Bardzo dobre i szybkie danie, polecam. Kawałki kurczaka wrzucić do miski. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać paprykę słodką, ostrą, suszone pomidory, tymianek. Wymieszać. Jak macie na to czas to zostawcie w lodówce, żeby wszystkie przyprawy zrobiły swoje W wysokiej patelni rozpuścić masło i obsmażyć mięsko z kurczaka na złoty kolor. Wrzucić posiekany i zmiażdżony czosnek, pokrojony por i szalotkę. Smażyć(...)chwilkę, następnie wlać wywar. Gotować 1 minutkę, wymieszać. Dodać serek topiony i śmietanę. Gotować 5 minut, mieszając co chwilkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotować makaron i polać go sosem, dodać mięsko. Posypać dodatkowo suszonymi pomidorami. Danie jest pyszne, polecam
Kuchnia Pokoleńwzbogaciłam o pieczarki, doskonale pasuje do wszelkiej maści kasz, makaronów, ryżu czy ziemniaków. Na biesiadach podaje się go często z chlebem i ogórkiem kiszonym. Danie bardzo proste w przygotowaniu, jednak wymaga trochę czasu. Serduszka, choć malutkie wymagają długiego duszenia, aby były miękkie i smaczne. Polecam :) Składniki - 500g serduszek z kurczaka - 200g pieczarek - 1 duża cebula - 50 ml śmietanki 30% - 1łyżka
Kuchnia z widokiem na ogródPodsmażyć chwilę do zeszklenia cebuli. Następnie dodać podsmażonego wcześniej kurczaka. Wlać śmietankę i dusić na małym ogniu (około 5-6 minut). Po tym czasie dodać starty ser. Całość wymieszać i dusić, aż sos zgęstnieje. Na końcu doprawić pieprzem, ewentualnie solą. 4. Danie przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z makaronem spaghetti lub tagliatelle. Ważne jest, aby użyć boczku wędzonego
Danka Pichcizimną wodę, wrzucić opłukanego i pokrojonego na porcje kurczaka. Zagotować na mocnym ogniu, następnie zmniejszyć ogień, zebrać szumowiny, dodać przyprawy oraz warzywa (bez natki pietruszki). Gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia ok. 1,5-2 godzin. Cały sekret rosołu to właśnie to wolne gotowanie, takie "pyrkanie". Podawać z makaronem - nitkami. Na talerzu posypać natką pietruszki. Smacznego i zdrowia
Moja kraina smakówMożna podać to danie z kaszą, makaronem, ryżem lub kluseczkami. Przygotowanie chrupiącego boczku – boczek pokroić w małą kostkę. Patelnię rozgrzać i wrzucić boczek, smażyć aż
Kuchnia PokoleńSkładniki: woda 3,5 litra, skrzydełka kurczaka 5 sztuk, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, brokuły 1 opakowanie/mrożony bukiet, kapusta 1 główka/młoda, cukinia 1 sztuka, kucharek 2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, natka pietruszki 1 pęczek, śmietana gęsta - ile potrzeba, makaron świderki 150 gram umyte skrzydełka zalać małą ilością wody,zagotować i wodę wylać
W Mojej Kuchni Lubiękostkę, oprószyć solą oraz przyprawą do kurczaka podsmażyć na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni . Por umyć pokroić na pół krążki, pieczarki na plasterki, dodać do mięsa , razem z pokrojoną na kawałki cukinią, poddusić do miękkości, wlać śmietankę i dusić do momentu aż zacznie gęstnieć, dodać do makaronu, razem z osączonym z zalewy groszkiem, wymieszać. Wyłożyć do żaroodpornego
Wanilia i KardamonSkładniki na 3 porcje zupy: 1 duże udko z kurczaka lub 2 mniejsze 2 marchewki 1 pietruszka ½ dużego selera kawałek pora nać pietruszki 3 ząbki czosnki 3 listki laurowe czarny pieprz 1 łyżeczka soli 1 kg pomidorów 1 łyżeczka cukru 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka mąki łyżka koncentratu pomidorowego makaron około 1,5 l wody Przygotowanie: Udko myjemy, włoszczyznę musimy
