majonez - 14247 przepisów (strona:411/950)

Śledzie z suszonymi pomidorami w sosie musztardowym 214

całej rodziny. Warto je przygotować, ponieważ są przepyszne. SKŁADNIKI: 300g śledzi matiasów, 1 cebula czerwona, 80g suszonych pomidorów, sok z połowy cytryny, 1 łyżka musztardy chrzanowej PARCZEW , 2 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Śledzie osuszam i skrapiam z dwóch stron sokiem z cytryny. Matiasy kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w piórka, solę(...)odstawiam na 10 minut. Pomidory suszone kroję w paski.  2. Śledzie delikatnie mieszam z pomidorami i cebulą. Wykładam na talerz. Majonez mieszam z musztardą i przyprawami. Przygotowanym sosem polewam śledzie. Odstawiam na godzinę w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.  Do przygotowania śledzi wykorzystałam musztardę chrzanową, którą otrzymałam do testowania od firmy WOM Parczew . Musztarda ma idealną kremową

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka jarzynowa z wiosennym motywem 135

ziemniaków 4 marchewki 1 korzeń pietruszki 1/2 słoika ogórków konserwowych słoik selera marynowanego puszka groszku puszka kukurydzy 7 jajek (4 do dekoracji) sól, pieprz łyżka musztardy mały słoiczek majonezu natka pietruszki czerwona cebulka Ziemniaki, marchew i pietruszkę ugotować w łupinkach do miękkości. Ostudzić, obrać i razem z ogórkami pokroić w kostkę. Groszek, kukurydzę i selera odsączyć z zalewy. Jajka ugotować(...)twardo i obrać. 3 pokroić w kostkę, resztę zostawić do dekoracji. Wszystkie warzywa i 3 pokrojone jajka przełożyć do miski, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z musztardą i majonezem. Odstawić do przegryzienia. Dekoracja: Żółtka pozostałych jajek drobno posiekać. Białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulkę posiekać. Sałatkę przełożyć do salaterki, wyrównać wierzch i posypać cienką warstwą żółtek. Następnie

Smakołyki Asi
Sos czosnkowy 137

Ekspresowy sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego. Doskonały do pizzy, calzone i innych dań. Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Jogurt dokładnie wymieszać z majonezem, aby nie było żadnych grudek. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki

Na Ciasteczkowych Papierach
Pumpernikiel na jeden kęs. 163

talarki z różnorodnymi, kolorowymi pastami na pewno zachwycicie gości, a stół podczas przyjęcia będzie się pięknie prezentował. Pasta pieczarkowa: Składniki: 400 g pieczarek 1 jajko  1-2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon  1/2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz szczypiorek  oliwa Wykonanie: Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na patelni, aż nadmiar płynu odparuje. Jajko ugotować(...)twardo. Wystudzone pieczarki, jajko umieścić w naczyniu, dodać majonez oraz musztardę i zmiksować. Dodać sok z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kromki pieczywa posmarować pastą i posypać posiekanym szczypiorkiem

zadanie-gotowanie
Domowy chleb z pastą jajeczną. 210

piec ok. 50 minut. Skórka powinna zbrązowieć, a spód po puknięciu wydać głuchy odgłos. Studzić na kratce. Pasta jajeczna: 5 ugotowanych na twardo jajek 2 łyżki majonezu 8 kawałków suszonych pomidorów z zalewy szczypiorek sól pieprz przyprawa z suszonych pomidorów, czosnku i bazylii Wykonanie: Jajka, pomidory, majonez zmiksować blenderem. Dodać posiekany szczypiorek, doprawić do smaku

zadanie-gotowanie
Sałatka z makaronem ryżowym 3451

Składniki: 250 g makaronu ryżowego 1 świeży ogórek 1 duży pomidor 1 czerwona papryka pęczek rzodkiewki pęczek szczypiorku sos 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczkę soku z limonki sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Ogórek obieramy ze skórki, pomidor, paprykę rzodkiewkę oraz szczypior opłukać pod bieżącą wodą osuszamy. Paprykę, pomidor, ogórek(...)oraz rzodkiewkę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski dodajemy przestudzony makaron ryżowy, posiekany szczypiorek. Majonez mieszamy razem z jogurtem i sokiem z limonki przyprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym, powstały sos dodajemy do sałatki dokładnie mieszamy. Smacznego

