przygotowaniu, idealnie nada się jako dodatek na urodzinach czy innych imprezach do mięs, kiełbasek itp. Ja jadłam ostatnio z pieczonymi udkami z kurczaka :-) Pyszności. SKŁADNIKI 1 kg ziemniaków 6 jajek 1 duży słoik ogórków w zalewie octowej 1 średni korzeń pietruszki 1 mały korzeń selera 1 puszka kukurydzy 4 średnie marchewki do smaku: sól, pieprz, musztarda, majonez PRZYGOTOWANIE
Passions hobbies lifeskładniki * 2 piersi z kurczaka * 2 średnie cebule * 2 ząbki czosnku * 30 dag pieczarek * puszka pomidorów w zalewie * sól, pieprz naturalny, pieprz Cayenne * 40 dag makaronu rurki * ser typu parmezan do posypania Sposób wykonania Mięso pokroić w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, a pomidory zmiksować. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, cebulę, czosnek
Mix smakuSkładniki - 80 dag filetów z kurczaka - ½ szklanki ( 200 g ) śmietany 18% - 4 woreczki ryżu - 1 puszka brzoskwiń w zalewie - 4 średnie cebule - curry, vegeta - ostra mielona papryka, bazylia - sól, pieprz - olej Wykonanie Ryż gotować ok. 10 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na rozgrzany na patelni olej. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do ryżu
Świat Smakudelikatnym, cytrusowym aromacie. Myślę, że smakoszom lekkich acz wytrawnych smaków przypadnie do gustu:) Winny kurczak i uduszone warzywa Składniki: 1 filet z kurczaka 1 średnia cukinia 1 średni por 1 średni słoiczek suszonych pomidorów w zalewie 1 szklanka białego, półwytrawnego wina Celebro sól, pieprz, curry do smaku oliwa z oliwek (ok. 4 łyżek) Mięso umyć, osuszyć, pokroić
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałałyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz Farsz: około 4-5 pieczarek 3-4 suszone pomidory z zalewy (osączonych) ¼ papryczki chili 4-5 cm. kawałek kiełbasy chorizo kulka sera mozzarella Panierka: 1 szklanka płatków kukurydzianych Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy. Papryczkę
Mania GotowaniaOstudzić, a następnie obrać z łupin i pokroić w kosteczkę. Ogórki również pokroić w kosteczkę. Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć kurczaka. Ostudzić. Koperek i szczypiorek
Kulinarne Przebojeosolonej wodzie, tak żeby był lekko twardy. Paprykę kroimy w paski, pikle w plasterki. Kukurydzę odsączamy z zalewy, a ser ścieramy na tarce. Do naczynia żaroodpornego wykładamy połowę ryżu, ryż smarujemy łyżką majonezu i ketchupu. Na to nakładamy kurczaka z cebulą, paprykę, kukurydzę i pikle. Całość posypujemy solą i pieprzem. Następnie układamy drugą warstwę ryżu, majonez i ketchup. Wszystko
e-PrzepisyKulinarneproszku przepis Ryż gotujemy. Ugotowany ryż przelewamy zimną wodą i dokładnie odsączamy. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Kurczaka kroimy w mniejsze kawałeczki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i pierś z kurczka , doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy , dolewamy ćwierć szklanki wody i dokładnie mieszamy. Pod koniec smażenia doprawiamy do smaku suszoną bazylią(...)ostrą papryką. Do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem przekładamy ryż a na ryż kładziemy usmażonego kurczaka z kukurydzą w pomidorach , wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pieczemy około 20 minut. Za pośrednictwem portalu Uroda i Zdrowie otrzymałam do przetestowania naczynie żaroodporne Grill&Drop firmy TERMISIL . Jest to doskonały produkt, który polecam
Smakowite Daniaodrobinie oliwy. Pomidor kroimy w plasterki. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ananas osączamy z zalewy. Wyrośnięte ciasto układamy na blaszce i zapiekamy w temperaturze 180°C przez kilka minut. Ciasto wyciągamy ,smarujemy ketchupem. Układamy warstwowo ,pieczarki ,cebulę ,paprykę ,jajko ,pomidory ,kurczaka ,ananas oraz ser. Całość zapiekamy
R'n'G Kitchenłyżeczki ziół prowansalskich Sól Pieprz Wykonanie: 1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, a następnie usmażyć na klarowanym maśle. Pozostawić do wystygnięcia. 2. Roszponkę umyć i osuszyć, a kukurydzę odsączyć z zalewy. 3. Selera pokroić w paseczki, paprykę w kostkę, a pomarańczę dokładnie obrać i pokroić na mniejsze części. 4. Sos: Wymieszać dokładnie(...)składniki sosu, doprawić solą, pieprzem i wstawić do lodówki na około 30 minut. 5. Na talerzu układać kolejno: roszponkę, paprykę, kukurydzę, plasterki selera, kawałki kurczaka i pomarańczy. Całość polać sosem
Szalona Kuchnia Ewelinyproszku, 1/3 łyżeczki ostrej papryki w proszku ½ średniej cukinii ½ czerwonej cebuli kilka suszonych pomidorów (dałam 5 takich bez zalewy) 2 jajka 150 g jogurtu naturalnego Sól pieprz ½ łyżeczki oregano ½ kulki startej mozzarelli lub 2 łyżki startego sera Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Czosnek posiekać, przełożyć do miseczki, dodać przyprawy marynaty i oleju, Natrzeć pierś z kurczaka. Odstawić
Fabryka pomysłówosuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na cienkie plasterki. Potrzebne będzie 14 plasterków z każdego z tych warzyw. Mozarellę odsączyć z zalewy i również pokroić, najpierw wzdłuż na pół, a potem w poprzek, tak żeby powstało 14 plasterków. Piersi kurczaka umyć, oczyścić z błonek i osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić delikatnie solą oraz pieprzem i położyć płasko na desce. W każdej
Dietologpolecam dojrzałe węgierki), ale także poza sezonem z mrożonych śliwek Hortex. Składniki (na 6 porcji): 6 piersi z kurczaka (pojedynczych) ok. 200 g szynki suszonej w cienkich plastrach 130 g mozzarelli (może być w „kulce” w zalewie) 450g śliwek mrożonych Hortex 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki miodu po 1 łyżeczce świeżych posiekanych ziół: tymianek, rozmaryn, oregano(...)goździków 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 0,5 łyżeczki chili sól, pieprz 2 łyżki oleju lub oliwy 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Filety z kurczaka rozbić na dość cienkie kotlety (najlepiej przez folię, żeby jak najmniej zniszczyć mięso). Delikatnie posypać solą (ale nie za dużo, bo suszone szynki są już słone) oraz pieprzem. Oprószyć ziołami
Pociąg Do Kuchniplasterki (białą część). Przelewamy na sicie wrzącą wodą. Odstawiamy do osączenia. Następnie przekładamy do miski. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ananasa po odsączeniu kroimy na mniejsze części. Fasolkę przepłukujemy na sicie. Wszystkie składniki łączymy w misce. Wędzoną pierś kurczaka (bez skórki) kroimy w kosteczkę. Po usunięciu gniazda nasiennego z papryki, kroimy ją w kosteczkę. Ser żółty kroimy w podobną kostkę
Smaki Na Talerzu