adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 100 -150 g boczku wędzonego 200 g serka topionego 120 ml śmietany 1/2 łyżki mąki 3 ząbki czosnku sól, pieprz makaron tagiatelle (najlepiej domowego, przepis tutaj ) 1 pęczek natki pietruszki lub 2-3 świeże liście jarmużu wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy drobno posiekany czosnek, chwilkę dusimy. Śmietanę mieszamy
Domowy Smak JedzeniaChoćby się waliło i paliło, w niedzielę musi u mnie być rosół i kropka. Żadnej innej zupy. Uwielbiam rosół z dużą ilością grubego makaronu, najlepiej domowej roboty. Pamiętam z dzieciństwa jak babcia wałkowała na drewnianym stole wielkie płaty ciasta a potem suszyła makaron w kartonowych pudłach na kachlu. Co prawda makaronów w sklepach dostatek, ale taki domowy to całkiem inna
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBardzo smaczna propozycja na długi weekend, jest pyszna i zdrowa. Warzywna sałatka, na bazie makaronu z domowym majonezem. Potrzebujemy op.makaronu, słoiczek majonezu, szczypiorek, rzodkiewki, groszek, marchewkę, cebulę czerwoną, cebule białą,por, czosnek, sól i pieprz do smaku. Makaron gotujemy i hartujemy w zimnej wodzie, Majonez robimy wg przepisu kliknij tutaj Cebulę, szczypiorek, rzodkiewki i por drobno kroimy
chleba naszegotego przepisu użyłam domowego, orkiszowego makaronu, którego przepis możecie znaleźć kilka postów wcześniej. Tak jak widać na zdjęciu, ma ostry żółty kolor i jest przeepyszny! O wiele zdrowszy od pszennego, a na dodatek zrobiony w domu jest jeszcze lepszy. Uwierzcie. Taki makaron można podawać z różnymi sosami np. pomidorowym, serowym, jogurtowym, z pesto, lub na słodko z owocami i jogurtem(...)wtedy smak i aromat dania połączy się w jedną, spójną całość. Makaron z grzybami i kurczakiem w sosie śmietanowym Porcja dla 4 osób Składniki: około 280 g makaronu tagiatelle ( kupny lub domowy orkiszowy – przepis kilka postów wcześniej) 3 piersi kurczaka 2 cebule 250 g pieczarek 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki estragonu (może być świeży bądź suszony) 1/2 łyżeczki
JaglusiaSałatka makaronowa z jajkiem, cebulką, groszkiem, fasolką i domowym majonezem. Bardzo fajna sałatka, która powstała przy okazji. Potrzebujemy około 300-500 g ugotowanego makaronu i dodatki: 2 jajka, 2 szklanki groszku z fasolką, 1 cebulę, coś zielonego.sól i pieprz do smaku, jak również 2-3 łyżki majonezu majonez domowy w 10s Wszystko razem łączymy, doprawiamy i dekorujemy
chleba naszegoskąd się wzięła) Wtorek – Pieczona pierś z kurczaka z ryżem a la pilaf Środa – Burritos z papryką Czwartek – Zupa z dyni z grzanką Piątek – Makaron z domowym sosem pomidorowym Pobierz menu na tydzień Zgodnie z zasadami naszej ekonomicznej kuchni menu na tydzień jest zaplanowane tak, żeby maksymalnie wykorzystać kupione składniki. Jeden skadnik pojawia się więcej niż(...)fasoli 100 g sera, np. cheddara lub bursztynu (może być to co macie w lodówce Kilka plasterków sera pleśniowego lub Camemberta Opakowanie tortilli pszennych (my robimy tortille domowe według tego przepisu) Makaron spaghetti 250 g makaronu chińskiego pszennego Ryż 2 kromki ciemnego chleba Jogurt naturalny Ze spiżarni: Majonez (kilka łyżek) Keczup (kilka łyżeczek) Domowy sos pomidorowy (może być też
Niedzielny kucharzKlasyczna zupa pomidorowa z makaronem. Zupa pomidorowa. Przepis na tradycyjną zupę pomidorową z makaronem. Pyszna, domowa pomidorówka z makaronem. Prosty przepis na zupę pomidorową gotowaną na rosole. Klasyczna zupa pomidorowa na przecierze, zabielana śmietaną. Zamiast śmietany, do zupy można dodać mleczko kokosowe. Czystą pomidorową można podać z grzankami z bagietki i kozim serem. Absolutnie rewelacyjna będzie także z lanymi
Moja Książka Kucharskaczyli smaczny sos do makaronu na koniec jeszcze okraszony zrumienionym boczkiem. Danie z makaronem musi mieć pyszny sos. To sos sprawia, że makaron smakuje tak wybornie. Sos do makaronu jak domowe pesto czy aromatyczna marinara jest po prostu niezastąpiony. Jak zrobić domowy sos do makaronu? Nic prostszego. Wystarczy pomysł, a mi się taki nasunął jak otworzyłam lodówkę i zobaczyłam
codojedzeniaTym razem będzie przepis na bardzo szybki obiad. Jego przygotowanie trwa dosłownie tyle czasu ile potrzeba jest na ugotowanie makaronu. My korzystamy z makaronu razowego bo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!bardzo mało czasochłonne. Szczególnie lubiane przez dzieciaki, ale równie dobrze pasuje na lunch do pracy dla łasuchów . Polecam! Składniki (na 1 dużą porcję): 2 szklanki makaronu dowolna ilość domowego dżemu Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Następnie odcedzamy go, przekładamy do naczynia lub pojemnika, dodajemy dżem i mieszamy. I gotowe! Smacznego! Artykuł Makaron z dżemem pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plskładniki: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 35 g jarmużu świeżego lub mrożonego (lub szpinaku) 1 jajko 1 łyżeczka oleju wykonanie: Do naczynia miksującego (o dużej
Domowy Smak Jedzeniawyglądał dzisiaj właśnie mój obiad, czyli makaron plus domowej roboty pesto, zakochałam się w tym smaku, w tym duecie. Tak dawno nie jadłam pesto. Ugotowany makaron wystarczy połączyć z pesto i gotowe. Gorący obiad w stylu włoskim w środku mroźnej, szarej zimy to jest to! Całość nie zajmuje więcej niż kwadrans, a zadowolenie każdego miłośnika włoskiego jedzenia gwarantowane. Pesto jest(...)wydajne więc wystarczy do przygotowania następnego dania. Makaron z pesto z rukoli Składniki: średniej wielkości makaron na 2 porcje 2 łyżki domowej roboty pesto z rukoli pestki z dyni do posypania starty parmezan do posypania Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy. Do makaronu dodajemy 2 łyżki pesto z rukoli. Dokładnie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu
Moja smaczna kuchniasię gesty. Domowa lasagne – przepis Na odrobinie oleju szklimy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Dodajemy mięso mielone i smażymy. Doprawiamy w międzyczasie solą, pieprzem i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Jak mięso będzie usmażone dodajemy pomidory, przyprawy i dusimy całość jeszcze jakieś 10 minut. Formę do zapiekania smarujemy odrobiną masła. I odrobiną sosu beszamelowego . Układamy płaty makaronu(...)następnie sos pomidorowy, sos beszamelowy i płaty makaronu. Powtarzamy tą czynność w zależności od tego jak wysoką chcemy mieć lasagne. Na wierzchu powinien być sos pomidorowy, beszamel i starty ser mozzarella. Całość zapiekamy przez 45 minut w temperaturze 180 st. C. Pierwsze 15 minut pieczemy lasagne przykrytą folią aluminiową. Smacznego! Artykuł Domowa lasagne pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!gotowania mam swoją carbonare. Jest wiele szkół gotowania tego, ale ja w 100% polecam ten.*przepis w całości podaję za jego autorką plus mój sposób jak wykonać domowe taglioliniSKŁADNIKI :- 250 gram świeżego makaronu- ok 100g wędzonego, surowego boczku lub pancetty(użyłam parzonego)- 2 żółtka- 50g śmietany kremówki 36%- 50g świeżo startego parmezanu- sól do gotowania makoronu- świeżo zmielony
Basia w kuchniJeśli lubicie jeść zdrowe potrawy i smakujące tak jak podane w najlepszej włoskich restauracji to musicie spróbować tego dania. W tym daniu połączyliśmy składniki, które są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!