przypraw i ziół będzie mdłe i po prostu bez charakteru. Polecam do wypróbowania niektórych przypraw i ziół z szerokiej gamy produktów marki KAMIS. Rozmarynowy kurczak z warzywami na 4 porcje. To kolekcja ziół i przypraw, w skład której wchodzą: rozmaryn,tymianek,oregano,słodka papryka. Dopełnione aromatycznym i wyrazistym czosnkiem stanowią doskonałą bazę dla dań
potrawyregionalnedokładnie tak aby składniki się połączyły. Można posypać risotto na talerzu natką pietruszki i odrobiną parmezanu. Smacznego! Polecam również: risotto z grzybami leśnymi risotto po mediolańsku risotto z kurczakiem i warzywami w mleczku kokosowym zapiekane bakłażany z risotto i pomidorami
potrawyregionalneuważać z dodawaniem soli. Na koniec dodałam 2-3 łyżki masła i starty parmezan. Przykryłam na 3 minuty. Gotowe! Smacznego! Zapraszam na risotto RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI W MLECZKU KOKOSOWYM RISOTTO Z BAKŁAŻANEM RISOTTO Z GRZYBAMI LEŚNYMI RISOTTO PO MEDIOLAŃSKU
potrawyregionalneUgotowany makaron wymieszałam z sosem. Na talerzu posypałam parmezanem i gotowe. Można zajadać. Smacznego! Inne propozycje z j a r m u ż e m ROLADKI Z KURCZAKIEM JARMUŻEM I KAPARAMI ZUPA KREM Z BROKUŁ I JARMUŻU
potrawyregionalneSKŁADNIKI: 6 podudzi z kurczaka 4 łyżki miodu (ja użyłam lipowego) 3 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól - do smaku świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki PRZYGOTOWANIE: W miseczce dokładnie wymieszać składniki na marynatę. Podudzia umieścić w woreczku do pieczenia. Wlać marynatę i dokładnie wymieszać mięso. Wstawić do rozgrzanego piekarnika
ClauditteMissCookingżeby wyjadać go łyżeczką ze słoika. Uważam go za interesujący i podkreślający smak element wielu potraw. Między innymi świetnie pasuje do babki piaskowej (zamiast margaryny/masła), sałatki jarzynowej, zapiekanego kurczaka, czy też jako zestaw z serem i ketchupem na kanapkę. Niestety, wszyscy dobrze wiemy, że jest stworzony głównie z tłuszczu i powinniśmy spożywać go jak najmniej, a nawet wykluczyć
Be Fit Be StrongDanie pyszne, robi się szybko tylko wcześniej należy pokroić wszystko w paseczki aby potem tylko smażyć. Polecam serdecznie cieszcie się znakomitym jedzeniem. Kurczak po azjatycku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezawartość głowy i oczy. Sprawdzić czy na mackach nie ma pozostałości kamieni, żwiru. Świeża ośmiornica wymaga kruszenia – w krajach, gdzie to mięso jest tak dostępne jak u nas mięso kurczaka, polega to na tłuczeniu nią o skały. Spotkać można sznury nad brzegiem morza, na których w pełnym słońcu suszą się takie obtłuczone ośmiornice. Można też mięso skruszyć poprzez kilkukrotne zamaczanie
Karo in the Kitchenniż zwykle, bo na oleju i z serem :) Myślę, że kotleciki wyszłyby też z piekarnika, może następnym razem zaryzykuje i sprawdzę :) Składniki (porcja - zdjęcie): 180 g mielonej piersi z kurczaka 45 g startego lub drobno pokrojonego sera żółtego 55 g posiekanych pieczarek 4 g mąki szymanowskiej (1 łyżeczka) 4 g bułki tartej (1 łyżeczka) 20 g (pół) roztrzepanego jajka
Malowane smakiemChude ale dobrze przyprawione mięsko, delikatna potrawka z dyni i kasza to nie tylko smaczny i pożywny obiad ale przede wszystkim duża porcja witamin. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 czerwona papryka kilka pieczarek 1 zielona papryka 300 g miąższu dyni szklanka pęczaku 1 mała cebula szczypiorek 2 łyżki kwaśnej śmietany ostra i słodka papryka sól pieprz olej rzepakowy
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarobię je w domu. Dodaję wtedy dużo warzyw, aby była to jak najzdrowsza wersja. Koniecznie z domowym sosem czosnkowym. Składniki: 4 bułki do hamburgerów 1 pierś z kurczaka pomidor sałata lodowa 1/2 zielonego ogórka 1 mała cebula 4 plastry żółtego sera mąką, jajko i bułka tarta do panierki sól, pieprz czosnek sos czosnkowy Mięso podzielić na cztery plastry
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamięsko było soczyste i aromatyczne zamarynowałam je na dobę w przyprawach i żurawinie. Dzięki temu szybciej się upiekło i było naprawdę pyszne. Składniki: 4 pałki z kurczaka 3 łyżki żurawiny do mięs (ze słoika) 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju słodka i ostra papryka szczypta curry sól pieprz Olej i żurawinę wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Natrzeć mięso
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzypraw już w sobotę a potem w niedzielę tylko wrzucam do piekarnika i gotowe. Prz ich przygotowaniu należy pamiętać o częstym polewaniu wytapiającym się tłuszczem. Składniki: 4 udka z kurczaka 4 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki szczypta kolendry 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz sól Udka oczyścić i opłukać pod bieżącą wodą. Czosnek
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaRobię go w różnych wariantach, najczęściej właśnie z porem. Przygotowanie wymaga nieco więcej czasu, dlatego polecam na niedzielę lub rodzinne spotkania. Nam bardzo smakuje. Składniki: podwójny filet z kurczaka 1 duży por 1 duża kulka mozarelli (125 g) 1 łyżka masła sól pieprz 2 łyżki oleju szczypiorek Filet opłukać zimną wodą i pokroić na 4-5 płatów. Każdy
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamojej rodzinie jada się na trzy sposoby. Na sposób mojej mamy- czyli na rosole, z octem i majerankiem; na sposób mojej teściowej - ze śmietanką, ogórkiem kiszonym i mięsem z kurczaka; oraz na mój sposób- po zamojsku czyli z groszkiem, przecierem pomidorowym i dużą ilością marchewki. Wszystkie te trzy rodzaje są na swój sposób pyszne. Używam flaków kupionych w całości, muszą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia