nowości i wiecie co? Danie wyszło pyszne. Takie inne, wyjątkowe, w sam raz gdy chcemy podać na stół coś innego. Polecam Składniki: • 1,5 kg kurczaka pokrojonego na porcje • sól, pieprz, mielona papryka, przyprawy, które lubicie • 1/2 kg kapusty kiszonej • 1 duża cebula • 500 g pieczarek • 200 ml bulionu grzybowego • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub łagodnego ketchupu • sól, pieprz, cukier(...)olej Sposób przygotowania: 1. Porcje kurczaka opłukać, skropić olejem, natrzeć solą, pieprzem, mieloną papryką i innymi dowolnymi przyprawami. Wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. 2. Cebulę pokroić w piórka, obrane pieczarki w plastry. 3. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, po chwili dodać pieczarki. Posolić. Smażyć, aż z pieczarek odparuje woda. 4. Kapustę
W mojej kuchniząbki czosnku 100g boczku parzonego w plastrach 3 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej łagodnej 3 łyżki miodu 150ml śmietanki kremówki 30% pieprz i sól do smaku, papryka słodka czerwona w proszku (do oprószenia kurczaka) oliwa z oliwek lub olej rzepakowy do smażenia natka pietruszki (4 gałązki do sosu + trochę do oprószenia dania) 1 czubata łyżeczka mąki pszennej + odrobina wody do rozrobienia(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem – Wykonanie: Udka umyć, osuszyć. Doprawić z obu stron solą, pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek lub olej rzepakowy, podsmażyć kurczaka z obu stron. Wyłożyć udka na talerz. Cebulę obrać, posiekać w kostkę. Czosnek obrać, posiekać drobno. Natkę pietruszki również posiekać (4 posiekane gałązki wrzucić
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z tortellini, szynką, papryką, ogórkiem i kukurydzą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojedrożdże - 20g - mleko - 3/4 szklanki - cukier brązowy - 1 łyżeczka - oliwa - 2 łyżki - woda - szczypta soli Dodatki: - pierś z kurczaka - oliwki - ser Mozzarella - papryka czerwona - koncentrat pomidorowy - roszponka - oregano, bazylia, pieprz Sposób przygotowania: Przygotowujemy rozczyn: mleko podgrzewamy, nie zagotowujemy. Do drożdży dodajemy łyżeczkę cukru(...)kulkę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. W międzyczasie przygotowujemy dodatki. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy, a następnie grillujemy na patelni. Koncentrat pomidorowy mieszamy z ziołami oraz pieprzem. Ser ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Paprykę oraz oliwki kroimy na małe kawałki. Wyrośnięte ciasto kładziemy na stolnicy i rozwałkowujemy, a następnie smarujemy sosem pomidorowym
Fit-aminapomidorami Roladki drobiowe z porem i serkiem topionym Roladki z serkiem śmietankowym Roladki panierowane z marchewką i jabłkiem Roladki z kurczaka zawijane w boczku W tym wpisie chciałabym polecić Wam pyszne roladki drobiowe z nadzieniem z żółtego sera, papryki i ogórka konserwowego. Takie roladki są bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Mięso jest mięciutkie, delikatne, wręcz rozpływa się(...)danie. PRZEPIS NA ROLADKI DROBIOWE Z NADZIENIEM Składniki 500 g fileta z kurczaka 5 plastrów żółtego sera 5 ogórków konserwowych 1/2 papryki czerwonej przyprawa do mięsa papryka słodka czosnek granulowany sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mięso z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i dzielimy na części. Następnie każdą z nich rozbijamy na cienkie kotleciki. Każdy kotlecik doprawiamy przyprawą
Przepiski.plSkładniki: 175 g ciecierzycy 400 g pomidorów krojonych z puszki papryka ostra mielona, tymianek, czosnek granulowany, bazylia, sól 2 piersi z kurczaka 1/2 cebuli czerwonej Ciecierzycę moczymy przez(...)następnie odcedzamy i płuczemy, później gotujemy do miękkości. Pomidory wraz z zalewą przekładamy do miski, cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów, doprawiamy tymiankiem, papryką, czosnkiem i solą - dokładnie mieszamy. Pierś z kurczaka kroimy w plastry i posypujemy bazylią i pieprzem, oblewamy oliwą i dokładnie mieszamy. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Kiedy ciecierzyca już będzie miękka odcedzamy ją, dodajemy
Moje-pitraszenieŻeby było pysznie, zdrowo i pożywnie, moją propozycją będzie ciabatta z warzywami, grillowanym kurczakiem i sosem musztardowym. Pychota! :) Składniki: Ciabatta 1 duża pierś z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku szczypta ostrej papryki, soli i pieprzu sałata rzymska 8 pomidorków koktajlowych zielony ogórek 2 duże plastry sera żółtego Sos: 3 łyżki musztardy 1 łyżka majonezu 1 łyżka(...)Ciabattę przekrawamy na pół wzdłuż - ja wolę krótsze kanapki, więc dodatkowo kroję ją na 2 części. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy ze szczyptą soli, pieprzy, ostrej papryki i oliwy i nacieramy tym kurczaka. Po około 15 minutach kurczaka przekładamy na patelnię grillową i smażymy dokładnie z obu stron. Na ciabattę kładziemy ser żółty, porwaną sałatę, na nią pokrojoną w paski
