kurczak z rt - 6008 przepisów (strona:234/401)

Pałki z chrupiącą skórką-prościej się nie da ;) 175

papierowy ręcznik , który zbierze z nich nadmiar tłuszczu , a dopiero potem układać na talerzach . Ta potrawa smakuje najlepiej na gorąco , pozostawiona na później traci swój urok , bo kurczak nie ma już chrupiącej skórki , chociaż smak ma dobry . Smacznego ! Post Pałki z chrupiącą skórką-prościej się nie da ;) pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zupa Yokisoba 294

oleju sezamowego Można przygotować więcej sosu, zapas przechowujemy w lodówce do 3. mscy. Zupa: 200-300 g makaronu jajecznego lub japońskiego ramen 700 ml bulionu drobiowego 1 duża pierś kurczaka pokrojona na cieniutkie, duże plastry 2 ząbki czosnku, posiekane lub starte 2-3 łyżeczki drobno startego imbiru szczypta płatków chili 2 łyżki oleju kilka grzbków mu-err, wcześniej namoczonych

Kuchnia Prezydentowej
Tarta z karmelizowaną czerwoną cebulą i kurczakiem 299

dłuższego czasu, i mimo, że mój organizm i cebula to nie najlepsze połączenie, zdecydowałam się ulec zachciance. Przy okazji zgarnęłam do niej poniewierający się kawałek fenkuła i kawałek kurczaka, na którym ugotowałam zupę, ale i bez tych dodatków danie jest bradzo smaczne. Później już tylko jakieś ziółka i tabletka na trawienie, i... smacznego :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Kolorowe pieczone kotlety drobiowe 1129

mielić, drobno siekam. Konsystencja jest wtedy dużo przyjemniejsza niż w mielonym mięsie a pieczenie w piekarniku czyni je zdrowymi. Do ich przygotowania użyłam produktów od Orzech. :-) 2 filety z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy, u mnie od Orzech 3 płaty papryki konserwowej, u mnie od Orzech 1 pęczek szczypiorku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka ostra 1. Paprykę

Szefowa kuchni
Domowa shoarma 244

tłuszczowych (np Montignac czy I faza South Beach) obfitujących w chude mięso i górę warzyw i to danie jest dla nich. Bo co może być lepszego niż delikatna pierś kurczaka w aromatycznych przyprawach podana z górą sałatki i sosem jogurtowym? Do przygotowania użyłam domowej przyprawy do shoarmy, która wcale nie jest trudna i zamiast kupnych mieszanek warto pokusić się

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Potrawka z kurczakiem w sosie jogurtowym z natką pietruszki 376

Składniki znajdą się praktycznie w każdej kuchni, przygotowanie nie zajmie dużo czasu a zaspokoimy głód całej rodziny. No i najważniejsze - potrawa jest pyszna i aromatyczna :) Składniki - podwójny filet z kurczaka - pęczek natki pietruszki - łyżeczka czarnego ziarnistego pieprzu - szklanka bulionu drobiowego - pół szklanki jogurtu naturalnego - 2 łyżki soku z cytryny - 4 łyżki masła Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu

Świat Smaku
Mini pulpeciki drobiowo ciecierzycowe 209

były kotleciki drobiowo ciecierzycowe, więc Oskarek nie mógł zostać w tyle, dla niego również przygotowałam porcję, ale mini pulpecików gotowanych chwilę we wrzątku. Potrzebujemy: 1 udo z kurczaka zagrodowego, bez skóry pół jajka pół łyżeczki suszonego szczypiorku 2 łyżki mąki z ciecierzycy, ja użyłam  mąki od Indian Bazaar pół łyżeczki ziaren czarnego sezamu, ja użyłam od  Indian

MamaOskarka
Pałki po cygańsku 434

Dzisiaj obiad, który prawie sam się robi. Kawałki kurczaka wystarczy zamarynować w pysznej marynacie a kiedy po kilku godzinach przejdą jej smakiem upiec i zjeść. Przygotowanie marynaty do mięsa nie jest trudne, ale często wymaga nieco wyobraźni. Staram się nie stosować gotowych mieszanej tylko skomponować je sama. Mieszam i wypróbowuję różne połączenia ziół, sosów i innych dodatków. Jedne są bardziej

Smaczna Pyza
Faszerowane piersi z kurczaka duszone w winie 166

jagodzianka" Super smaczne danie. Przepis inspirowany kuchnią włoską. Potrawa wygląda bardzo dobrze i jeszcze lepiej smakuje. Porcja dla 5 osób Składniki: … Przeczytaj cały artykuł Post Faszerowane piersi z kurczaka duszone w winie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Chrupiący kurczak w panierce panko 414

Corner by "jagodzianka" Czy wiecie co to jest panko? Jest to japońska panierka do głębokiego smażenia. Słabiej wchłania tłuszcz i znacznie dłużej pozostaje … Przeczytaj cały artykuł Post Chrupiący kurczak w panierce panko pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Tajski kurczak w liściach pandanu 151

Corner by "jagodzianka" Lubię nowości. Ostatnio kupiłam świeże liście pandanu. Nie miałam pojęcia w jaki sposób można wykorzystać ten produkt. Podpierając się informacjami … Przeczytaj cały artykuł Post Tajski kurczak w liściach pandanu pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Makaron z serem po meksykańsku 367

Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne i sycące danie kuchni amerykańskiej, znane jako „Mac and Cheese”. Dzięki dodatkowi kurczaka, warzyw i meksykańskich przypraw staje … Przeczytaj cały artykuł Post Makaron z serem po meksykańsku pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Meksykanotto 335

Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne danie jednogarnkowe łączące smaki włoskie i meksykańskie. Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki papryki … Przeczytaj cały artykuł Post Meksykanotto pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Udka kurczaka w za’atarze 187

Corner by "jagodzianka" Dostałam oryginalną mieszankę przypraw za’atar. Znajomi przywieźli ją z Palestyny. Cieszy mnie, że wybrali właśnie taką pamiątkę – Robert, Iwona … Przeczytaj cały artykuł Post Udka kurczaka w za’atarze pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Grander z KFC 2319

przygotowania mięsa potrz ebujemy około pół dnia, najlepiej jeśli będzie to nawet cała doba, mięso wtedy uzyska więcej smaku z przypraw jakimi zostanie zamarynowane. Potrzebujemy: dowolną ilość udek z kurczaka, to Wy decydujecie ile chcecie ich zjeść ;)  czosnek, u mnie niedźwiedzi z Piątnicy sól paprykowa do kupienia TUTAJ pieprz ziołowy słodka papryka wędzona , warto się w nią zaopatrzyć

MamaOskarka