łosoś - 8834 przepisów (strona:374/589)

Odrywany chlebek czosnkowy z rozmarynem 46

pyszne wytrawne wypieki: Serowe paluszki z ciasta francuskiego Pizza BBQ z kurczakiem i wędzoną goudą Tarta z porem, szynką i serem na pełnoziarnistym spodzie Orkiszowa focaccia z wędzonym łososiem i twarogiem Tarta z botwinką i ricottą na pełnoziarnistym spodzie Drukuj Odrywany chlebek czosnkowy z rozmarynem i masłem ziołowym #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

Na-talerzu.pl
Jajka po polsku 38

Jajka po polsku faszerowane . Jajka smażone w skorupkach . Nawet się nie obejrzymy, a będzie Wielkanoc. Święta to dobra okazja, aby wypróbować nasz kolejny ( po dietetycznej roladzie szpinakowej z łososiem) wielkanocny fit przepis na faszerowane jajka po polsku smażone w skorupkach. Ich przygotowanie nie sprawi nikomu żadnego problemu. Przepis jest banalnie prosty. A czemu fit, do farszu nie dajemy ani masła

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rurki z pastą z tuńczyka – szybka przekąska na każdą okazję 39

każdą okazję Zobacz inne przepisy na pomysłowe przekąski: Rożki z tortilli zapiekane z mięsem mielonym – pyszna przekąska Jajka wiosenne – przepis na jajka w sosie z nowalijkami Roladki naleśnikowe z łososiem wędzonym – pyszna przekąska Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem Rolada szpinakowa z tuńczykiem Artykuł Rurki z pastą z tuńczyka – szybka przekąska na każdą okazję pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
JAJKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI I FETĄ (keto, bez glutenu) 99

dokładnie wymieszać. Gotowe jajka polecam dodatkowo udekorować kiełkami, szczypiorkiem lub natką pietruszki. Pięknie wyglądają ułożone na liściach sałaty, rukoli lub innej zieleniny. Polecam także inne przepisy na jajka faszerowane: łososiem , tuńczykiem , awokado czy szynką i warzywami . — BTW całości: 315 g, 635 kcal, B 35 g, T 48 g, W 12 g. Artykuł JAJKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI I FETĄ (keto

Ola la LCHF
Które restauracje w Karpaczu warto odwiedzić ? 41

białą kiełbasą to dobre propozycje na początek uczty. Można sięgnąć tu po burgery (z wołowiną, drobiem lub w wersji wege), można sięgnąć po kotlet schabowy lub filet z łososia. Na amatorów słodkości czekają z kolei pyszne ciasta i lodowe desery, podawane z gorącymi malinami lub wiśniami. 3. Sowiduch Browar i Restauracja Sowiduch to nie tylko połączenie browaru i restauracji

Słodkie okruszki
PCOS – dietoterapia, suplementacja i przykładowe menu na 1 dzień. 37

dniowy bazujący na przepisach z bloga Przepysznie, prosto, zdrowo i kolorowo! Śniadanie – omlet w stylu meksykańskim II śniadanie – zielony koktajl z kolendrą Obiad – sałatka z pieczonym łososiem i płatkami migdałowymi Kolacja – zapiekanka gryczana z cukinią i fetą Podsumowując Zaburzenia metaboliczno-hormonalne, do których zaliczamy wspomniany zespół policystycznych jajników, niemalże zawsze wiążą się z nadmierną masą ciała

Natka Pietruszki
Szaszłyki rybne ze szpinakiem 29

Składniki: Szaszłyki ? filet z łososia 200 g ? filet z tuńczyka 200 g ? filet z dorsza 200 g ? filet z miecznika 200 g Marynata ? 1 cebula ? starta skórka i sok z 1 pomarańczy ? 1 łyżeczka słodkiej papryki ? 1 łyżeczka kuminu ? 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry ? 2 łyżki posiekanej pietruszki ? 5 łyżek oliwy ? sól, pieprz do smaku ? 2 liście laurowe Szpinak

To co kocham
Okoń morski w pesto z cytryną 31

Bardzo smaczne połączenie cytrynowej ryby z bazyliowym pesto. Ja akurat miałam piękny filet z okonia morskiego, ale można użyć pstrąga, łososia, czy inną rybę. Okoń morski ma mięso delikatne, ścisłe, dość chude i niewiele ości. Piękny cytrynowy aromat, który wydobywał się podczas pieczenia tej ryby, pobudzał naze kubki smakowe. Koniecznie musicie wypróbować mój autorski przepis. Składniki na 4 porcje

