jogurt bałkański 250 ml, kucharek 1 łyżka do naczynia żaroodpornego wlać zmiksowane ze skórką w dzbanie blendera umyte pomidory, dodać jogurt, kucharka wsypać suszoną mieszankę przypraw kurczak na dziko: suszone pomidory, pieczarki suszone, liście laurowe, czosnek, cebula, seler, por, estragon, tymianek, natka pietruszki wszystko wymieszać, odciąć z ud nadmiar tłustej skóry, kuperki, uda przeciąć na dwie części: udko + podudzio(...)grzanie góra/dół, 2 poziom, temp. 200 C, wstawić naczynie i pod przykryciem piec 45-50 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu 160 C piec z 10 minut kurczak jest bardzo soczysty, aromatyczny z wypieczoną skórką, można podać na ciepło do ziemniaków, ryżu, na zimno do pieczywa................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrobić inną. Ja zrobiłam prasowaneczkę z piersi z kurczaka. Dobra, krucha i aromatyczna. A przede wszystkim WŁASNA! Składniki szynkowar rzecz jasna TRADISMAK 800 g piersi z kurczaka lub indyka marynowane całe pieczarki i marynowana marchewka 2 łyżeczki żelatyny spożywczej TRADISMAK Pokrój piersi na szęści i dodaj żelatyny. Dokładnie wymieszaj. Zamknij do szklanego pojemnika i włóż do lodówki(...)drugi dzień przełóż do szynkowara i wcisnij między kawałki pieczarki i marchewkę. Dociśnij , załóż klamrę dociskową. Na dno garnka daj ściereczkę i włóż szynkowar. Zalej wodą tak aby nie dostała się do środka podczas delikatnego pyrkania na gazie. Gotuj 65 minut. Wyciągnij z garnka i nie otwieraj klamry zaciskowej. Odstaw do wystygnięcia. Włóż szynkowar z szyneczką do lodówki. Na drugi
Z Kuchni Do Kuchninowsza wersja tego przepis składniki 2 pory pokrojone drobno 2 papryki czerwone oczyszczone i pokroić w kostkę 30 dag pieczarek oczyszczonych i drobno pokrojonych ,potem ich usmażyć 1 pęczek szczypiorku drobno pokroić 2 podwójne filety z kurczaka oczyścić i przekroić na ciensze płaty 2 duże kubki jogurt(...)majonezu ze sloika 2 garście ugotowanych szparagów kolejność przygotowania do pojemnika żaroodpornego wsypujemy por i rozkładamy na całości, potem bierzemy połowę pieczarek i rozrzucamy. Teraz układamy szparagi, można posypać troszkę papryką czerwoną. Na to filety z kurczaka tak jak widać na zdjęciach. Zalewamy sosem -2 kubki jogurtu rozmieszać z majonezem i doprawić do smaku zalać mięsko i znów posypujemy papryką
Moje Wyrobygdzie jestem i zapraszam Was na makaron w moim wydaniu. Kto wypróbuje? Składniki; 20 dag makaronu (smakowego - trójkolorowego) 1 pojedynczy filet z kurczaka 3 łyżeczki pesto bazyliowego 20 dag pieczarek pół czerwonej papryki olej do smazenia 2 łyzki świeżego koperku masło do smazenia sól, pieprz Do marynaty; sól, pieprz, garam masala , oliwa Przygotowanie(...)Filet z kurczaka myje, osuszam i nacieram przyprawami i oliwą. Odstawiam na około 2 godz. Nastepnie smaże go na patelni z każdej strony aż będzie miękki. Makaron gotuje w wodzie według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieram i kroję w półplasterki a paprykę w kostke. Smaże na maśle, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Fileta kroję
Radość kipiąca uśmiechem.zupę gulaszową, faszerowane papryki i leczo, to co zostanie pomrożę na gorsze czasy;p Składniki: 1 pierś z kurczaka puszka pomidorów (najlepiej już pokrojonych;) ) 2 papryki (dałam zieloną i czerwoną) 0,5 cebuli 3 pieczarki przyprawy : sól, pieprz, czerwona papryka (słodka i ostra), kminek opcjonalnie kostka rosołowa 2 łyżeczki skrobi do zagęszczenia Sposób przygotowania(...)Kurczaka kroimy w kostkę gotujemy w litrze wody, aż będzie miękki (raz wymieniając wodę, żeby pozbyć się tych "farfoclów" co wypływają na wierzch od kurczaka) dodajemy pomidory, paprykę pokrojoną w kostkę, pokrojoną cebulę, plasterki pieczarek przyprawiamy ewentualnie dodając kostkę rosołową i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, aż wszystkie warzywa zmiękną rozpuszczamy skrobię w 1/4 szklanki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćworeczkach i wykorzystuję jako bulion do innych dań) podkręciły dodatkowo smak... mniam.. Danie dla ok. 4 osób Składniki: - ok.0,5kg piersi z kurczaka - 2 średnie cebule - 3 ząbki czosnku - mała cukinia, u mnie 250g - 250g pieczarek, u mnie mini - 1/2 strąka czerwonej papryki - 2/3 szklanki ryżu Arborio - 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina - 0,75l (3 szklanki) bulionu - 2 kostki(...)Mieszamy i zdejmujemy z patelni. Na tej samej patelni podsmażamy na kolejnej łyżce oleju kawałki kurczaka, doprawiamy mielonym czosnkiem, solą i świeżo mielonym pieprzem. Gdy kurczak będzie obsmażony dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki (u mnie na 4 części). Chwilę smażymy do odparowania wody. Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki cukinię, dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy, co jakiś czas
Smaczne Zdrowesmacznie i ładnie i żeby było coś nowego. Dlatego stworzyłam dzisiejsze danie. Robi się szybko i równie szybko znika z talerza.... Składniki: dowolne części kurczaka: nóżki, podudzia, ćwiartki papryka czerwona papryka żółta kilka pieczarek mała cukinia cebula Składniki przyprawy: 2 ząbki czosnku ¼ łyżeczki kurkumy po ½ łyżeczki papryki słodkiej i ostrej łyżeczka sosu sojowego ciemnego ½ łyżeczki soli pieprz świeżo zmielony Ponadto(...)smażenia Wykonanie: Do mojego dania użyłam udka i podudzia kurczaka. Wszystkie składniki przyprawy wymieszałam i obtoczyłam w niej przygotowane części kurczaka. Odstawiłam na około 30 minut, żeby mięso nabrało smaku przyprawy. Warzywa oczyściłam i pokroiłam. Pieczarki w pół plasterki, paprykę w pół krążki, cukinię w kostkę i cebulę w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzałam 2 łyżki oleju
Kuchnia u Krysiśrednia kapusta pekińska 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka masła klarowanego 8 łyżek majonezu 1 puszka kukurydzy 4 łyżki ketchupu 6 ogórków korniszonów pieczarki marynowane natka pietruszki papryka słodka sól pieprz, Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć kurczaka z wszystkich stron(...)kostkę. W szklanej misce ułożyć poszczególne warstwy sałatki. 1 kapusta pekińska 2 cienka warstwa majonezu 3 cienka warstwa ketchupu 4 kurczak 5 kukurydza 6 majonez 7 ketchup 8 ogórek konserwowy 9 kapusta pekińska 10. majonez 11 pieczarki marynowane Posypać natką pietruszki
O kuchni z uczuciemkubek kaszy pęczak 200g. pieczarek 250g. mięsa z udek kurczaka (gotowane lub pieczone) 200-220g. cukinii 1 puszka pomidorów krojonych 1 nieduża cebula duża garść jarmużu sól, pieprz, płatki czili, cukier, tymianek świeży. Kaszę wstawić na małym ogniu w proporcji 1 do 1,5 ( kubek kaszy, 1,5 kubka wody) z dodatkiem soli. Gotować pod przykryciem na małym(...)minut, a następnie dodać pomidory. Dodać po odrobinie wszystkich suchych przypraw i gotować już bez przykrycia. Mięso oczyścić z wszystkich nie jadalnych części, rozdrobnić i dodać do kaszy. Pieczarki pokroić na spore kawałki np. ćwiartki, cebulę w pióra i cukinię też w większe kawałki (takie żeby było ją widać i bez obierania). Dodać warzywa i jeszcze gotować przez kilka minut
Lubię to gotujęSkrzydełka w chrupiącej panierce z grilla to chyba jedna z najpopularniejszych potraw z grilla przygotowywana w naszym kraju. Któż z nas nie był na grillu na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!delikatna którą uwielbiam. Zapraszam :) Składniki : 1/4 dyni hokkaido 4 ziemniaki duże 1 czerwona papryka duża 1 cebula duża kawałek pora 8 pieczarek 2 marchewki duże 2 pałki selera naciowego 2 piersi z kurczaka 1/2 szklanki dobrego oleju może być smakowy np: pomidorowy czy czosnkowy 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka czerwonej papryki szczypta chili 1 łyżeczka pieprzu(...)vegety 1łyżeczka granulowanego czosnku lub 2 ząbki kilka posiekanych igiełek rozmarynu Wykonanie : Warzywa myjemy i obieramy, pieczarki również. Marchewkę, por, seler,cebulę, pieczarki kroimy w pół plasterki , paprykę w szersze paski, dynię w grubą kostkę. Piersi z kurczaka myjemy osuszamy, kroimy w paski i dodajemy do warzyw. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, osypujemy mieszankę warzywną, dodajemy olej i mieszamy. Ilość
Sama słodycz i szczypta chilistrogonow jest przepyszny i możemy go podać z makaronem, kaszą, ryżem lub pieczywem. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania strogonowa będziemy potrzebowali: około 500 g piersi z kurczaka (może być z indyka) 250 g pieczarek 3 łyżki śmietany 12% lub 18% 500 ml wywaru warzywnego (może być rosół) 3 ząbki czosnku 1 cebula (około 70 g) 2 łyżki mąki pszennej (może(...)smażenia natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem: Strogonow drobiowy Przygotowanie: Umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroję w cienkie paseczki, możemy pokroić w kostkę. Cebulę kroję w drobną kostkę. Czosnek drobniutko kroję. Umyte pieczarki kroję w półplasterki. Składniki mam pokrojone, teraz przygotuję strogonowa : Na rozgrzanym oleju na patelni, smażę mięso do miękkości (w moim przypadku smażyłam
Uwaga Babcia Gotujeczosnku 1/2 opakowania przyprawy do pizzy Sosu powinna nam wyjść szklanka. Ketchup dodajemy na końcu, lejemy go tyle żeby wyszła nam szklanka. możliwe składniki pizzy: papryka, cebula, pieczarki salami, szynka, pierś z kurczaka ogórki konserwowe, ogórki kiszone papryka konserwowa, oliwki suszone pomidory, kapary jalapenio, kukurydza z puszki ser feta, ser żółty Z podanych składników wychodzą 2 duże pizze, wielkości blachy(...)czasu przygotowania pozostałych składników. Składniki na sos również łączymy ze sobą. Czosnek mielimy przez praskę. dodajemy koncentrat, sól, cukier, przyprawę, pieprz, ketchup. Mieszamy wszystko razem. Warzywa tj.papryka, cebula i pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę bardzo cienko, pieczarki znacznie grubiej. Cebulę szklimy na oliwie. Pozostałe składniki kładziemy na surowo. Składniki na pizze można położyć dowolne. Podana porcja ciasta jest
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki (na małą keksówkę – 15 plastrów) - mała cebula (ok. 70 g), - 2 łyżeczki oleju (ok. 10 g), - 6 pieczarek (ok. 120 g), - 1/2 papryki (ok. 75 g), - mięso z piersi kurczaka (ok. 500 g), - 250 ml śmietany 12 % (słodkiej), - jajko (ok. 50 g), - ząbek czosnku, - przyprawy: kurkuma, papryka słodka, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Szklimy drobno pokrojoną cebulę(...)łyżeczce oleju. 2. Do cebuli dodajemy starte na tarce pieczarki i dusimy kilka minut (aż woda całkowicie odparuje). 3. Kroimy w drobną kosteczkę paprykę i podsmażamy na łyżeczce oleju. 4. Mięso z piersi kurczaka mielimy dwukrotnie. 5. Mielone mięso łączymy ze śmietanką, jajem, solą i pieprzem. 6. Przygotowane mięso dzielimy na 3 części: jedną część łączymy z pieczarkami, drugą część
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachTRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 30-60 min Francuskie serce 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 cebuli 15 dag pieczarek 1/2 pomidora 1 żółtko 15 dag sera żółtego pieprz, kucharek natka pietruszki Pieczarki i fileta pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię i chwilę podsmażyć. Następnie poszatkować cebulę
Gotuję Testuję