kgwjanczewo
Czekoladowe jajeczka- grzybki 103

cuda:) Składniki: 1/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka błonnika kakaowego lub kakao 1/2 szklanki ksylitolu lub  cukru 1 kopiata łyżka majonezu 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Dodatkowo: kuleczki zbożowe w różowej skorupce Decorada kamyczki czekoladowe Decorada maczek smak owocowy Decorada kuleczki zbożowe(...)muffinkowej zabezpieczając boki zwiniętą folią aluminiową tak by wydmuszki stały stabilnie podczas pieczenia.   Krok 2 Miksujemy jaja z cukrem na puch,dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, majonez i błonnik kakaowy. Całość mieszamy i przelewamy do naszych skorupek, tak do połowy jajka. Pieczemy w 170 stopniach koło 20-25 minut. Po upieczeniu jajka chłodzą się. Po jakiś

Różowa kuchnia
Sałatka tortelini z brokułem 192

mięsem 1/2 opakowania mrożonego brokuła lub świeżego 1/2 ogórka 1/2 papryki czerwonej mała cebulka 2 łyżki posiekanego szczypiorku 5 łyżek kukurydzy 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego Tortelini ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Brokuła ugotować i podzielić na różyczki. Ogórka, paprykę czerwoną i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć. W miseczce wymieszać(...)tortelini, ugotowanego brokuła, paprykę czerwoną, ogórka, cebulę, kukurydzę, szczypiorek oraz przyprawy. Na koniec dodać majonez i jogurt naturalny. Całość dokładnie wymieszać

Ewusiowe Smaki
Jaja marynowane w zalewie z buraków z wasabi 182

przyciągają wzrok. Do zalewy: 2 buraki średniej wielkości cebula litr zimnej wody kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu liść laurowy 6 jaj 100 ml octu spirytusowego dodatkowo 2 łyżki majonezu łyżeczka wasabi w proszku lub w paście Chcąc podać jaja na stół, należy je przygotować dzień wcześniej. Buraki i cebulę pokroić w plastry. Włożyć do garnka. Dodać przyprawy, wodę(...)ocet. Zagotować kilka minut. Wystudzić. Włożyć do garnka ugotowane jaja na twardo. Włożyć do lodówki. Marynować kilka godzin. U mnie prawie dobę. Z majonezu i wasabi zrobić krem. Włożyć do szprycy i dekorować. Posypać rzeżuchą lub natką, koperkiem

AZgotuj!
Sałatka ze śledziem i czerwoną fasolą 838

matias w oleju (400 g) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 3-4 ogórki kiszone 1 jabłko duże  1 cebula średnia 3 jajka ugotowane na twardo majonez pieprz Śledzie kroimy w drobną kostkę, fasolę i kukurydzę odsączamy na sitku. Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę. Jajka przeciskamy przez krajaczkę/szatkownicę do jajek. Obrane jabłka też przez nią przeciskamy(...)kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przerzucamy do miski dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy pieprzem (śledzie są dość słone więc już soli nie dodałam). Wstawiamy do lodówki na 2 h wówczas wszystkie składniki zmiękną i smaki się przegryzą

Piekielna Kuchnia Pati
Rolada jajeczna w cieście szpinakowym. 142

łyżka oleju 1 łyżka z czubem mąki pszennej sól i pieprz do smaku MASA JAJECZNA 6 jajek ugotowanych na twardo 135 g serka śmietankowego naturalnego (firmy łaciate) 1 łyżka majonezu sol, pieprz do smaku 100-150 g tuńczyka w zalewie własnej (można zrobić bez i dać więcej papryki) papryka konserwowa pokrojona w paski Szpinak odmrażamy, dobrze wyciskamy z nadmiaru wody(...)nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 15 - 20 minut. Biszkopt wyjmujemy, odrywamy z papieru, przekładamy na ściereczkę i zwijamy jak roladę. Jajka rozgniatamy widelcem z serkiem, dodajemy przyprawy i majonez - dokładnie mieszamy. Masę jajeczną wykładamy na rozwinięty i wystudzony biszkopt, obok jednego brzegu rozkładamy odsączonego tuńczyka i paski papryki. Wszystko zwijamy w roladę, następnie zawijamy ją w folię aluminiową

Moje-pitraszenie
Sałatka z ciecierzycy i tuńczyka I 216

sosie własnym 3 średnie łodygi selera naciowego 3 - 4 suszone pomidory ze słoiczka w oliwie 1 -2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżka jogurtu typu greckiego 1 łyżka majonezu 1 łyżka oliwy od suszonych pomidorów 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego lub pietruszki sól pieprz Przygotowanie: Ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie na co najmniej 12 godzin, wody ma być(...)będą miękkie. Ugotowane ziarna odcedzić i wystudzić. Selera umyć i pokroić na cienkie plasterki, posypać po wierzchu 1/2 łyżeczki soli. Pomidory pokroić w paseczki. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Jogurt, majonez i oliwę wymieszać. Ilość powstałego sosu dostosować do swoich upodobań, u mnie proporcje na umiarkowaną ilość tego sosu. Wszystkie składniki sałatki połączyć, dodać sos, doprawić solą i pieprzem do smaku

Kuchcik gotuje
Przystawka ze śledzia 182

prezentuje się na stole. Tak podane śledzie polecam na różnego rodzaju uroczystości rodzinne. Składniki:  4 jajka 4 śledzie marynowane 1 duża cebula 2 duże ogórki konserwowe 8 łyżek majonezu Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół. Układamy na półmisku żółtkiem do dołu. Płaty śledziowe przekrawamy wzdłuż na dwie części. Owijamy wokół jajek.Na każde jajko(...)kładziemy po łyżce majonezu. Wierzch posypujemy pokrojonymi w kostkę ogórkami i cebulą. źródło: przepis rodzinny Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 0,30 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Sernik jarmużowy z rukolą - thermomix tm5 188

Poniżej 3 g/kg: Żelujące desery, napoje i kisiele owocowe Poniżej 5 g/kg: Sosy pomidorowe. Napoje mleczne fermentowane aromatyzowane z dodatkami smakowymi, poddane obróbce termicznej. Desery twarogowe termizowane. Zemulgowane sosy, majonezy. Poniżej 6 g/kg: Sosy i kremy owocowe i warzywne. Warzywa puszkowane w zalewie. Desery mleczne. Poniżej 10 g/kg: Dżemy, galaretki i marmolady. Polewy owocowe do ciast, lodów i deserów. Lody(...)koncentraty, Sery topione Poniżej 12,5 g/kg: Serki twarogowe termizowane Poniżej 20 g/kg: Pasty warzywne, sosy konserw rybnych Poniżej 35 g/kg: Sosy sałatkowe, majonezy niskotłuszczowe Według potrzeby: Nadziewane oliwki w zalewie. Pieczywo bezglutenowe. Wyroby cukiernicze i ciastkarskie. Koncentraty obiadowe, dodatków do potraw, deserów, ciast i lukru. Zabielacze do napojów. Kawa rozpuszczalna z zabielaczem. Jako emulgator i stabilizator Poniżej 10 g/kg

ClauditteMissCooking
Sałatka z pora i marynowanych grzybów 187

dostępnych cały rok. 4 średnie pory (białe części) około 350 g marynowanych grzybów (słoik 500 ml) 4 jajka 1 puszka zielonego groszku 1 łyżka soku z cytryny 100 ml majonezu 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru sól, pieprz Pory umyć, przekroić wzdłuż na 4 części i pokroić w paseczki. Zalać wrzątkiem z rozpuszczoną łyżką cukru. Po minucie odcedzić(...)wystudzić. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Grzyby odsączyć z zalewy i pokroić w niewielką kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Schłodzić

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania