kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:232/657)

Udka z kurczaka marynowane w sosie musztardowym 167

wtedy aromatyczne i kruche. Do tego przepisu wybrałam duże udka z częścią grzbietową ale można również użyć pałek . Jakie przystawki wybieracie do kurczaka? Przygotowałam ryż na słodko z karmelizowaną cebulą i rodzynkami i prostą sałatkę z warzyw i owczego sera. Udka marynowane w sosie musztardowym podczas pieczenia pięknie się karmelizują. Uwielbiam skórkę z kurczaka, przesiąkniętą przyprawami i chrupiącą. Dlatego pozostawiam

codojedzenia
Środa: Błyskawiczny kurczak w sosie słodko-kwaśnym 110

żeby sos się nie przypalił. Rozprowadź kawałki mięsa w sosie, tak żeby otoczył kurczaka. Podgrzewaj całość jeszcze przez 2-3 minuty. Podawaj kurczaka z kaszą wymieszaną z natką pietruszki i rzodkiewką oraz szpinakiem lub innymi dowolnymi warzywami. Przepis pochodzi z naszego menu na tydzień – Dieta z pudełka i słoika . Smacznego! Artykuł Środa: Błyskawiczny kurczak w sosie słodko-kwaśnym pochodzi

Niedzielny kucharz
Kotlety serowo-czosnkowe 117

dodatkami, np. z ziemniaczkami i surówką, z bułką i sałatą w formie burgerów albo z ryżem jak u mnie. Przepis na moje risotto z warzywami znajdziecie TUTAJ (klik)     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 jajko 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 5 dkg żółtego sera 1 szklanka bułki tartej sól i pieprz olej do smażenia(...)rumiany kolor *** *** Kotleciki podajemy z dowolnymi dodatkami, np. z ziemniaczkami i surówką, z bułką w formie burgerów albo z ryżem jak u mnie. Przepis na moje risotto z warzywami znajdziecie TUTAJ (klik) *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE

Blog z Apetytem
Zielona, wiosenna zupa 189

narodowe :) a ja jestem wierną ich fanką! Dlatego dzisiaj prosty przepis na szybką i smaczną zupę z zielonych warzyw. Składniki: 200 g zielonych warzyw (np. cukinia, fasolka, brokuły, szpinak) 100 g mięsa, u mnie filet z kurczaka świeży imbir papryczka chilli 30 g kaszy / ryżu / ziemniaków (ja użyłam kaszy jaglanej) Wykonanie: Do garnka wkładamy pokrojone warzywa, mięso i kaszę, dodajemy

Taste Of My Day
Poutine serowy z kurczakiem 138

kolor i nieco się zrumieni. Dodatki: czarne oliwki suszone pomidory w oleju rukola Do swojego poutine dodałam powyższe dodatki, ale możecie spróbować z innymi warzywami i dodatkami. Na talerz wykładam chrupiące frytki, na nich układam kurczaka i polewam wszystko sosem serowym. Do dania dodaję krojone oliwki oraz suszone pomidory. Całość wykańczam rukolą. Pychota! 😊 To idealne danie, gdy potrzeba Wam nieco

Cooking Monster
HELLMANN'S AUSTRALIAN SAUCE BBQ 136

Produkt przeszedł smakiem marynaty.  OCENA 5/5 Dip- idealny do mięs, kanapek, warzyw . Sos  w tej formie nie spływał z warzyw , fajnie się komponował. Natomiast jako dip jest za płynny.  OCENA 3/5 Glazura- jako glazura na kurczaku idealna, nie przypala się , zachowuje swoje wartości smakowe.  OCENA 5/5 Sos na surowo- w tej formie ja osobiście najbardziej

Gotowanie Patki
Smażony ryż z kurczakiem 723

patelnię przykrywamy i gotujemy, aż groszek będzie miękki. Równocześnie na drugiej patelni smażymy pokrojone w kostkę i oprószone solą i pieprzem piersi  kurczaka. Gdy mięso będzie złociste dodajemy je do przesmażonych warzyw, dodajemy ryż i kurkumę. Wszystko razem smażymy przez kilka minut. Na koniec solimy i pieprzymy do smaku. W kubeczku lub w misce rozkłócamy jajko

