kurczak - 40214 przepisów (strona:1546/2681)

Filetówka z szynkowara 1786

mnie było może z dwa dni. Nie dziwię się, ze tak szybko zostało zjedzone. Smak i zapach obłędny. Zróbcie koniecznie taką wędlinę. Polecam :) Potrzebujemy: 1 kg  filetów z kurczaka 2 łyżeczki soli peklującej 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka żelatyny spożywczej 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy po 2 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego pół szklanki przegotowanej zimnej wody

Izabelawkuchni
Placki ziemniaczane Foku-ski 128

Placki ziemniaczane  Foku-ski Trochę inne placki ziemniaczane, ale również pyszne. Składniki: ·        ½ fileta z kurczaka ·        Sól ·        Przyprawa Kebab Gyros ·        Olej do smażenia ·        Papryka czerwona

Kulinarna Chwila
Zaskakujące Roladki 203

Zaskakujące Roladki Taki farsz zaskoczy każdego, bo ryżu używamy jako dodatek do mięsa a tu niespodzianka. Składniki: ·        2 filety z kurczaka ·        2 ogórki konserwowe ·        4 paski papryki konserwowej ·        10 dag kapusty pekińskiej

Kulinarna Chwila
Papryka faszerowana ryżem, szpinakiem i wędzoną kiełbasą 150

fajny pomysł na pełnowartościowy, sycący obiad. Pachnące curry faszerowane papryki sprawdzą się także w postaci imprezowej przystawki. Składniki: 6 czerwonych papryk Farsz: 350g kiełbasy morlińskiej z piersi kurczaka Morliny 200g ryżu 360g mrożonego szpinaku 2 cebule 3 ząbki czosnku 60g sera feta 1 łyżka przyprawy curry 1 szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki masła sól pieprz olej Wykonanie: 1. Papryki umyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Udka w miodowo musztardowej marynacie 147

takie wspaniałe danie, to parę godzin też wystarczy, aby aromat przeszedł mięso. Tak podane udka świetnie smakują z ryżem i delikatną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ▪ 8 pałek kurczaka ▪ 4 łyżki miodu ▪ 5 łyżek musztardy (ja dałam sarepską) ▪ 3 łyżki oleju ▪ +rękaw do pieczenia lub naczynie żaroodporne z pokrywką Przygotowanie: 1. Składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy. 2. Umyte

Zdrowie i pysznie na talerzu
Udka w miodowo musztardowej marynacie 142

takie wspaniałe danie, to parę godzin też wystarczy, aby aromat przeszedł mięso. Tak podane udka świetnie smakują z ryżem i delikatną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ▪ 8 pałek kurczaka ▪ 4 łyżki miodu ▪ 5 łyżek musztardy (ja dałam sarepską) ▪ 3 łyżki oleju ▪ +rękaw do pieczenia lub naczynie żaroodporne z pokrywką Przygotowanie: 1. Składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy. 2. Umyte

zdrowo i aktywnie
Drobiowe pulpety z papryką w sosie pomidorowym (Polpette di pollo e peperoni con sugo di pomodoro) 134

SKŁADNIKI (na ok. 7 sztuk pulpetów) Pulpeciki 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1 szalotka 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka rozmarynu s ó l, pieprz    Sos pomidorowy 700 ml passaty pomidorowej 1 cebula 1 marchew 1  ł odyga selera naciowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku

La grande e la piccola cuoca
Kurczak pieczony w musztardzie 1080

szczególnie mocno. Lubią je za to moi bliscy, więc raz na jakiś czas przygotowuję je właśnie dla nich. Tym razem udka marynowane w musztardzie francuskiej. około 8 udek z kurczaka (bez pałek) 1 cebula 5-8 małych pieczarek 3-4 łyżki musztardy francuskiej 3-4 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka miodu sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy

Smaki Na Talerzu
Musztardowe Udka 134

Musztardowe Udka Udka w aromatycznym sosie musztardowym z pieczarkami mogą gościć na naszym świątecznym stole. Składniki: ·        5 udek z kurczaka ·        6 łyżeczek płynnego miodu ·        180 g musztardy francuskiej ·        3 łyżki musztardy sarepskiej

Kulinarna Chwila
Pierś z kurczaka z owocami w aromatycznej galaretce 190

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -podwójna pierś z kurczaka -puszka brzoskwiń -puszka ananasa -100 ml bulionu lub gorącej wody -1,2 łyzeczki ziół prowansalskich -sól -pieprz cytrynowy -1 łyżka żelatyny -olej do podsmażania mięsa -masło do wysmarowania formy Pierś podzielić

Kulinarne przemyslenia