ponad miesiąca jestem posiadaczką patelni głębokiej Woll Diamond (28 cm). Uwielbiam głębokie patelnie, które pozwalają mi na przygotowanie obiadów dla całej rodziny. A ta dodatkowo pozwala na zapiekanie, pieczenie i przygotowywanie dań bez odrobiny tłuszczu (idealnych dla moich dzieci). Jedna patelnia, a tyle możliwości! Przyznam Wam szczerze, że moją recenzję mogłabym zakończyć pisząc proste dwa słowa „ZAKOCHAŁAM(...)odpinały się podczas przenoszenia patelni. Z powodzeniem zostały zarejestrowane w niemieckim Biurze Patentowym. Patelnia jest niezwykle solidnie wykonana, elegancka i co ciekawe można w niej piec i zapiekać różne dania. Patelnia jest żaroodporna (do 250 stopni) . Przed włożeniem do piekarnika wystarczy odpiąć rączkę, a później w prosty sposób ją zapiąć i ułatwić sobie wyciąganie dania z piekarnika. Przyznam
Słodkie okruszkiDietetyczny indyk z warzywami to danie, dla tych wszystkich osób które są aktualnie na diecie, albo po prostu mają ochotę na zdrowe odżywianie. Porcja takiego dania
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka (dodać jej tyle, by sos był pikantny). Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć. Wrzucić na patelnie pokrojoną w kostkę mozzarellę, kurczaka oraz spaghetti. Połączyć. Wierzch posypać tartym żółtym serem. Zapiekankę wstawić do piekarnika (odpiąć rączkę) i piec przez 20 minut w temperaturze 170 stopni bez przykrycia (choć pokrywka także nadaje się(...)frittatę, placuszki z dyni, i byłam zaskoczona tym, jak długo jeszcze po wyłączeniu palnika, patelnia trzymała wysoką temperaturę, wręcz całość jeszcze dłuższą chwilę skwierczała. No i ta możliwość zapiekania w piekarniku do 250 stopni - zarówno z pokrywką, jak i bez. REWELACJA. Oszczędność. Ułatwienie i usprawnienie życia. Komfort odpięcia rączki to także fajna rzecz przy utrzymaniu porządku w szafkach
Poezja Smaków - blog kulinarnyTajemnicą nie jest, że uwielbiam kuchnię orientalną , ani to, że chili najchętniej dawałabym do wszystkiego ;) To właśnie podczas przygotowywania potraw kuchni indyjskiej, tajskiej i chińskiej czuję
Ostra na Słodkopiekarnika/ Takie pieczenie zapobiega spływaniu boków ciasta. Pieczemy około 10 - 15 minut, następnie zdejmujemy papier i jeszcze chwilę dopiekamy do uzyskania złocistego koloru. Jeśli jest to tarta do zapiekania należy wystudzić przed nałożeniem nadzienia. Ciasto kruche piecze się w dobrze nagrzanym piekarniku. Czas pieczenia dużych placów wynosi około 30 minut, a drobnych ciasteczek ok. 10 - 15 minut. Jeśli ciasto(...)Stanowi sprawdzony składnik wypieków z orzechami i pierników. Dodajemy ją do ciast, puddingów, kremów i pikantnych ciasteczek. Świetnie komponuje się z wieloma odmianami serów. Pasuje również do dań z kurczakiem, z czarna fasolą i pomidorami. Dopełni smak potraw z jajkiem i warzywami np. kapusty, szpinaku, cebulki, czy brokuła. Ponadto wchodzi w skład marokańskiej przyprawy "radel hamout". Dodawana jest także
Ciastka - domowe słodkości