kurczak z czosnkiem - 9349 przepisów (strona:389/624)

Potrawka z cukinią, jarmużem i kurczakiem w gęstym sosie pomidorowym :) 122

Składniki (3 porcje): 150 g makaronu pełnoziarnistego  1 cała pierś z kurczaka 2 cukinie  2 garście jarmużu  1 cebula 150 ml puree z dyni 350 ml passaty pomidorowej  1 łyżka oleju  przyprawy: pieprz cayenne, ziołowy, czarny, papryka słodka, curry, czosnek granulowany, sól morska  do zagęszczenia sosu: 100 ml wody + 2 łyżki mąki owsianej

Zdrowie na języku :P
PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN 132

different, the chicken still will be delicious. I can guarantee! Have fun cooking! SKŁADNIKI: 1 cały kurczak (ok. 1,5 kg) Dowolne warzywa: 1 zielona papryka 1/2 średniej cukinii 1/2 sporego pora 1 średnia cebula 1 spora marchewka 1 cytryna 2-3 ząbki czosnku świeży tymianek, natka pietruszki Marynata: oliwa sos sojowy musztarda ostry sos miód ulubione zioła, czosnek

Martyna Cooks
FLACZKI SOJOWE Z JAJKIEM GOTOWANYM NA TWARDO 156

ziołowy, majeranek, gałka muszkatołowej, liść laurowy, ziele angielskie, ząbek czosnku  Sposób przyrządzenia:   Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę. Zalać zimną wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Doprowadzić do wrzenia, wrzucić kotlety sojowe. Gotować ok. 8 min. Po tym czasie wyciągnąć kotlety.W osobnym garnku gotować udka z kurczaka do miękkości. Następnie kotlety i kurczaka pokroić w cienkie paski

pieprzny smaczek
Rybne Vindaloo 177

Vindalho lub Vindallo . Historycznie było to wieprzowe danie gotowane z dużą ilością czerwonego wina i czosnku, ale po przejęciu przez mieszkańców regionu Goa, przepis zmodyfikowano zgodnie ze tradycyjną kuchnią regionu, przez dodanie mnóstwa przypraw i chili. Restauracje na świecie często podają to danie z kurczakiem lub jagnięciną, czasem też z ziemniakami. Tradycyjny przepis na Vindaloo nie zawiera ziemniaków. Zostały

Kuchnia Prezydentowej
Pasztet z suszonymi grzybami 219

suszonymi grzybami Składniki: około 2 kg królika około 500 g ćwiartek z kurczaka około 700 g surowego boczku wieprzowego 300 g wątróbki drobiowej 1 duża czerstwa bułka 3-4 marchewki (około 350 g) 2 korzenie pietruszki (około 150 g) połowa średniego korzenia selera 2 ząbki czosnku 2 jajka pół szklanki suszonych grzybów 1 łyżka majeranku słodka i ostra papryka(...)łyżka suszonego) pęczek natki pietruszki sól Dodatkowo: smalec do wysmarowania formy Dzień wcześniej, wieczorem suszone grzyby zalewamy wodą i zostawiamy na całą noc. Warzywa obieramy, a królika, boczek i kurczaka dzielimy na mniejsze kawałki. W bardzo dużym garnku zagotowujemy wodę. Do wrzątku wrzucamy mięso. Gotujemy 15-20 minut. Po tym czasie zbieramy szumowinę i dorzucamy marchewki, pietruszkę, seler, lubczyk, natkę

PatiGotuje
Pesto z cukinii i białej papryki 199

szybkie danie z makaronem to dajecie 2-3 łyżeczki pesto, trochę kurczaka i gotowe :). Nasze pesto z dodatkiem orzechów laskowych jest bardzo Polskie i bardzo bardzo smaczne :) Zapraszam! Dla 4 osób Czas przygotowania: 35 minut Składniki: 1 średnia cukinia 1 średnia obrana cebula 4 ząbki obranego czosnku 2 średnie białe papryki łyżka orzechów laskowych sól himalajska świeżo mielony pieprz olej

Kuchnia PROzdrowotna
Kurczak z czosnkiem, miodem i warzywami z wolnowaru 171

przepis z   tej  strony składniki ( 2 porcje) 500g kawałków kurczaka z kością i skórą (dałam 2 nogi) 300 - 400 g  niedużych ziemniaków (po 3 na osobę) 300 g marchewki 300 g fasolki szparagowej Sos 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki sosu sojowego jasnego 4 ząbki czosnku posiekane 1/ 2 łyżeczki suszonej bazylii lub łyżka świeżej posiekanej 1 łyżeczka(...)instrukcją. W  misce wymieszać miód, sos sojowy, czosnek, bazylię, oregano, paprykę czerwoną w płatkach  i pieprz.  Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki lub połówki , zależy do wielkości. Marchewkę obrać, pokroić w grube plastry. Jeżeli używamy fasolki mrożonej, przełożyć do naczynia, niech się rozmraża. W misie wolnowaru ułożyć kurczaka, polać 1/2 sosu. Dołożyć marchewki, posypać ziemniakami, polać resztą

Stare Gary
Kurczak curry z mleczkiem kokosowym 282

jogurtu greckiego do zagęszczenia 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki cukru 4 ząbki czosnku 2 łyżki curry w proszku 1 łyżeczka kurkumy sok z limonki łyżeczka imbiru szczypta kuminu i papryki słodkiej kolendra świeża Wykonanie: Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojoną w grubą kostkę pierś z kurczaka, jak się lekko zarumieni dodajemy mrożone warzywa. Gdy warzywa lekko zmiękną dodajemy wszystkie

Mama z miasta
Oszukany Cezar- wersja druga 719

pieprz ząbek czonsku cebula dymka ze szczypiorkiem pomidor 2 jaja 2 małe piersi kurczaka chilli w płatkach ser pleśniowy złocisty Lazur pół papryki białej pół papryki zielonej zielona fasolka szparagowa-50 gram 4 rzodkiewki Zaczynamy od przygotowania sosu. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, dodajemy posiekaną dymkę, czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Sałatę lodową myjemy i rwiemy na kawałki. Wkładamy

Mango Papaja
Placki dyniowe po indyjsku - CZAS NA DYNIĘ! 169

dyni (ścieramy na tarce) - 500 g ziemniaków (ścieramy na tarce) - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz - kolendra - łyżeczka cukru - 2 jajka - 4 łyżki mąki pszennej Wszystkie składniki mieszamy w misce, smażymy na oleju z pestek winogron. Najlepiej smażyć grube a małe placki, pięknie się prezentują. Kurczak w curry indyjskim - 2 piersi z kurczaka - curry indyjskie płaska łyżka - sól - pieprz cytrynowy

SMYKWKUCHNI
Kebab z frytkami (pieczonymi) na talerzu - dietetyczny / fit 169

sól Sos czosnkowy: 250ml jogurtu greckiego  3 ząbki czosnku  2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz 1. Ziemniaki obieramy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na cienkie frytki. Wlewamy 1 łyżeczkę oleju, solimy. Pieczemy w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem przez około 15-20 minut.  2. Filet z kurczaka drobno siekamy, dodajemy 1 łyżeczkę oleju, posypujemy przyprawą gyros. Podsmażamy

Szefowa kuchni
Galareta rybna 229

dumna . Tym samym sposobem robiłam również drobiową, oczywiście zamiast ryby z dodatkiem mięsa z indyka i kurczaka. Na wywar : 2 średnie cebule 1 por 1/2 średniego selera 1 pietruszka 2 marchwie liść laurowy 2-3 ziarenka pieprzu 2-3 ziarenka ziela angielskiego ząbek czosnku sól do smaku karp lub inna ryba (ja użyłam filety) żelatyna do przystrojenia: jajko przepiórcze, groszek

Mam apetyt na ...
Kurczak ziołowy na warzywach z pęczakiem 134

marchew w talarki i pora w paski lub krążki. Dodajemy obrane ząbki czosnku, pieczarki w całości i brukselkę (jeśli pieczarki i brukselka są duże można je przekroić na połowę). Całość oprószamy solą, pieprzem, mieszamy, dodajemy duże gałązki rozmarynu. Wlewamy ok. 100 ml wody. Na warzywach układamy kurczaka skórą do góry, którego dodatkowo posypujemy świeżymi igiełkami tymianku. Na wierzch układamy trawę

Moniki Smakołyki
Spaghetti z kurczakiem w ziołowym mascarpone i pomidorach 159

wersji. Składniki (na 4 porcje): 1 pojedyncza duża pierś z kurczaka 500 g makaronu spaghetti 2 mniejsze pomidory 2 małe cebule 1 serek mascarpone 250 g 3 łyżki tartego żółtego sera świeża natka pietruszki - garść do posypania sól, pieprz, przyprawa do drobiu, bazylia, majeranek, czosnek 2 łyżki masła klarowanego płaska łyżeczka przyprawy curry do gotowania makaronu

Zasmakuj Kuchni
Kurczak yakitori czyli japońskie szaszłyki z kurczaka 364

wątróbki bądź w postaci czystej (sam kurczak). Sake można zastąpić winem mirin. Najdłużej trwa przygotowanie marynaty do kurczaka yakitori, ale uwierzcie, że warto. Składniki: ok. 1 kg filetów z kurczaka pęczek młodego szczypioru albo por (opcjonalnie) 100 ml bulionu drobiowego 200 ml sake albo mirin (można ewentualnie zastąpić białym winem, ale wtedy warto dodać gorczycę, skórkę mandarynki, sezam i odrobinę(...)patyczki do szaszłyków 1-2 łyżki sezamu Wykonanie: W rondelku połączyć bulion, sake, sos sojowy, zmiażdżony czosnek. Zagotować i dodawać cukier do osiągnięcia pożądanego stopnia słodkości. Dodać sezam. Zmniejszyć ogień i gotować (pamiętać o mieszaniu), aż marynata stanie się ciemna i gęsta. Wystudzić. Kurczaka pociąć w długie paski (wzdłuż włókien). Łodygi szczypioru umyć i osuszyć. Mięso warto marynować przez

Pociąg Do Kuchni