Witam Kochani tego jesiennego wieczora Byłam dziś w Krakowie, fajny dzień, bo wreszcie świeciło słońce, było bardzo ciepło :-) Wróciła złota jesień. Oprócz tego byłam w
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumojprzepisna.pl | Ptasie mleczko Na przekór pogodzie i porze roku Zrobiłam tą piankę bo bardzo chciałam wypróbować termometr cukierniczy. Zarówno przepis jak i termometr super się sprawdziły
moj przepis nasame zalety Jest zdrowa i neutralna dla jedzenia Lepsza od tych metalowych, nie rdzewieje. Ma właściwości nieprzywierające Nie chłonie zapachów, nadaje się do niskich i wysokich temperatur. Łatwo ją się myje, Wygodne przechowywanie, bo jeśli mamy mało miejsca, to formy silikonowe są zdecydowanie lepszym rozwiązaniem od metalowych. Polecam tą formę z czystym sumieniem , gdzie można zakupić(...)jagoda w żelu. Frużelina to czarne jagody zanurzone w delikatnym żelu, bez użycia żelatyny. Owocowy dodatek do letnich deserów (gofrów, lodów, naleśników, omletów) i do wypieków (ciastek, ciast i tortów). Do bezpośredniego spożycia jak i do zapiekania. Produkt polski. Przygotowałam babeczki biszkoptowe , które podałam z frużeliną. Muszę stwierdzić że jagodowa frużelina jest przepyszna, owoce jagodowe zanurzone w delikatnym
Kuchnia DanusiCiasto, które świetnie przeplata w smakach i zaskakuje nasze kubki smakowe. Słodkie dno współgra z lekko słonym serkiem i kwaskowatością ananasa. A to wszystko zwieńczone galaretką
Tagebuch po polskukonfitury! Wykonanie Tortu: PRZYGOTOWANIE KONFITURY: Do konfitury- już kilka dni przed robieniem tortu, możecie dodać wódki-wymieszać i odstawić. Oczywiście można wymieszać konfiturę z wódką tuż przed zdobieniem tortu. Jeżeli jednak uda Wam się to zrobić wcześniej-wisienki będa lepiej ‘przegryzione’ z alkoholem. Zużywamy 4 łyżki wódki na 480 g. konfitury. (Ja miałam dwa słoiczki konfitury(...)masy powstałej z utartych żółtek i kakao- dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz osiem łyżek ubitej piany z białek ( białka dla rozluźnienia masy, aby dała się łatwo rozmiksować). Mieszamy wszystko dokładnie mikserem. Gdy uzyskamy już jednolitą masę, dodajemy do niej pozostałą pianę z białek i delikatnie, za pomocą łopatki (na tym etapie nie używamy już miksera!) mieszamy
Domowe Tortymojprzepisna.pl | Tort z białą czekoladą i truskawkami Mniej więcej roku temu o tej własnie porze przygotowywałam ten tort na urodziny przyjaciółki. Tort wyszedł przepyszny, jubilatka i goście byli zachwyceni i wniebowzięci. Trochę się obawiałam, że będzie za słodki, w końcu ponad pół kg białej czekolady i jeszcze do tego słodki truskawkowy dżem, ale wyszedł idealny, słodycz idealnie wyważona(...)części jest to zasługa pigwówki :) Tort warto zacząć przygotowywać wcześniej. Ja swój zaczęłam przygotowywać w czwartek, wówczas upiekłam biszkopt oraz przygotowałam krem z czekolady. W piątek przełożyłam biszkopt kremem czekoladowym i przyozdobiłam kremem śmietankowym, w sobotę tort został przetransportowany i zaserwowany gościom. Tort bardzo ładnie się przegryzł i biszkopt absolutnie nie był suchy. Tort zrobiłam w tortownicy
moj przepis namojprzepisna.pl | Tort z białą czekoladą i truskawkami Mniej więcej roku temu o tej własnie porze przygotowywałam ten tort na urodziny przyjaciółki. Tort wyszedł przepyszny, jubilatka i goście byli zachwyceni i wniebowzięci. Trochę się obawiałam, że będzie za słodki, w końcu ponad pół kg białej czekolady i jeszcze do tego słodki truskawkowy dżem, ale wyszedł idealny, słodycz idealnie wyważona(...)części jest to zasługa pigwówki :) Tort warto zacząć przygotowywać wcześniej. Ja swój zaczęłam przygotowywać w czwartek, wówczas upiekłam biszkopt oraz przygotowałam krem z czekolady. W piątek przełożyłam biszkopt kremem czekoladowym i przyozdobiłam kremem śmietankowym, w sobotę tort został przetransportowany i zaserwowany gościom. Tort bardzo ładnie się przegryzł i biszkopt absolutnie nie był suchy. Tort zrobiłam w tortownicy
moj przepis namój ulubiony przepis na naleśniki! Za sprawą dużej ilości jajek i wody gazowanej wychodzą z niego cieniutkie i elastyczne naleśniki, które łatwo się smaży bez dodatkowego tłuszczu na patelni. Ale chyba najfajniejsze w nich jest to, że są trawiastozielone i to bez żadnych sztucznych barwników. Wystarczy dodać solidną porcję młodych liści szpinaku i voilà — mamy cudownie wiosenne naleśniki(...)świetnie? Sam smak szpinaku jest tylko delikatnie wyczuwalny, więc takie naleśniki możemy spokojnie podać w sposób wytrawny lub słodki. A jeszcze w tym tygodniu podam Wam przepis na rewelacyjny tort z ich udziałem, więc od razu możecie usmażyć je z podwójnej porcji! ;) * SKŁADNIKI na ok. 12 naleśników o średnicy 20 cm 200 g mąki pszennej 3 jajka 250 ml mleka
Food SquarePrzepyszny torcik lodowy o smaku czekoladowo - śmietankowym, idealny na panujące obecnie upały. Jest banalny w przygotowaniu, bo nie wymaga użycia maszynki do lodów. Po prostu mieszamy
Domowa Cookierenka AgiNie słychać przeraźliwego wycia budzika, nawołującego do ciężkiej i nieprzyjemnej pobudki. Budzą promienie słońca, wpadające przez okno. Budzi zapach świeżo parzonej kawy, który ulotniwszy się
W kuchni Karmel-itkidostałam będąc na wakacjach w PL. Ciasto czekoladowo-jagodowe z tradycyjnym kremem identycznym jak w red velvet cake (przepis na red velvet znajdziecie tu ) Prosty w przygotowaniu i łatwy w dekoracji. Poza tym jest pyszny dzięki lekko słonemu serkowi. Polecam! Nas w domu zachwycił. Inspiracje czerpałam z bloga Moje Wypieki, zmieniłam jednak trochę przepis. Ciasto upiekłam(...)odrobinę kremu do posmarowania wierzchu ciasta - samej góry). N astępnie posmarujcie frużeliną jagodową. Przykryjcie ostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę i odstawcie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort wyrównajcie dookoła zbierając nadmiar kremu. Oblejcie glazurą czekoladową i ozdóbcie według własnej inwencji. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłukszklankę). Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny, ale nie mokry! POLEWA: 100 g. masła 8 łyżek cukru 2 łyżki kakao 1 łyżka wody DODATKOWO: kolorowa posypka Wykonanie Tortu: BISZKOPT CZEKOLADOWY : Czekoladę umieszczamy razem z masłem w szklanej misce i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. stawiamy miskę nad garnkiem z gotującą się wodą- tak, aby dno miski nie dotykało wody(...)ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, rozpuszczoną masę z masła i czekolady oraz pięć łyżek ubitej piany z białek ( białka dla rozluźnienia masy, aby dała się łatwo rozmiksować). Mieszamy wszystko dokładnie mikserem. Gdy uzyskamy już jednolitą masę, dodajemy do niej pozostałą pianę z białek i delikatnie, za pomocą łopatki ( na tym etapie nie używamy już miksera!) mieszamy
Domowe TortyUśmiechnął się, pogłaskał po ręce, po czym zniknął za zakrętem. A ona sama z walizką w ręku, czeka na autobus, na opustoszałym przystanku. Deszcz maskuje jej
W kuchni Karmel-itkikuchni. Kluczem jest dobry przepis oraz właściwy dobór składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Przepis na delikatne makaroniki 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Ciasteczka Kuchnia: Francuska Trudność: Łatwe Porcje 6 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 10 min. Kalorie 270 kcal Makaroniki to pyszne ciasteczka, które sprawdzą się jako przekąska do kawy lub coś lekkiego na ząb. Zobacz nasz(...)cukru pudru 50 g drobnego cukru 120 g zmielonych migdałów 3 białka jaja kurzego barwnik spożywczy (np. czerwony) Na krem 250 ml schłodzonej śmietanki 30% 1 opakowanie kremu do tortów o smaku waniliowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Przygotowanie makaroników zaczynamy od wymieszania zmielonych migdałów z cukrem pudrem. Białka ubijamy za pomocą miksera nastawionego na najwyższe obroty. Stopniowo dodajemy cukier
ProstePesto.pl