łosoś - 8834 przepisów (strona:293/589)

ŁOSOŚ Z KALAFIOROWYM PUREE 106

Łosoś z kalafiorowym puree jest to niezwykle, efektowny i łatwy w przygotowaniu. Ta potrawa to rewelacyjny pomysł na lekki i zdrowy obiad bardzo cennym składnikiem, który warto wprowadzić do swojej diety. Wysoka zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, aminokwasów, łatwo przyswajalnego białka oraz wartościowych witamin i  … The post ŁOSOŚ Z KALAFIOROWYM PUREE appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Reumatoidalne zapalenie stawów – jak wspomóc leczenie dietą? Plus konkretne przepisy z bloga :) 32

dorsz po włosku , rybka w sosie kokosowo-cytrynowym , owsianko-siemianka z owocami leśnymi na gorąco, owocowy zawrót głowy – pyszny deser, omlet kakaowy z pomarańczą, sałatka z pieczonym łososiem i płatkami migdałowymi, sałatka grillowa z awokado , kasza gryczana z łososiem i warzywami , aksamitny koktajl szpinakowy . Przeczytaj także: Uważność podczas jedzenia – dlaczego jest tak ważna? Masło orzechowe – co jest

Natka Pietruszki
Ryba po indyjsku w sosie mango 55

Orientalne smaki którym się nie oprzecie.Łosoś i dorsz w duecie. Podałam je w pysznym sosie mango ze szpinakiem. Oczywiście ostra nuta jest zwieńczeniem .   składniki: 200 g filetu z dorsza 200 g filetu z łososia 1 cebula 3 ząbki czosnku 200 ml pulpy mango 1 łyżeczka przyprawy curry 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1 kawałek imbiru, papryczka chili sól, pieprz

wesoła kuchnia
Pulpety rybne w sosie koperkowym 37

Dorsz zmielony z wędzonym łososiem i boczkiem, uformowany w klopsy, po ugotowaniu podawane w sosie koperkowym. PULPETY RYBNE W SOSIE KOPERKOWYM SKŁADNIKI 500 gramów fileta z dorsza bez skóry; 250 gramów brzuszków z łososia; 30 gramów szynki szwarcwaldzkiej; 1,5 litra bulionu jarzynowego lub drobiowego; 2 łyżki bułki tartej; natka pietruszki; pęczek koperku; dymka; 1 duże... Artykuł Pulpety rybne

Kuchnia Tomka
Gravlax z burakiem z chrzanem 44

Płat świeżego łososia marynowany w soli z dodatkiem startego chrzanu, buraka oraz koperku. GRAVLAX Z BURAKIEM SKŁADNIKI 800 gramów świeżego fileta z łososia (środkowa część); 1 duży burak; 1 duży korzeń chrzanu; 100 gramów gruboziarnistej soli morskiej; 50 gramów cukru; 1 cytryna; pęczek koperku; przepis na gravlax z burakiem z chrzanem Artykuł Gravlax z burakiem z chrzanem pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka
Sałatka z pieczonego łososia 42

zrobić z małego kawałka pieczonego łososia? Sałatka jest bardzo smacznym rozwiązaniem. Zapraszam po przepis! Artykuł Sałatka z pieczonego łososia pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Tatar z wędzonego łososia i awokado 64

SKŁADNIKI: łosoś wędzony - 150 g awokado dojrzałe - 1 szt. oliwa - 1 łyżka kapary - 1 łyżka sok z cytryny - 1/2 szt. koperek do smaku zielony pieprz marynowany do smaku seler naciowy łodyga z nacią - 1 szt. Plastry łososia, miękkie awokado  i łodygę selera pokroić w kostkę, skropić sokiem z 1/2 szt. cytryny i z oliwą oraz z kaparami, zielonym

AZgotuj!
Boże Narodzenie w Europie 51

zachodzie kraju jada się ryby, na wchodzie- wieprzowinę i baraninę np. żeberka solone, wędzone i suszone, serwowane z purée z rzepy i z ziemniakami. Do tego nie brakuje łososia, pstrąga, dorsza, homara, marynowanych śledzi oraz lutefisku. Jada się też słodkości np. patyczki migdałowe. Norwegowie kontynuują też tradycje przedchrześcijańskie. Pozostawiają po kolacji wigilijnej odrobinę owsianki dla krasnala lub elfa Nissera, który(...)szczęście w nadchodzącym roku. W południe rodziny mogą obejrzeć świąteczne przemówienie burmistrza pierwszej stolicy-Turku. Podczas wieczerzy Finowie spożywają szynki, kawior, zapiekanki z brukwi, marchwi, ziemniaków i wątróbek oraz łososia marynowanego w soli. Do picia nie może zabraknąć glögga, czyli napoju z grzanego czerwonego wina z dodatkiem ziół, rodzynek i migdałów. Na stole króluje pieczone prosię. Nie brakuje też

ProstePesto.pl
Pizza na grubym cieście 44

fetą Zapiekanka z cukinią – frittata z cukinią Frittata z batatem i szpinakiem Tarta z karmelizowaną cebulą Tarta z pomidorami i bakłażanem Galette z pieczarkami i gorgonzolą Tarta z łososiem w kształcie ryby Tarta z warzywami Tarta z porem i łososiem Tarta z boczkiem czyli klasyczna Quiche Lorraine Mini pizze na cieście francuskim PIZZA NA GRUBYM CIEŚCIE Przygotowanie : 20 minut

nietylkopasta.pl
Pstrąg lub łosoś z koprem włoskim 38

Pstrąg tęczowy łososiowy z koprem włoskim . Można tak przyrządzić pstrąga, łososia lub troć. Bulwę kopru włoskiego pokroić w cienkie plasterki. Włożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny. Posiekać 2 łyżki natki kopru włoskiego. Pokroić łodygę kopru włoskiego. Płat ryby oczyścić. Skórkę oczyścić z łusek, wyciągnąć ości. Opłukać, osuszyć. Pokroić na w miarę równe kawałki. Na patelni rozgrzać(...)cytryny i chwilę razem dusić. Następnie dodać śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku solą i cukrem. Zagotować Na talerzu ułożyć rybę, na niej ułożyć sos. Płaty z pstrąga lub łososia ok. 500 g, u mnie pstrąg tęczowy łososiowy, masło, oliwa, 1 nieduża bulwa kopru włoskiego, natka kopru włoskiego, 100 ml białego wytrawnego wina, 100 ml śmietany 30%, sok z 1/2 cytryny

królestwo garów