Klasyczne pesto bazyliowe - proste w wykonaniu, a jednocześnie imponujące smakiem i aromatem. Świetne jako marynata do grillowanego kurczaka lub ryb. Wyśmienite jako dodatek do dań z makaronu, zup warzywnych oraz do klasycznej sałatki z pomidorów i mozzarelli. Przechowywane w lodówce lub zamrożone na porcje pesto, może służyć jako awaryjny i zdrowy sposób na pyszny i ekspresowy obiad po pracy
cool and mintyFilet, cebulę i grzyby kroimy w kostkę. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce. Natkę pietruszki drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy kurczaka i cebulę, do mocnego zarumienienia. Dodajemy grzyby, ryż i warzywa, smażymy jeszcze trochę do momentu aż ryż zrobi się szklisty, zalewamy winem. Dusimy do całkowitego odparowania płynu. Wtedy wlewamy 1 chochelkę bulionu
Szefowa kuchnidłużej potrzymamy w marynacie tym będą bardziej smakowite. Pięknie i apetycznie prezentują się na stole, wygląd zaprasza do skosztowania. Goście proszą o dokładkę,polecam. Składniki 8 skrzydełek z kurczaka Marynata sok z 1 pomarańczy 1 cebula sok z 1 cytryny 3 ząbki czosnku 1 … Czytaj dalej Skrzydełka na ostro
gotuj ze mnąwyłącznie od Ciebie. Zachęcam Was do odwiedzenia podobnych przepisów gdzie królują pieczone warzywa: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – bataty z sosem awokado – kurczak z batatami – carpaccio z buraka – sałatka z żółtym burakiem – sałatka z kolorowych buraczków – frytki z batatów – chipsy z batatów – zbiór przepisów FIT i odpowiedź
nietylkopasta.plnaszą odpowiedzią na popularne risotto. Kaszotto pod każdą postacią powinno zostać wprowadzone do naszego menu, a to ze względu na dobroczynność kaszy dla naszego zdrowia. Continue reading Kaszotto z kurczakiem at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plstosuję pierwszą opcję, drugą tylko wtedy, jeśli trafi się pęczak, który słabo chłonie wodę. Danie świetnie smakuje od razu po przygotowaniu, jak również na drugi dzień podgrzane. Zobacz również: kurczak pieczony na ryżu z warzywami
Kuchcik gotujeLekka i pożywna kolorowa sałatka z kurczakiem w przyprawie do gyrosa doskonale sprawdzi się na niejednej imprezie
Przepisy Kulinarnejeść) słodkie rzeczy. Dziś jednak zapraszam na pyszny, pożywny obiad rodem ze słonecznej Hiszpanii :) W Hiszpanii można znaleźć wiele wersji tego dania m.in. wegetariańską, z owocami morza oraz kurczakiem. Miałam szczęście próbować prawdziwej hiszpańskiej paelli parę lat temu w Barcelonie. I ten smak bardzo dobrze zapamiętałam. Po powrocie z mamą próbowałyśmy zrobić własną wersję, ale to jednak nie było
Healthy food explorertajemnicy, że cały jej sekret tkwi w dużej ilości warzyw, dzięki nim zupa nabiera niepowtarzalnego smaku i aromatu. Składniki: ok 2 litrów wody żeberko wieprzowe (możecie zastąpić kurczakiem) 3-4 marchewki 1 pietruszka 1 średni lub pół dużego selera kawałek pora 2 łyżki suszonych warzyw (ja mam domowe bez soli i innych dodatków, a Wam polecam te dostępne
Cynamonowe szczęścieZupa z porów . Nie każdy wie ile smaku kryje się w warzywie jakim jest por, przeważnie jest dodawany do rosołu, a ja robię z niego surówkę , zapiekam z kurczakiem , karmelizuję i podaję np. do pierogów. Przyszedł czas podać mój przepis na zupę z porów, w której por gra pierwsze skrzypce! Błyskawiczna zupa z porów i ziemniaków to świetna alternatywa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięodrobiną oliwy z zalewy. Sałatkę polecam wstawić do lodówki, aby nabrała smaku. Ten przepis na sałatę to taka baza, do której można np. grillowaną cukinię, oliwki, grillowaną paprykę, kurczaka, co tam chcecie! Do sałatki podajemy sos jogurtowy z czosnkiem. Jak przygotować sos do sałatki makaronowej? Przygotowujemy sos mieszając jogurt z majonezem, rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Smacznego! The post Sałatka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięObiad z resztek... tak to prawda.. ten obiad to wypadkowa tego, co wczoraj było w lodówce, a że było niewiele to i obiad wyszedł na
Bernika - moj kulinarny pamietnikSouvlaki to tradycyjna grecka potrawa składająca się z kawałków mięsa z kurczaka lub mięsa wieprzowego. Souvlaki mogą być owinięte w boczek nadziane na szpadkę. Mięso można podawać klasycznie na talerzu lub z pitą, sosem tzatziki i z warzywami. Moje souvlaki są podane z ryżem, ogórkiem i sosem tzatziki. Składniki: 500 g mięsa wieprzowego pokrojonego w grubszą kostkę skórka
Kuchnia w oparach