kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:553/657)

RAVIOLI Z NADZIENIEM Z GROSZKU I JARMUŻU O SMAKU MIĘTOWO -KOLĘDROWYM 174

początku na studia, co oznaczało samodzielne gotowanie i pierwsze przygody w kuchni, zaczęłam sięgać po groszek konserwowy znacznie częściej, dodawałam go do zupy, szybkich sałatek, do dań z kurczakiem, potem do dań z makaronem. I tak moja miłość do zielonego groszku rosła, rosła z każdym posiłkiem. Bo groszek to też świetne źródło białka, a ja z tych co nie muszą(...)rośliny pomiędzy grządkami, aby nadmiernie nie odsłaniać ziemi, co powodowałoby jej jałowienie poprzez „wywiewanie” wartościowych składników. Dzięki temu gleba pozostaje żyzna, a Wy możecie cieszyć się zdrowymi i smacznymi warzywami. PRZEPIS ZGŁASZAM DO KONKURSU

SMYKWKUCHNI
Zupa dyniowa z imbirem 182

Zupa dyniowa z imbirem jest to zupa sezonowa. Jednak obecnie dynię możemy kupić przez cały rok, a także w postaci mrożonej, więc tą potrawę możecie przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowy krem z dyni 187

Domowy krem z dyni to danie, którego nie może zabraknąć na jesienne obiady. Zupa jest delikatna, aromatyczna, sycąca i bardzo rozgrzewająca. Imbir i odrobina kurkumy podkreślają

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka na pieczarkowym cieście 180

Upał niemiłosierny, a ja zamiast mrożoną kawą częstuję sałatką 😆 Zdziwieni? Ja też, bo tak mi się zaplątały gdzieś zdjęcia, że dopiero teraz je dojrzałam. Zresztą jak

Kuchnia w czekoladzie
Tzatziki 130

Tzatziki fot. Moja Książka Kucharska Sos tzatziki Najlepszy przepis na tzatziki. Sos tzatziki to popularna przystawka kuchni greckiej. Grecki dip składający się głównie ze świeżych ogórków

Moja Książka Kucharska
Kurczak pieczony z czterdziestoma ząbkami czosnku 121

pokarmy i wyrazisty smak. Pokochaliśmy przyprawy i kiedyś mało popularne warzywa i odkrywamy je na nowo. Bo czosnek to nie tylko smak. Czosnek to prawdziwa zdrowotna bomba. Żadne chyba warzywo nie ma tak dobroczynnego wpływu na nasz organizm jak właśnie czosnek. W celach leczniczych wykorzystywany na całym świecie od stuleci. Znany był w indyjskim systemie medycznym Ajurweda, arabskiej medycynie Unani(...)zyskują zupełnie nowy smak. W ogóle czosnek można dodawać do każdej potrawy. Uwydatni i wzmocni jej smak. A my dzisiaj chcieliśmy przedstawić Wam klasyczne danie kuchni francuskiej, czyli pieczonego kurczaka z czterdziestoma ząbkami czosnku. Tak, dobrze widzicie, aż 40. Ale nie obawiajcie się. Zdecydowana większość tych ząbków będzie poza samym kurczakiem, stworzą tylko aromatyczną otoczkę. Bo pieczony czosnek zupełnie zmienia

Marder&Marder Manufacture
3 proste makarony, które zrobisz w 15 minut. Przepisy na Światowy Dzień Makaronu! 148

etapie zakupów w sklepie sięgając po wygodne rozwiązania. Wybór paczki już umytego i pokrojonego jarmużu czy też słoika dobrej jakości gotowego pesto z pewnością przyspieszy Wasze działania w kuchni. Warzywa, takie jak brokuły czy zielona fasolka, które macie zamiar dodać do sosu, warto ugotować razem z makaronem w jednym garnku, wrzucając je odpowiednio później, tak aby odcedzić wszystko razem. Sprytne(...)parmezanem. Gotowe! ➤ Rada: Jeśli masz nieco więcej czasu, możesz wzbogacić ten przepis o dodatek pokrojonego w kostkę boczku, który należy przesmażyć razem z pieczarkami. Pasuje też dodatek mięsa z kurczaka (np. z udek) lub polędwiczki wieprzowe.  Wpis powstał we współpracy z  Monini

Chilli Czosnek i Oliwa
Comfort food zimą – najlepsze przepisy na zimowe dania 123

wychodzić znowu na ziąb. Najlepiej aż do wiosny. Wolimy posiedzieć sobie w fotelu z książką Jak się nie dać zimie? Chyba najprościej zjeść coś super pożywnego z sezonowych, zimowych warzyw i doprawić czymś egzotycznym. Zimą mam często ochotę na boczek, który gdy jest cieplej mógłby dla mnie nie istnieć. Przypomina mi to jak kiedyś przy temperaturze -25 stopni poszłam(...)Kminek był kiedyś dużo powszechniejszą przyprawą, warto do niego wrócić, bo taką zupę robi się dosłownie chwilę.   Składniki: porcja włoszczyzny – obranej i pokrojonej na kawałki cebula porcja rosołowa kurczaka – umyta i posolona 2 płaskie łyżki kminku po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, 3 listki laurowe ząbek czosnku 20 gotowych uszek – u mnie z kapustą i grzybami koperek

Ugotowane pozamiatane
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ – 6,50 zł 218

którzy także stronią od ryb od razu mówimy, że Wasze pospolite wyobrażenie o cuchnącej, pełnej ości rybie zupełnie nie pasuje do pstrąga – w smaku i teksturze bardziej przypomina kurczaka. Serio, serio, spróbujcie a już na zawsze go polubicie. Jako dodatek proponujemy dip śmietankowy i ziemniaki pieczone po szwedzku. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE(...)rybę wykładamy na talerze i polewamy sosem, który został na patelni. Następnie dokładamy ziemniaki, które lekko polewamy dipem. Na zdjęciu również surówka z surowej cukinii (kroimy ją obierakiem do warzyw, solimy i zostawiamy aby puściła wodę, po 10 minutach dodajemy nieci pieprzu oraz oregano i podajemy). OM NOM NOM! Post FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ

Nerds Kitchen
Świąteczny tort z indyka z makaronem, papryką i pomidorkami koktajlowymi 124

Normal 0 21 Pomysł na taki tort nie powstał przypadkiem... Powstał z myślą o dwóch rzeczach, z których jedna to obchodzony 25 października Światowy Dzień Makaronu

Kolorowy Przepisownik
Pieczona brukselka – w miodzie i balsamico 225

Jako dziecko pasjami nienawidziłam brukselki i nawet tona bułki tartej zrumienionej elegancko na maśle nie była w stanie mnie przekonać do zjedzenia tej uroczej kapustki. Brukselka

Karo in the Kitchen
Kmin rzymski – właściwości zdrowotne 157

W każdej kuchni znajduje się wiele aromatycznych przypraw, o których właściwościach niekiedy wiemy niewiele. Większość Pań, ma w swoich zasobach dziesiątki słoiczków z przyprawami, o których

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Masło oliwkowe – domowy mix do smarowania pieczywa 155

zdrowe i mają wiele zbawiennych dla organizmu właściwości, o tyle uwodornienie ich zmienia wszystkie właściwości. Takie tłuszcze występują w naturze – obecne są w mięsie zwierząt tzw. przeżuwających – w mięsie kurczaka i w wieprzowinie jest ich najmniej, zdecydowanie więcej znajdziemy ich w wołowinie i baraninie. Nie są szkodliwe dla organizmu, mają inną wielkość i budowę niż przemysłowe tłuszcze utwardzane. Produkcja m.in(...)mocno zielone, lekko ‘gryzą’ w gardło goryczką – ale to właśnie one są najzdrowsze.   Oliwy extra vergine używam na surowo – w tej postaci jest najzdrowsza. Do skropienia chleba, warzyw, sałatek, serów. Nie smażę na niej, to po pierwsze marnotrawstwo, a po drugie – oliwa pali się w niższej temperaturze niż większość olei roślinnych – ma niższy punkt dymienia

Karo in the Kitchen
5 filmów o jedzeniu, które uprzyjemnią grudniowe wieczory 149

przekąski, choć Chicken Tikka Masala w towarzystwie czekoladowych sufletów może być ryzykownym pomysłem :) Zawsze jednak można zadbać o przekąski bardziej sprzyjające filmowym maratonom, czyli popcorn, warzywne frytki czy świeże warzywa z hummusem. To też fajny pomysł dla introwertycznej części obżartuchów, którzy w Sylwestrową noc wolą zaszyć się w domu niż bawić się na przyjęciach ;) 1. Czekolada (2000) Jednym zdaniem Czasem(...)chicken, korma jagnięca. Zanurzyć w nich chlebek naan i ogladać. Jakim cudem nie ma na tym blogu jeszcze żadnego przepisu kuchni indyjskiej? A przecież dziś będę jeść kormę z kurczaka

W kuchni wieczorem

Proponowane wyszukiwania