trudne pytanie i nigdy się nad tym nie zastawiałam. Ale na pewno coś by się znalazło. Jeszcze nie tak dawno myślałam, że nie umiem robić torów i piec sernika. 2. Gdyby słodycze nie zawierały kalorii, jakim smakołykiem zajadałbyś się codziennie? Hm, może byłyby to delicje ? 3. Czy podczas gotowania/pieczenia podjadasz? Nie podjadam ale jak gotuję to muszę spróbować czy jest(...)asiuuulek.blogspot.com/ 6. http://kuchniasloneczka.blogspot.com/ 7. http://danusia-piecyk.blogspot.com/ 8. http://kuchniaubietki.blox.pl/html 9. http://rozowakuchnia.blox.pl/html 10. http://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/ 11. http://kulinarnyswiatkoncziiszpileczki.blogspot.com/ A oto moje pytania : 1. Jakiej potrawy lub składnika w życiu nie weźmiesz do ust ? 2. Od jak dawna kuchnia i gotowanei jest Twoją pasją a nie koniecznością ? 3. Co bardziej sprawia Ci przyjemność : gotowanie czy pieczenie ? 4. Jeśli
Ewa w kuchniBył śmietanowiec na mące orkiszowej z ksylitolem , następny był śmietanowiec z ksylitolem i stewią , teraz przyszła kolej na jogurtowiec (gdyż zamiast śmietany użyłam jogurt
Smaczne ZdroweLukrujemy pierniczki wyczekujące w puszkach od miesiąca, albo dopiero pieczemy takie na ostatnią chwilę. Przełożony powidłami piernik czeka w spiżarni. Na stole pysznią się makowe strucle, w lodówce czeka sernik i wszystkie wytrawne dania - pierogi, uszka, barszczyk... Jak dobrze, że większość tych smakołyków można przygotować troszkę wcześniej - dzięki temu tych ostatnich chwil nie trzeba spędzać w kuchni. Zamiast tego(...)proszkiem, partiami dodawać do ciasta, delikatnie mieszając łyżką. 4/5 ciasta rozłożyć równomiernie w formie na muffiny wyłożónej papilotkami. Następnie rozłożyć masę serową, a na wierzch resztę ciasta. Wykałaczką lub patykiem do szaszłyków zrobić w cieście esy-floresy tak, żeby masy się nieco wymieszały. Piec w 180 st. C. przez 18-20 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! Kupiłam sobie barwniki
Pożeraczka, czyli raz adobrzePotrzebowałam czegoś orzeźwiającego. Nie miałam czasu na zakupy. Użyłam tylko to co miałam w lodówce. Otworzyłam ją, potem zamknęłam oczy i dałam się ponieść. Po raz
Blondynka GotujeJutro wyjątkowy dzień dla wszystkich zakochanych, zostaniemy obsypani jutro z każdej strony wszystkimi czerwonymi sercopodobnymi gadżetami z każdej strony. Trzeba się więc przygotować na zmasowany
ciastkarnia na kruchym spodzieNadchodziła jesień, przychodziła zima i wyczekiwane święta, ale nie pachniało u nas zbyt często korzennie. Stawiałyśmy zawsze na te same ciasta - w imię rodzinnej tradycji. Na stole musiał być sernik z brzoskwiniami , szarlotka , torcik makaronikowy. Jedynym odstępstwem od reguły pachnącym korzennymi przyprawami było Niebo w Gębie . W tym roku postanowiłyśmy nadrobić stracony czas. Ciasta, ciasteczka o korzennym aromacie wyskakują(...)się jedynie sposobem "obróbki"): - pieprz czarny – z owoców niedojrzałych, suszonych i fermentowanych, - pieprz biały – łagodniejszy, z dojrzałych owoców - pieprz zielony – niedojrzałe zielone nasiona suszone naturalnie, marynowane w kwasie octowym lub mlekowym albo konserwowane solanką. - pieprz czerwony (peruwiański) to owoce rośliny Schinus terebinthifolius (tzw. "brazylijskiego drzewa pieprzowego. Działanie: Wspomaga trawienie (pobudza wydzielanie soków trawiennych) - pomocny w różnego rodzaju dietach
Wypisz Wymaluj