Pierogi z pstrągiem się lepią, te z łososiem dawno już są zamrożone i czekają a kilka chwil temu zamarynowałam w oleju lnianym śledzia z różowym pieprzem, kaparami i szalotką. W słoiku obok marynuje się szara reneta z goździkami na kwaśno. Pierniczki piekłam przynajmniej w trzech turach z czego jedna nie dotrwała do adwentu nawet. Choinka stoi nadal ładna, pięknie ubrana
Mango Papajabrokułowa z fetą Sałatka z szynką, porem, serem i kukurydzą Sałatka z porem, wędzonym kurczakiem i żółtym serem Warstwowa sałatka z szynką i porem Zielona sałatka z jajkiem i łososiem Sałatka z tortellini Sałatka śledziowa z sosem jogurtowo-musztardowo-koperkowym Sałatka śledziowa Sałatka śledziowo-buraczana Sałatka ryżowo-paprykowa siostry Marii Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem Sałatka „puszkowa
Smaki Na TalerzuPrzedstawiam Wam kilka sprawdzonych przepisów na świateczne dania. Zupa grzybowa Śledź po kaszubsku Śledź w oleju Rolada szpinakowa z łososiem Tradycyjna sałatka jarzynowa Ryba po grecku Pieczona ryba z cebulą pomidorową Wilgotny piernik ekspresowy Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami Sernik bez sera Ciasto mandarynkowe Polecam! Natalia
Smaki Nataliisłodkim dressingiem. Pierś kurczaka dosyć często się pojawia w moich propozycjach, które mam nadzieję nie są oczywiste i nudne. Na Waszą uwagę zasługują na przykład roladki z kurczaka faszerowane łososiem czy drobiowe roladki saltimbocca . Zresztą, sami poszperajcie w archiwum bloga, trochę się już tych przepisów nazbierało. Tymczasem zapraszam na nową propozycję. Składniki na 2 porcje : 2 piersi kurczaka (mogą być
Dietologjeszcze nie jedliście nasion chia / nasion szałwii hiszpańskiej, to będzie to dodatkowo ciekawe doświadczenie z produktem, który zawiera więcej żelaza niż szpinak, ma też więcej kwasów omega-3 niż łosoś atlantycki, o większej ilości błonnika niż w otrębach nie wspomnę ;p Jest to też propozycja na deser, który nie wymaga zbytnich umiejętności kulinarnych ani czasu na przygotowanie. Wystarczy wcześniej wymieszać
Eat me! Fit me!sosu. Wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać startym parmezanem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą → Makaron w sosie szafranowym z łososiem, cukinią i czerwonym pieprzem → Spaghetti z pesto → Makaron z sosem pomidorowym, kurczakiem i gorgonzolą → Makaron z tuńczykiem i cukinią
Oryginalny smakZnane nam nie od dziś zupki instant to szybki i prosty sposób na zrobienie zupy. Otóż wystarczy zalać wrzątkiem makaron i dodać przyprawy. Sałatka z makaronem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tworzyć inne najsmaczniejsze na Świecie rzeczy. Właściwie to była doskonała lekcja gotowania, jak tak spojrzę na to z dużym dystansem. To również zdecydowanie był czas szalotki, masła i wędzonego łososia. Tak będzie kojarzył mi się czas złamanej nogi. Dacie wiarę, że miałam jeść tylko sałatki? To jest druga z potraw, którą postaram się wpleść w nasze wigilijne menu. Ciekawe
Mango Papajaopakowaniu. Odcedzony z wody przełożyć do potrawy i delikatnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić. Podawać gorące. Uwagi: Zamiast tuńczyka z puszki, do potrawy można dodać ugotowanego na parze łososia
Passions hobbies lifeJak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!majonezem. Przypraw solą i pieprzem. Po przygotowaniu przechowuj w chłodnym miejscu (np. lodówce). Polecam Wam również inne przekąski : – Rollsy z łososiem – Pasta do pieczywa jajko-makrela – Serowe kulki – Sałatka z makaronem ryżowym – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką
Kulinarne S.O.S.postaci duszonej. Koper włoski ma delikatny anyżowy aromat, który świetnie komponuje się ze smakiem ryby. Chętnie więc sięgam po to połączenie, choćby w tym delikatnym pilawie z rybą czy łososiu pieczonym z koprem i pomidorkami . Nawet jeśli nie przepadacie za anyżem, to zachęcam Was, abyście dali szansę fenkułowi. Po ugotowaniu jego smak robi się łagodniejszy, a jest to naprawdę wartościowe
Chilli Czosnek i Oliwamarchew drobno posiekana 1 pietruszka drobno posiekana Kawałek selera drobno posiekany 1 liść laurowy 1 łyżka oleju ½ szklanki białego wytrawnego wina 300-500 g ryby morskiej (morszczuk, czarny drosz, łosoś) – może być mrożona 1 łyżka koncentratu pomidorowego Garść posiekanej natki pietruszki Sól i pieprz do smaku Pure 1 mała główka kalafiora 3 małe ziemniaki 2 ząbki czosnku 2 łyżki
Niedzielny kucharz