Życie zaczyna się w kuchnidań wytrawnych.Nie bójmy się go łączyć z kurczakiem, indykiem czy schabem. Ten ostatni jest u mnie tematem przewodnim dzisiejszego przepisu. Słodkawy smak mascarpone, połączony z aromatyczną bazylią i pietruszką przypada do gustu także dzieciom :) Spróbujcie:) Składniki: 20dag pieczonego schabu duża cebula pęczek pietruszki łyżeczka bazylii sól, pieprz makaron orkiszowy Przygotowanie: Schab kroimy w drobna kosteczkę. Podsmażamy
ChilliJemydieta mamy... wszędzie tylko słyszę, że powinnam jeść gotowanego kurczaka i marchewkę, ale ile można? Czemu nikt nie mówi o szpinaku? Postaram się każdej świeżo upieczonej mamie urozmaicić menu i zaproponuję Wam kilka przepisów, oczywiście z ograniczoną ilością przypraw :) Składniki: 400 g świeżego szpinaku, 1 łyżka masła, 200 g makaronu rurka ukośna pełny przemiał Czaniecki, 200 ml kremówki, sól, pieprz
Aga w kuchnipapryke, pieczarki. W garnku rozpuszczamy masło. Wrzucamy piersi z kurczaka. Po dwoch minutach -pieczarki- smażymy ok 10 min- lub do odparowania wody z pieczarek. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek. Wlewamy śmietane, szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu
Smaki Edytymakaron al dente co można tłumaczyć jako twardy na zewnątrz a miękki w środku Miej wszystkie składniki pod ręką będziesz potrzebować na 2 duże porcję cebula - 1 mała czosnek - 2 ząbki ryż do risotto - 1/3 szklanki białe wino - 1/2 szklanki bulion drobiowy - ok 500 ml parmezan - pół szklanki masło natka pietruszki - wg uznania pierś z kurczaka - 1 pojedynczy filet
Wylizany Rondelszpinaku. Zupa pomidorowa wzbogacona mięciutkim makaronem tortellini, szpinakiem i parmezanem z cebulą, czosnkiem, tymiankiem i bazylią. Pyszny i łatwy przepis na klasyczną pomidorową, którą możemy przygotować z wyprzedzeniem. Wystarczy, że ugotujemy zupę pomidorową bez tortellini, taką można przechować w lodówce, a następnie podgrzać, dodając ugotowany oddzielnie makaron. Zupę można także zamrozić - szczelnie zamknięta, doskonale się przechowuje nawet(...)tortellini, szpinakiem i świeżymi ziołami. Inne przepisy na domową zupę pomidorową: Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów>>> Szybka zupa pomidorowa>>> Zupa pomidorowa z makaronem>>> Przepis na zupę pomidorową z ryżem>>> Zupa pomidorowa na soku pomidorowym>>> Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym>>> Zupa pomidorowa
Moja Książka Kucharskapokrojoną miętę pieprzową. Kiedyś nie przepadałam za miętą ale teraz to jedno z moich ulubionych ziół nie tylko do drinków ale również do gotowania. Miętę dodaję do klopsików z kurczaka lub groszkowego pesto . Mięta dodaje świeżości ale również świetnie komponuje się z innymi ziołami. Bazylia i mięta to moje sprawdzone kombi. Zielona sałatka makaronowa jest bardzo smaczna. Jak dla mnie(...)idealne danie na upały. Lubicie sałatki makaronowe? Ja za nimi przepadam zwłaszcza z sezonowymi warzywami jak szparagi i groszek . Sałatka makaronowa z pesto Składniki: na 2 porcje 150 g makaronu, waga sucha 150 g szparagów 200 g zielonej cukinii 100 g zielonego groszku 1 łyżka pokrojonej mięty pieprzowej płatki chili do posypania Pesto z jarmużu 50 g jarmużu 15 listków
codojedzenia