To co kocham
Sos żurawinowy 29

Dzisiaj zdradzę Wam tajemnicę mojego najlepszego sosu żurawinowego. Najbardziej pasuje on do łososia lub kurczaka w cieście francuskim i wtedy zawsze ląduje w ich towarzystwie. Najprostszy bo dwuskładnikowy! Można go również podawać ze schabem pieczonym i zapiekanym serem pleśniowym lub w ogóle z różnymi rodzajami serów. Składniki: ? 1 szklanka wina czerwonego wytrawnego ? 1 szklanka dżemu żurawinowego – słoiczek szklankowy Wykonanie

To co kocham
Sałatka arabska tabbouleh z quinoą 36

zbożami, ale zawierających dużą ilość skrobi. Quinoa czerwona praktycznie nie pęcznieje podczas gotowania, zachowując twardość i chrupkość. O jej zdrowotnych właściwościach pisałam przy Ciepłej sałatce z komosą ryżową i łososiem. Ten przepis to przeróbka arabskiej sałatki tabbouleh, którą przyrządza się na bazie kaszy pszennej bulgur. U mnie jest bezglutenowo, więc z komosą ryżową, ale charakterystyczny składnik sałatki czyli duża ilość

To co kocham
Dorsz pieczony na różowo 30

Zdrowa ryba czyli chudy filet z dorsza gości dzisiaj w mojej kuchni. Dzięki marynacie stał się niezwykle aromatyczny i kruchy, a kolorystycznie imituje łososia. Skład marynaty przyszedł mi do głowy bardzo spontanicznie i był to strzał w dziesiątkę. Składniki: ? 4 filety z dorsza ? sok z 1/2 cytryny ? pieprz cytrynowy ? sól do smaku Marynata ? 2 łyżki majonezu ? 2 łyżki keczupu

To co kocham
Polenta 26

Znacie polentę? U nas w domu jeszcze nie gościła, więc ostatnio postanowiłam to zmienić. Piekłam łososia w ziołach i nie mogłam się zdecydować na dodatki, ziemniaki, kasza, może ryż? Padło na kaszę kukurydziną o neutralnym smaku, pasującą do każdego mięsa, więc do ryby również. Polenta to włoska potrawa ludowa, pierwotnie przyrządzana z mąki kasztanowej, obecnie z kaszki kukurydzianej. Polenta nazywana

To co kocham
Żurawina z miodem i kolendrą 31

pachnąca. Trudno ją porównać do poprzedniej z jabłkami i sokiem cytrynowym, bo to zupełnie inny smak. I obie są doskonałe, trudno mi wybrać smaczniejszą. Ta będzie idealna do pieczonego łososia lub dowolnego sera. Składniki: ? 1 kg żurawiny ? 300 g cukru ? 2 łyżeczki nasion kolendry ? 1/2 łyżeczki soli ? 5 łyżek płynnego miodu ? 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej ? sok z 1 cytryny

To co kocham
Sos żurawinowy w słoiku 32

Żurawina w postaci zmiksowaneo musu na bazie czerwonego wina to idealne rozwiązanie smakowe. Taki mus pasuje do pieczonego łososia, pieczonego schabu oraz serów kozich, pleśniowych czy oscypków. Gładka konsystencja żurawiny może być również bazą do innych sosów. Dla mnie najlepszy ze wszystkich sosów. Składniki: ? 1 kg żurawiny ? 2 szklanki słodkiego wina czerwonego ? 3/4 szklanki cukru Wykonanie: ? Żurawinę przed smażeniem zamrozić

To co kocham
Babka ziemniaczana 32

babkę upiekłam w formie placka. Dlaczego placek, a nie babka? Bo pieczony w większej tortownicy, przez to bardziej płaski. Taki więc placek jedliśmy jako przekąskę z kwaśną śmietaną i łososiem wędzonym. Jeśli ma to być babka, należy użyć znacznie mniejszej formy do pieczenia, wtedy babka będzie prawdziwą wysoką babką ziemniaczaną. Składniki: ? 1 kg ziemniaków ? 200 g boczku wędzonego ? 1 cebula

To co kocham