lody - 12901 przepisów (strona:125/861)

Galaretka z musem lodowo - owocowym 205

wrzącej wody, ostudzić. Brzoskwinie osączyć, do każdej ze szklanek włożyć po połówce i zalać tężejącą galaretka. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Obranego banana, pozostałe połówki brzoskwiń i lody zmiksować na jednolity mus. Dodać rodzynki, posiekane orzechy, całość wymieszać. Mus wylać na galaretkę, odstawić do lodówki i porządnie schłodzić. Mocno schłodzoną śmietanę 30% ubijać do uzyskania pożądanej konsystencji

Świat Smaku
Blok lodowy z kawą i orzechami 337

Upalne dni przeplatają się z takimi chłodniejszymi więc nawet w mieście da się żyć. Kiedy robi się cieplej nabieram ochoty na lody , oczywiście takie domowe. Robienie lodów w domu to nie taka trudna sprawa. Nie zawsze potrzebna jest do nich maszynka i chociaż ją mam to nie zawsze używam. Dzisiejszy blok powstał właśnie z masy ubitej mikserem(...)kręconej w maszynie do lodów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
czekoladowy zawrót głowy 149

ochłodzić. Dietetycznie nie będzie, ale jak smacznie. Trochę lodów, mleka i czekolady ... mniam ... Składniki: 2 gałki lodów czekoladowo śmietankowych 1 szklanka mleka 2-4 kostki czekolady Przygotowanie: lody i mleko blendujemy na gładką masę można dodać 2 kostki czekolady przelewamy do szklanki i dekorujemy startą czekoladą Na zdrowie

Gotowanie z pasją
Truskawki na gorąco z lodami, bitą śmietaną i prażonymi migdałami 339

pucharki: 40 dag świeżych truskawek 2 łyżki cukru 1 łyżka  cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker 30 dag owsianych maślanych ciasteczek 400 ml bitej śmietany 4 duże gałki lodów waniliowych 50g prażonych migdałów Melisa lub mięta do dekoracji Sposób przygotowania: Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, kroimy na kawałki, zasypujemy cukrem oraz cukrem z cytryną , stawiamy na gazie i podgrzewamy(...)puszczą sok i się zagotują, zestawiamy z ognia. Na dnie szklanych pucharków rozkładamy pokruszone ciasteczka, wlewamy po równo gorące truskawki, wkładamy po gałce lodów , przykrywamy bitą śmietaną, posypujemy prażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi, dekorujemy melisą lub miętą, natychmiast podajemy. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Lody o smaku mango z malinami 172

Przygotowanie: Pokrojone w kostkę mango i jogurt miksujemy blenderem, aż powstanie gładka masa. Do masy z mango dodajemy maliny (mogą być mrożone), delikatnie mieszamy, następnie przelewamy do foremek na lody, wkładamy patyczki i wstawiamy do zamrażalki na minimum 4 godziny

Smakowity Blog Kulinarny
Lodowy puchatek 196

bitej słodkiej śmietany 1 galaretka  brzoskwiniowa Dr.Oetker 1 galaretka kiwi 1 galaretka  poziomkowa Dr.Oetker 20 dag świeżej borówki 6 łyżek  posypki Lion 10 gałek lodów waniliowych Świeże liście mięty do dekoracji Sposób przygotowania: Deser zaczynamy od przygotowania galaretek: Galaretkę kiwi, poziomkową oraz brzoskwiniową rozpuszczamy, każdą osobno w 300 ml gorącej wody, rozlewamy do płaskich misek, odstawiamy(...)razu rozlewamy po równo do szklanych pucharków. Gdy stężeje (w lodówce)  rozkładamy warstwę bitej śmietany, posypujemy kolorowymi  galaretkami , oraz owocami, kładziemy do każdego pucharka po dwie gałki lodów waniliowych posypujemy posypką Lion. Dekorujemy miętą i podajemy. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Tort bezowy z lodami 168

jest trudne! Składniki: 3 blaty bezowe o śr 20 cm 6 białek 30 dag cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki maki ziemniaczanej Szczypta soli ½ litra ulubionych lodów np. czekoladowych kupnych lub domowych ½ litra bitej śmietany 30% Dowolne owoce do dekoracji Świeża melisa do dekoracji Frużelina wiśniowa do polania Sposób przygotowania: Beza: Białka ubijam na sztywną pianę(...)minut. Zostawiam w uchylonym  piekarniku do momentu wystudzenia. Najlepiej na całą noc. Pierwszy blat bezowy układam na paterze, smaruję cienko bitą śmietaną, nakładam na całości, po grubym plastrze lodów przykrywam drugim blatem, czynność powtarzam, przykrywam ostatnim blatem bezowym, dekoruję bitą śmietanką owocami, melisą i frużeliną wiśniową.  Kroję na kawałki natychmiast podaję. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Koktajl lodowy z truskawek i banana 151

dodać lody i ponownie zmiksować. Krok po kroku: 1. Obrać i pokroić na kawałki truskawki i banana 2. Zblenderować owoce 3. Dodać lodów śmietankowych i ponownie zmiksować Pobierz wersję do druku: Pobierz Koktajl lodowy z truskawek i banana Artykuł Koktajl lodowy z truskawek i banana pochodzi

KuchniaWeDwoje.pl
Owocowe lody z ryżu 182

wystudzenia. Miksujemy na gładką masę w malakserze. Do masy wkładamy borówkę i banana. Miksujemy jeszcze raz. Przekładamy do plastikowego pudełka i zamrażamy, po około 2 godzinach ponownie zmiksować całość. Lody mają najlepszą konsystencję i smak po 2 zmiksowaniu, kiedy są już zimne, ale takie napuszone.     #‎ Zaryżykuj‬   ‪#‎ UncleBens‬   ‪#‎ wyzwanie‬   ‪#‎ ryż ‬ ‪#‎ konkurs‬   ‪#‎ Zaryżykuj‬

Życie zaczyna się w kuchni
Lody michałkowo- bananowe 159

TRUDNOŚĆ: średnie    -CZAS: powyżej 60 min     -PORCJE: 2 Lody michałkowo- bananowe 2 banany 3 opakowania serka homogenizowanego waniliowego 1 opakowanie galaretki cytrynowej 7-8 cukierków michałków Do miski blendera wkładamy kolejno serki homogenizowane banany pokrojone w mniejsze kawałki, cukierki michałki wyjęte z opakowania i galaretki, a następnie blenderujemy. Następnie przygotowaną masę przekładamy

Gotuję Testuję
Lody jeżynowe 140

Cóż może być lepszego na upały, niż domowej roboty lody :) Dzisiaj propozycja jeżynowa. Składniki: - 300 g jeżyn - 3 jajka ( skorupki sparzone wrzątkiem) - 100 g cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 1 szklanka śmietany 36 % Przygotowanie: Jeżyny myjemy i miksujemy. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy(...)cukrami na puszystą masę. Śmietanę ubijamy na sztywno oraz białka ubijamy na sztywną pianę. Piane z białek, bitą śmietanę oraz zmiksowane jeżyny delikatnie łączymy z kremem żółtkowym. Lody wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Co godzinę mieszamy ( minimum 3 razy), by nie powstały kryształki lodu

Zainspirowana w kuchni
Lody truskawkowo-bananowe. 197

owoców i jogurtu. Smaki można dowolnie modyfikować dzięki dodaniu innych owoców np. jagód, malin lub zmianie jogurtu na np. brzoskwiniowy lub każdy inny. Idealne na dzisiejszy upał ;) Składniki na lody truskawkowo-bananowe: 180 g mrożonych truskawek 1 banan (może być również mrożony, wcześniej pokrojony w plasterki) 100 g jogurtu bananowego      Truskawki umieszczamy w kielichu(...)miksowania z funkcją kruszenia lodu i rozdrabniamy. Dodajemy banana, jogurt i jeszcze chwilę miksujemy. Gotową masę przekładamy do pojemnika i mrozimy do uzyskania pożądanej konsystencji

Rozpustne gotowanie
Waniliowa kawa mrożona 271

mleka 2 gałki lodów waniliowych 2 łyżki syropu waniliowego (można dać cukier waniliowy) kostki lodu opcjonalnie: bita śmietana i starta czekolada  Kawę zaparzamy w 200 ml wody, studzimy. Do wysokiego naczynia wlewamy chłodną kawę, dolewamy zimne mleko, syrop waniliowy i lody. Mieszamy za pomocą blendera. Do szklanki wsypujemy po kilka kostek lodu i wlewamy kawę. Jeśli

My simple kitchen
Lody o smaku waniliowego puddingu ryżowego 213

Całość przykrywamy folią spożywczą, tak aby dotykała do masy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Szklankę śmietany ubijamy na sztywno i łączymy wszystko delikatnie mieszając. Całość przekładamy do maszynki do lodów i postępujemy zgodnie z zaleceniami producenta.  Możemy również masę przelać do pojemnika i wstawić do zamrażarki mieszając ją kilkukrotnie w godzinowych odstępach.  Zaryżykowanie opłacało się. Smak(...)faktura lodów po prostu powaliła nas na kolana. Gorąco polecam

Malinowe Pocałunki
Sorbet morelowy - słodkie dzieło przypadku 154

lodach na bazie mleka i śmietany zachciało mi się poeksperymentować z sorbetami. Są jeszcze lżejsze i bardziej orzeźwiające od tradycyjnych lodów, więc będą u mnie gościły częściej. Mój pierwszy sorbet to tak naprawdę dziecko przypadku, ale zachwycił mnie smakiem do tego stopnia, że od razu po zrobieniu chwyciłam za telefon żeby podzielić się recepturą. W pierwotnym zamyśle(...)Przygotowanie: Morele i banana oraz sok z cytryny miksujemy na mus blenderem. Wodę zagotowujemy z cukrem, studzimy, a następnie łączymy z musem owocowym. Mieszankę przekładamy do urządzenia chłodzącego do lodów.  SORBET LIMONKOWO - BANANOWY Składniki: skórka otarta z 1 limonki sok z 4 limonek 1 banan 1 szklanka cukru 1 szklanka wody Przygotowanie: Jak opisałam powyżej: wodę gotujemy

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania