak musiałam zrobić obiad sama - dałam radę ! Zobacz inne danie makaronowe kuchni włoskiej - Penne all'amatriciana ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaZawsze myślałem, że przygotowując curry musi być ono z mięsem i to był właśnie błąd. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie przygotowaliśmy tajskie curry z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pizza jak z włoskiej pizzerii, orientalna zupa z pierożkami won ton, aromatyczny marokański gulasz, błyskawiczna jambalaya i prosta jak bułka z masłem zapiekanka z penne i sosem pomidorowym – dziś mamy dla Was jeszcze więcej przepisów na to, co można zrobić z resztek kurczaka. Obiecujemy – znów będzie pysznie. Co można zrobić z resztek kurczaka 2 Smaczne pomysły na resztki(...)kurczaka – tego ewidentnie Wam trzeba. Nasz pierwszy wpis o tym co można zrobić z resztek kurczaka (w którym pokazaliśmy przepisy na aromatyczną zupę pho na bulionie z kości, makaron z kurczakiem w karmelu wietnamskim, tortille, ravioli i pierogi z nadzieniem z kurczaka z rosołu) – okazał się hitem na blogu i do dziś jest jednym z najczęściej czytanych. Dlatego dziś
Niedzielny kucharzscalogni 3 spicchi d'aglio 1 cucchiaino di erbe di provenza sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Makaron Przygotowanie zapiekanki rozpoczynamy od zagotowania wody na makaron. Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do pó ł miękkości . Ugotowany makaron odcedzamy i odstawiamy. Ratatouille Cukinie kroimy w pół plasterki, b akłażana i paprykę w kostkę. Na patelni rozgrzewamy(...)makaron mieszamy z ratatouille. Całość przekładamy do formy posmarowanej oliw ą . Wierzch zapiekanki obsypujemy startym parmezanem. Zapiekankę pieczemy ok. 15-20 minut; podajemy od razu po przygotowaniu. **** PREPARAZIONE Pasta Per preparare lo sformato iniziate mettendo sul fuoco l'acqua per bollire la pasta. Quando sarà a bollore, salatela e mettete a cuocere le penne
La grande e la piccola cuocaDanie dla wygodnych i zabieganych, dla tych co kochają dobre jedzenie, a nie lubią stać przy garach. Obiad, a może kolacja?, ważne, że w kwadrans i
Apetyczna babeczkaprecedenti ricette come la pasta al forno con ratatouille , la parmigiana con melanzane o le lasagne con melanzane e besciamella . Buon appetito! SKŁ ADNIKI Zapiekanka 500 g makaronu 150 g mozzarelli 2 bakla ż any oliwa z oliwek s ó l, pieprz Sos pomidorowy 500 g passaty pomidorowej 10 listków bazylii 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka(...)spicchi d'aglio 1 cucchiaino di zucchero 1/2 cucchiaino di origano secco sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Makaron Przygotowanie zapiekanki rozpoczynamy od zagotowania wody na makaron. Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do pó ł miękkości . Ugotowany makaron odcedzamy i odstawiamy. Bakłażan Jednego bakłażana kroimy w grubszą kostkę a drugiego w plastry. Na patelni rozgrzewamy
La grande e la piccola cuocaW kolejnym wpisie pokażemy Wam jak przygotować szybkie wywodzące się z Azji danie. Kurczak curry z warzywami to połączenie ostrej pasty curry z delikatnym w smaku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pieczony kurczak to idealne danie na niedzielny obiad. Kurczak jest takim mięsem, które smakuje praktycznie każdemu. Warto jednak wiedzieć jak upiec kurczaka, aby był soczysty, miękki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotowanego naczynia do zapiekania wyłóż 1/3 makaronu, na nim rozsmaruj połowę mascarpone i posyp połową posiekanego jarmużu. Powtórz warstwy makaron, reszta mascarpone, i reszta jarmużu po czym przykryj resztą makaronu i posyp mozzarellą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 20 minut, do zarumienienia. Po wyjęciu odstaw na 5 minut i podawaj. Smacznego! English version Beef, mushroom and kale pasta(...)oregano, stir to combine and simmer 10-15 minutes, letting the sauce thicken slightly, stirring occasionally. Add sugar, salt and pepper to taste, remove from heat. Combine the cooked penne and sauce, stirring to combine. To assemble pasta bake, add ⅓ of the pasta mixture in an even layer on the bottom of the prepared baking dish, spread
karmelowyDanie szybkie i pyszne :) Dzięki silken tofu (tofu jedwabiste) sos jest gładki i pyszny. Przygotowanie 3 porcji zajęło tylko 15 minut! Składniki: - makron (u mnie kukurydziane penne), - 10 sporych pieczarek, - 1 opakowanie silken tofu miękkiego (340 g), - 1 cebula, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 pęczka koperku, - sól, pieprz, - 1 łyżka soku z cytryny, - olej. Wykonanie: Wstawić wodę na makron. Obrać(...)półplastry. Umyć i pokroić w cienkie kawałki pieczarki. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć na nim cebulę, dodać pieczarki, posolić, smażyć przez chwilę, podlać odrobiną wody. Jeśli woda na makaron się zagotowała solimy ją i wrzucamy makaron (kukurydziany gotuje się ponad 10 minut). Silken tofu miksujemy na gładko żyrafą, dodajemy do duszących się pieczarek i dalej dusimy, przyprawiając solą, pieprzem, przeciśniętym
Co na wege obiad?Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Kalafior z
Moja smaczna kuchniaMiesiąc temu stałam się szczęśliwą mamą :) Każdy z nas wie, że najlepiej dla naszego maluszka jest, by karmić go piersią, bo mleko mamy jest najlepsze:)
Aga w kuchniPieczone udka z warzywami to można powiedzieć jednogarnkowe danie obiadowe. Całość przygotujemy w jednej formie do pieczenia – szybko, prosto i przede wszystkim smacznie :) Danie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Aromatyczna i intensywnie kolorowa jest kuchnia szafranowa! 🙂 Właściwie dotąd nigdy nie używałam w swojej kuchni szafranu. Dopiero niedawno wpadła mi w ręce gazeta poświęcona
Wiszniówka