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Trochę przez nas zapomniana, na szczęście ostatnio miała swój wielki powrót. Sałatka z kurczaka z ryżem, brzoskwinią, ananasem, papryką i kukurydzą, z dużą ilością natki pietruszki, na nowo zauroczyła nas swym smakiem. Aż się sama dziwię, jak to się stało, że na jakiś czas zniknęła z naszego stołu... Chyba mieliśmy jej chwilowy przesyt, tak to już bywa, że co jakiś(...)puszka ananasów - 1 duży pęczek natki pietruszki lub 2 mniejsze - 1/2 strąka papryki żółtej - 1/2 strąka papryki czerwonej - sól i świeżo mielony pieprz do smaku - kilka łyżek dobrego majonezu - kilka łyżek syropu z owoców (brzoskwiń i ananasów) - ulubione przyprawy do kurczaka (u mnie sól, pieprz, czosnek granulowany, trochę chili i zioła do kurczaka) - olej kokosowy lub masło klarowane do obsmażenia
Smaczne Zdrowenadaje się idealnie do wszelkiego rodzaju sałatek. W sałatce wyczuć można delikatnie chrupiący makaron, bo nigdy nie zdąży zmięknąć. Składniki: 2 zupki chińskie 2 piersi kurczaka mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 duży świeży ogórek pieprz sól 3-4 łyżki majonezu Wykonanie: Piersi kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć na patelni
Pysznie & Piękniełyżki curry łyżka kurkumy 2 łyżeczki papryki chilli 1/2 łyżeczki cukru łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy sól pieprz (duża ilość) natka pietruszki Kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki. Doprawić pieprzem, solą, papryką. Dodać oliwę, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek. Dokładnie wymieszać i odstawić zamarynowego kurczaka na około 3 godziny. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanej
Karola gotujemój przepis na kurczaka w japońskim sosie teriyaki. Potrzebujemy (na porcję dla 3-4 osób): - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2-3 piersi z kurczaka - 150 g boczniaków - 1-2 papryki (najlepiej żółta lub zielona) - cebulka dymka - 75 ml rzadkiego sosu/marynaty teriyaki (nie może być słodki!) - makaron typu noodle Piersi z kurczaka kroimy na cienkie paski. Przekładamy do miski(...)się miękkie. Kroimy paprykę na cienkie paski. Cebulkę dymkę wraz ze szczypiorkiem kroimy na ukos. Cebulkę i paprykę wrzucamy do woka i smażymy krótko. W miedzyczasie gotujemy makaron. Do głębokiej miseczki nakładamy porcję makaronu, na wierzch podajemy kurczaka z boczniakami i warzywami. Całość dekorujemy szczypiorkiem i skrapiamy jeszcze odrobiną sosu teriyaki. Smacznego
W mojej holenderskiej kuchnidanie o przewrotnej nazwie, czyli... czerwony byk. A to po prostu kolejna wersja pieczonego, standardowego 1,5 kilowego kurczaku. :3 Kurczaka nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia pieczemy go obłożonego pokrojoną na ćwiartki papryką w temperaturze 180 stopni, około 1,5 godziny. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Ostudzone dobrze rozgniatamy z masłem i mlekiem. Możliwe(...)masę, by nie była zbyt rzadka. Upieczoną paprykę miksujemy blenderem, wrzucamy ją do ziemniaków i miksujemy wszystko razem na gładkie puree. Jest ono lekko pikantne, ponieważ papryka przechodzi przyprawami z kurczaka. Całość przyjemnie rozgrzewa i jest idealne na jesienne obiady
Kuchenna Kontrrewolucyailością chili i chrupiącym sezamem. Fajny pomysł zarówno na obiad, jak i imprezowe danie! Polecam! SKŁADNIKI: - skrzydełka z kurczaka – 6 szt - sos sojowy – 1 łyżka - olej dobrej jakości – 2 łyżki - sezam – 4 łyżki - imbir – 1 łyżeczka - papryka chili – 2 szt - miód – 1 łyżeczka - musztarda ostra – 1 łyżka - mąka ziemniaczana – 1 łyżka
Ostra na Słodkosiebie nie pasują. Razem jednak doskonale się sprawdzają. Miód nadaje słodycz, musztarda sprawia że danie nie jest mdłe. Boczek nadaje aromatu wędzonki, a papryka w sosie jest wspaniałym elementem estetycznym. 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 łyżki miodu płynnego 1 łyżka oliwy do marynaty 3 łyżeczki musztardy francuskiej pikantnej 1/4 papryki czerwonej około 80 ml śmietanki 30 oliwa do smażenia(...)kostkę zamarynować w miodzie , musztardzie, oliwie i czosnku w proszku. Marynować najlepiej kilka godzin. Boczek pokrojony w kostkę podsmażyć na patelni. Potem dodać kurczaka razem z marynatą. Podsmażyć. Dodać śmietankę i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić przez chwilę. Doprawić. Smacznego
cukrem pudrem posypaneDzisiaj podwójny przepis, a zarazem pyszny pomysł na obiad. Surówki z młodych i chrupiących warzyw, chyba nie trzeba nikomu zachwalać, natomiast pierś z kurczaka pieczona na papierze na niewielkiej ilości tłuszczu jest soczysta, aromatyczna i ma mało kalorii. Z podanych składników wyjdą dwie porcje, a każda z nich to tylko 269 kcal (nie licząc ziemniaków). Surówka Składniki: 3 ogórki gruntowe(...)kostkę. Śmietanę, jogurt i sok z cytryny mieszamy ze sobą. Sosem zalewamy warzywa, dodajemy przyprawy i koperek. Mieszamy. Pierś z kurczaka Składniki: podwójna pierś z kurczaka przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek granulowany, papryka wędzona, curry łyżeczka oleju papier do pieczenia Przygotowanie Pierś z kurczaka dzielimy na porcje i lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso posypujemy przyprawami z obu stron. Najlepiej odstawić
e-PrzepisyKulinarne