Kulinarne przygody Gatity
Zupa meksykańska z batatami i kurczakiem 216

sól pieprz Cebulę i bataty pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić warzywa i smażyć około 5 minut często mieszając. Dodać wypłukaną soczewicę i przyprawy. Smazyć jeszcze przez minutę. Wlać bulion i zagotować. Następnie dodać kurczaka pokrojonego w kostkę. Doprawić pieprzem i jeśli trzeba to również solą. Gotować około 15 minut na średnim ogniu

kuchnia doski
Farfalle z kurczakiem, bakłażanem i pieczarkami 130

świeża natka pietruszki odrobina masła masło do smażenia Przygotowanie: 1. Bakłażana podsmażyć na maśle, dodać pieczarki obrane i pokrojone w plasterki, wyciśnięty czosnek, 2. Gdy warzywa się zarumienią, ale nie są jeszcze miękkie dodać kurczaka, sól i pieprz. 3. Smażymy na małym ogniu by kurczak się zarumienił, uważamy by się nie wysuszył, w razie czego dodajemy po odrobinie masła

KreatywnePiny
Bigos z cukinii 119

dużych oczkach, zasypujemy ok pół łyżeczki soli i odstawiamy na około pół godziny. Piersi z kurczaka i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju z cebulą pokrojoną w piórka. Następnie dodajemy marchew startą na tarce i paprykę pokrojoną w paski. Kiedy warzywa zmiękną, dodajemy cukinię odciśniętą z wody powstałej po posoleniu. Dusimy jakieś 5 minut, następnie dodajemy koncentrat

e-PrzepisyKulinarne
Pęczotto z kurczakiem i jarmużem 157

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy na patelnię, po chwili dorzucamy również drobno pokrojonego pora. Dodajemy tymianek i kolorowy pieprz, obsmażamy całość kilka minut. Warzywa zgarniamy na boki patelni a na środek wykładamy kurczaka i obsmażamy na złoty kolor. Wszystkie składniki łączamy ze sobą, smażymy chwilkę i dodajemy gorący bulion. Potrawę dusimy około 20-25 minut w razie potrzeby

Kolizje Smaków
Kapuściane udka 168

Kapuściane udka Zaczął się sezon na młodą kapustkę, którą każdy lubi. Polecam soczyste udka faszerowane   warzywami, obtoczone w pikantnej przyprawie. Składniki: ·        6 udek ·        Pomysł na soczystego kurczak z paprykę i ziołami ·        Sól ·        ¼ główki młodej kapusty

Kulinarna Chwila
Pasztet z dodatkiem warzyw 167

przyprawy, które znalazły się w maszynce podczas mielenia. To, co? Zaczynamy... Składniki: 500 g karczku 500 g tłustego surowego boczku 250 g wołowiny ½ tuszki kurczaka (lub kury) 150 g wątróbki drobiowej 5 jajek 2 bułki Warzywa: 2 marchewki pietruszka kawałek selera 1 cebula kilka grzybków suszonych i przyprawy: gałka muszkatołowa, ziarenka pieprzu, pieprz czarny mielony, sól,   imbir w proszku

Kuchnia u Krysi
Leczo warzywne z kurczakiem i ryżem 84

płynów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwielbiam leczo za jego lekkość. Warzywa zawierające mnóstwo błonnika sycą na długo i dają niezłą ucztę smakową. Przygotowanie też jest bardzo proste, bo wystarczy pokroić warzywa i je dusić. Ja wykonując te danie, robię je z reguły w dużej ilości, ostatnio wykonałam je na 6 porcji i na taką ilość podam też Wam przepis. Naczynie jakie(...)ryżu (u mnie jaśminowy) ▪ 600 g kurczaka ▪ 4 cukinie ▪ 4 papryki (polecam 2 żółte, 2 czerwone) ▪ 1 duża cebula  ▪ puszka pomidorów krojonych ▪ sól, pieprz, majeranek ▪ 4 łyżki oleju  Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na tłuszczu. Zdejmujemy z patelni. 2. Wszystkie warzywa kroimy w grubą kostkę, cebulę w piórka. Cebulę jako pierwszą podsmażamy

zdrowo i aktywnie
ROLADKI Z CHIŃSZCZYZNĄ 240

piersi z kurczaka sól,pieprz zioła prowansalskie 1 szklanka kusukusu z Piątnicy opakowa nie mieszanki orientalnej Iglotex olej do smazenia Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w plastry. Oprószamy solą,pieprzem ziołami prowansalskimi. Warzywa przesmażamy na patelni, dodajemy załaczone przyprawy. Łyżką na każdy plaster mięsa nakładamy farsz, zwijamy, spinamy wykłaczkami. Smażymy na głebokim oleju z obu stron. Podajemy z kuskusem

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania