łosoś - 8834 przepisów (strona:293/589)

Ryba po indyjsku w sosie mango 57

Orientalne smaki którym się nie oprzecie.Łosoś i dorsz w duecie. Podałam je w pysznym sosie mango ze szpinakiem. Oczywiście ostra nuta jest zwieńczeniem .   składniki: 200 g filetu z dorsza 200 g filetu z łososia 1 cebula 3 ząbki czosnku 200 ml pulpy mango 1 łyżeczka przyprawy curry 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1 kawałek imbiru, papryczka chili sól, pieprz

wesoła kuchnia
Pulpety rybne w sosie koperkowym 39

Dorsz zmielony z wędzonym łososiem i boczkiem, uformowany w klopsy, po ugotowaniu podawane w sosie koperkowym. PULPETY RYBNE W SOSIE KOPERKOWYM SKŁADNIKI 500 gramów fileta z dorsza bez skóry; 250 gramów brzuszków z łososia; 30 gramów szynki szwarcwaldzkiej; 1,5 litra bulionu jarzynowego lub drobiowego; 2 łyżki bułki tartej; natka pietruszki; pęczek koperku; dymka; 1 duże... Artykuł Pulpety rybne

Kuchnia Tomka
Gravlax z burakiem z chrzanem 47

Płat świeżego łososia marynowany w soli z dodatkiem startego chrzanu, buraka oraz koperku. GRAVLAX Z BURAKIEM SKŁADNIKI 800 gramów świeżego fileta z łososia (środkowa część); 1 duży burak; 1 duży korzeń chrzanu; 100 gramów gruboziarnistej soli morskiej; 50 gramów cukru; 1 cytryna; pęczek koperku; przepis na gravlax z burakiem z chrzanem Artykuł Gravlax z burakiem z chrzanem pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka
Sałatka z pieczonego łososia 43

zrobić z małego kawałka pieczonego łososia? Sałatka jest bardzo smacznym rozwiązaniem. Zapraszam po przepis! Artykuł Sałatka z pieczonego łososia pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Tatar z wędzonego łososia i awokado 65

SKŁADNIKI: łosoś wędzony - 150 g awokado dojrzałe - 1 szt. oliwa - 1 łyżka kapary - 1 łyżka sok z cytryny - 1/2 szt. koperek do smaku zielony pieprz marynowany do smaku seler naciowy łodyga z nacią - 1 szt. Plastry łososia, miękkie awokado  i łodygę selera pokroić w kostkę, skropić sokiem z 1/2 szt. cytryny i z oliwą oraz z kaparami, zielonym

AZgotuj!
Boże Narodzenie w Europie 55

zachodzie kraju jada się ryby, na wchodzie- wieprzowinę i baraninę np. żeberka solone, wędzone i suszone, serwowane z purée z rzepy i z ziemniakami. Do tego nie brakuje łososia, pstrąga, dorsza, homara, marynowanych śledzi oraz lutefisku. Jada się też słodkości np. patyczki migdałowe. Norwegowie kontynuują też tradycje przedchrześcijańskie. Pozostawiają po kolacji wigilijnej odrobinę owsianki dla krasnala lub elfa Nissera, który(...)szczęście w nadchodzącym roku. W południe rodziny mogą obejrzeć świąteczne przemówienie burmistrza pierwszej stolicy-Turku. Podczas wieczerzy Finowie spożywają szynki, kawior, zapiekanki z brukwi, marchwi, ziemniaków i wątróbek oraz łososia marynowanego w soli. Do picia nie może zabraknąć glögga, czyli napoju z grzanego czerwonego wina z dodatkiem ziół, rodzynek i migdałów. Na stole króluje pieczone prosię. Nie brakuje też

ProstePesto.pl
Pizza na grubym cieście 47

fetą Zapiekanka z cukinią – frittata z cukinią Frittata z batatem i szpinakiem Tarta z karmelizowaną cebulą Tarta z pomidorami i bakłażanem Galette z pieczarkami i gorgonzolą Tarta z łososiem w kształcie ryby Tarta z warzywami Tarta z porem i łososiem Tarta z boczkiem czyli klasyczna Quiche Lorraine Mini pizze na cieście francuskim PIZZA NA GRUBYM CIEŚCIE Przygotowanie : 20 minut

nietylkopasta.pl
Pstrąg lub łosoś z koprem włoskim 40

Pstrąg tęczowy łososiowy z koprem włoskim . Można tak przyrządzić pstrąga, łososia lub troć. Bulwę kopru włoskiego pokroić w cienkie plasterki. Włożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny. Posiekać 2 łyżki natki kopru włoskiego. Pokroić łodygę kopru włoskiego. Płat ryby oczyścić. Skórkę oczyścić z łusek, wyciągnąć ości. Opłukać, osuszyć. Pokroić na w miarę równe kawałki. Na patelni rozgrzać(...)cytryny i chwilę razem dusić. Następnie dodać śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku solą i cukrem. Zagotować Na talerzu ułożyć rybę, na niej ułożyć sos. Płaty z pstrąga lub łososia ok. 500 g, u mnie pstrąg tęczowy łososiowy, masło, oliwa, 1 nieduża bulwa kopru włoskiego, natka kopru włoskiego, 100 ml białego wytrawnego wina, 100 ml śmietany 30%, sok z 1/2 cytryny

królestwo garów
Pizza z gruszką i łososiem 45

passaty pomidorowej 2 cebule 4 ząbki czosnku przyprawa do pizzy sól, pieprz pozostałe: 120 g mozzarella strata  100 g sera żółtego 80 g camembert 100 g łososia wędzonego 2 gruszki 1 garść winogrono różowe 15 oliwek czarnych 1 cebula czerwona przyprawa do pizzy  Do miski wykruszam drożdże, dodaję 4 łyżki letniej wody, łyżkę mąki, cukier, mieszam i odstawiam(...)kamień. Zsuwam z deski pizze razem z papierem. Można piec ją też na blaszce z piekarnika. Piekę około 10-12 minut. Kontroluję podczas pieczenia.Po wyjęciu z piekarnik układam kawałki łososia, oliwki, winogrono, bazylię. Sos pomidorowy: Cebulę i czosnek drobno pokrojone przesmażam na oleju. Dodaję passatę i dalej smażę aż sos zrobi się gęsty. Miksuję blenderem, doprawiam solą, przyprawą do pizzy

wesoła kuchnia
Ptysie na słono z serkiem 116

Ptysie na słono z łososiem i serkiem Jak zrobić ptysie wytrawne? Najprostszy przepis na ptysie na słono z serkiem. Prosty przepis na przekąskę w 15 minut, a nawet w 10. Poza deską ptysie z serkiem to jedna z najszybszych przekąsek imprezowych. Gotowe ptysie do nadziewania dostępne w handlu dają wiele możliwości. Czym nadziewać wytrawne ptysie? Takie gotowe korpusy ptysiowe możesz(...)doskonała alternatywa do przekąsek z tortilli. Jak zrobić ptysie na słono, czym nadziewać mini ptysie? Zapraszam na przepis 🙂           Ptysie na słono z serkiem i łososiem przepis suche korpusy ptysiowe

Dieta moja pasja
Domowe sushi 147

łyżek octu ryżowego 2 łyżki cukru 2 łyżeczki soli   Dodatki: 6 arkuszy glonów nori Gold 6 pasków marynowanej rzodkwi 6 pasków marynowanej tykwy 25 dag   wędzonego łososia 15 dag serka ziołowego serka do smarowania pieczywa garść liści mieszanki   sałat chrzan wasabi sos sojowy kikkoman   miska z wodą (do maczania dłoni) marynowany różowy imbir(...)bardzo pomocne jest maczanie rąk w wodzie, bo sprawia, że ziarenka nie przyklejają się do dłoni. Ryż smarujemy chrzanem wasabi rozprowadzonym na palcu. Smarujemy cienko serkiem ziołowym , rozkładamy pasek łososia, marynowanej rzodkwi, i tykwy, liście sałaty, zawijamy przy użyciu maty mocno dociskając, rolujemy całość, odwijamy z maty i folii, zostawiamy na kilka minut aby brzegi sushi się zlepiły. Ostrym nożem

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania