czerwoną, która właściwie zagęściła pyszną zupę pomidorową. Zupa ta jest przyprawiona dodatkowo papryką słodką w płatkach, która daje niesamowitego aromatu, podana jest z suszonymi pomidorami oraz natką pietruszki. Składniki: 2,5 l wody; 1 ćwiartka kurczaka 1 włoszczyzna 3 łodygi selera naciowego sól, pieprz, 5 kulek ziela angielskiego, 3 listki(...)laurowe, łyżka suszonego lubczyku, cebula 400 ml przecieru pomidorowego Łowicz cukier 1 łyżeczka papryki w płatkach 4 łyżki czerwonej soczewicy 2/3 szklanki kaszy pęczak 5 suszonych pomidorów posiekana natka pietruszki Wykonanie: Ćwiartkę kurczaka umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować, w tym czasie obrać i pokroić warzywa, cebulę opalić. Gdy woda zacznie wrzeć dodać warzywa i przyprawy, gotować wywar
dom-agi.plmożemy używać dowolnie wybranych składników. Robiąc tortille samemu w domu mamy pewność, że jemy zdrowo i bez chemii. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 sałata lodowa 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy 1 ogórek świeży 1 pomidor 1 cebula Sól, pieprz, przyprawa do gyrosa 1 op. placków tortilla 250 ml jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku Posiekany koperek(...)Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Sałatę drobno szatkujemy. Paprykę kroimy w drobne paseczki, natomiast ogórka w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie talarki. Pomidora możemy obrać ze skórki i kroimy w kosteczkę lub plasterki. Pierś z kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni. Na innej suchej patelni podgrzewamy placki tortilli. Musimy uważać żeby nie przypalić ich. Na każdym placku układamy wszystkie warzywa
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneżyje. Do dzieła! Ps. najpyszniejszy makaron jaki w życiu jadłam :-) Składniki: makaronu tagliatelle 1 bakłażan 1 serek mascarpone 1 pierś z kurczaka 1 cebula biała 4 pomidory ząbek czosnku świeża bazylia ulubione przyprawy ( moje to najukochańsze zioła prowansalskie ) Sposób przyrządzenia: Cebulę, bakłażana i kurczaka pokroić w kostkę, smażyć na oliwie
pieprzny smaczekSkładniki: * Opakowanie dowolnego makaronu ( mój pełnoziarnisty) * szpinak mrożony 450 g * suszone pomidory 8 sztuk * filet z kurczaka 2 sztuki * śmietana 18% 4-5 łyżek * duża cebula * 3 ząbki czosnku * sól * pieprz * papryka słodka * olej do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Filet z kurczaka myjemy, kroimy i przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną(...)kostkę cebulę podsmażamy dodajemy pokrojony drobno czosnek. Następnie dodajemy filety z kurczaka i krótko obsmażamy około 3-4 minuty. Dodajemy szpinak i dusimy zgodnie z opisem na opakowaniu ( u mnie 10 minut). Pod koniec dodajemy pokrojone suszone pomidory, sól i pieprz. Po odparowaniu wody zmieszamy gaz do minimum i dodajemy śmietanę. Całość mieszamy dodajemy makaron. SMACZNEGO! Film z przygotowań poniżej
Kulinarne przygodytortilli śr. 30 cm 400 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 150 g pieczarek 150 g żółtego sera 1/2 czerwonej papryki 2 pomidory 1 ogórek 8 łyżek sosu czosnkowego Filet z piersi kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Pieczarki kroimy w pół plasterki. Kurczaka z pieczarkami smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni. Ser ścieramy(...)tarce o średnich oczkach. Świeże warzywa, pomidor, ogórek i paprykę kroimy w kosteczkę. Na płatach tortilli rozsmarowujemy łyżkę sosu. Układamy kurczaka z pieczarkami, świeże warzywa i ser. Zawijamy w rożek. Górę posypujemy serem. Placki lepiej zawinąć w folię aluminiową, wtedy nam się nie rozpadną. Gotowe tortille zapiekamy w piekarniku w 190*C przez 5-7 minut (do momentu rozpuszczenia
VioletoweKucharzenieserem i pomidorami. Do roladek podałam wyśmienitą Czerwoną zasmażaną kapustę firmy Orzech . Mięsko podałam na Porcelanie Bogucice z kolekcji Hartre . Zapraszam :) Składniki : 2 piersi z kurczaka 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju kilka plasterków żółtego sera domowa vegeta pieprz do smaku suszony czosnek oliwa do smażenia 1 szklanka bułki tartej 2 jajka Jako dodatek
Sama słodycz i szczypta chiliwstążki sosem. SKŁADNIKI: Dla 2 - 3 osób. 200 g makaronu tagliatelle 1 łyżka oleju roślinnego 150 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 100 g pieczarek 150 ml białego wytrawnego wina 2 duże, dojrzałe pomidory 100 ml śmietanki 30% garść posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente(...)oleju smażymy pierś z kurczaka pokrojoną w cienkie paseczki. 2. Gdy się lekko zarumieni dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w plasterki pieczarki. 3. Delikatnie posypujemy solą i pieprzem. Chwilę smażymy, po czym zalewamy całość winem, odparowujemy nadmiar płynu. 4. Gdy wino się zredukuje dodajemy sparzone, obrane ze skórki, pokrojone w drobną kostkę pomidory. 5. Dodajemy śmietany, czekamy
W kuchni Katieogrodu. Przypominają teraz ciepłą jesień, która do niedawna nas rozpieszczała. By przywołać siłę koloru proponuję Wam wesołą sałatkę z granatem. Składniki: 1 zielona sałata 2 pomidory zielony ogórek pół piersi z kurczaka garść świeżych nasion granatu biały ser sałatkowy 2 listki świeżej bazylii 2 ząbki czosnku tymianek 2 łyżki oliwy z oliwek zielona czubryca chilli sól pieprz Sposób przygotowania(...)oliwek, dodajemy sól, pieprz i świeżą bazylię. Odstawiamy na pół godziny. Sałatę dokładnie myjemy, kroimy i przenosimy do miski. Dodajemy do niej pokrojone pomidory i ogórek. Dokładnie mieszamy z wcześniej przygotowanym dressingiem. Pierś z kurczaka kroimy w grube plastry, przyprawiamy tymiankiem, czubrycą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodajemy chilli, solimy i pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem. Następnie smażymy na oliwie
Kuchnia Pani Wiosnypierwsza potrawa. Bardzo fajna przystawka. Składniki Placki tortilla wrap Sos do nachosów ewentualnie guacamole Cebula Filet z piersi kurczaka, Papryka Puszka kukurydzy Zielony Ogórek Papryka czerwona Pomidor Sałata lodowa mix sałat Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Przygotowanie Filet z kurczaka przyprawiamy i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po 3-4 minutach odwracamy i po kolejnych minutach odstawiamy filet na deskę
cookplSkładniki na farsz na 2 porcje: opakowanie makaronu penne słoik suszonych pomidorów słoik czarnych oliwek 20 dag żółtego sera w kostce 2 piersi z kurczaka (jeśli ktoś nie chce w farszu mięsa to rezygnujemy z kurczaka) majonez około 2 -3 łyżek(oryginalnie powinna być pasta łososiowa) zioła prowansalskie sól, pieprz przyprawa papryki w proszku ponadto: 1 cukinia 2 plasterki sera(...)suszone zioła (dowolne wg uznania) Farsz: Makaron penne gotujemy na al dente. Makaron penne kroimy trochę drobniej by zmieścił się do cukinii. Pomidory kroimy w paseczki, a oliwki przekrawamy na pół. Żółty ser kroimy kostkę. Kurczaka kroimy także w kostkę i podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli, pieprzu oraz papryki. Kurczaka odstawiamy do ostygnięcia. Później
Bon Appetit Małgorzatymąki • 1/2 l mleka • gałka muszkatołowa • sól • pieprz biały Nadzienie: • cebula • 2–3 ząbki czosnku • 25 dag brokułów • cukinia • 3 kolorowe papryki • 50 dag filetów z piersi kurczaka • 4 łyżki oliwy • puszka pomidorów • kostka bulionu warzywnego • 25 dag mozzarelli • bazylia • oregano • sól, pieprz Przygotowanie: 1. Zrobić sos: w rondelku zasmażyć na jasny kolor masło z mąką, zalewać stopniowo zimnym mlekiem(...)obrać, posiekać. Brokuły podzielić na różyczki. Cukinię pokroić na półplasterki, a paprykę w drobną kostkę. Filety z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie razem z cebulą i czosnkiem. Dodać paprykę, brokuły i cukinię. Smażyć razem 2–3 minuty. Pomidory zmiksować razem z zalewą i szklanką wody z rozpuszczoną kostką bulionową. Pół szklanki sosu pomidorowego zachować
KUCHNIA POLSKAcebula dymka wraz ze szczypiorkiem, 2 łyżki masła, mała pierś kurczaka, opakowanie mozzarelli, sól, pieprz cayenne, zioła prowansalskie, cukier. Przygotowanie: Makaron gotuję al dente. Kurczaka kroję w nieduże kawałki, cebulę i szczypiorek siekam (oddzielam osobno). Pomidory sparzam, obieram ze skórki, drobno kroję. Mozzarellę osączam z zalewy, kroję w kostkę. Na maśle podsmażam kurczaka z cebulą z dodatkiem soli i ziół
JejKuchniaRolls. Dosłownie można jej jeść z czym się chce, ale ja pokazuję swoją propozycję. ;) Składniki: (1 osoba) 4 arkusze papieru ryżowego 100 g piersi z kurczaka kilka liści szpinaku 1/2 małej cukinii 1 średni pomidor przyprawy: kebab-grys, sól, pieprz Sposób przygotowania: Myjemy, czyścimy i osuszamy pierś. Kroimy w paski i smażymy na rozgrzanej patelni z 1,5 łyżki oleju(...)smażymy z odrobiną soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Po przygotowaniu poprzednich składniki moczymy przez kilka sekund papier ryżowy. Nakładamy: umyty i osuszony szpinak, paski piersi z kurczaka, 2 kawałeczki cukinii i pokrojony pomidor. Papier zwijamy (wpierw boki, potem dół). Podajemy z sosem sojowym lub ketchupem. Smacznego
Truskawkowa Fiestaparty dla całej rodziny to prawie zawsze grilluję lub raczej mąż grilluje marynowane przez noc filety z piersi kurczaka. Przy okazji można ugrillować warzywa, np. połówki pomidorów, szparagi czy cukinię. resztki grillowanego kurczaka można wykorzystać do sałatki. Zawsze przyrządzam kurczaka na grilla w dużej porcji. Jeden dzień pracy, ale za to na drugi mam już obiad z głowy, bo będzie
codojedzeniakieliszek białego wina zielony groszek – 1 puszka, albo odpowiednia ilość świeżego lub mrożonego 3 łyżeczki przecieru pomidorowego bulion z kurczaka 3 gałązki rozmarynu Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, posolić i popieprzyć. Pomidory pokroić na połówki, pozostałe warzywa w grubą kostkę, tak samo postąpić z boczkiem lub słoniną. Czosnek obrać i tylko zmiażdżyć nożem kub pięścią. Na patelni rozgrzać sporo
stajnia gołębie od kuchni