kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:324/1024)

Chrupiący kurczak miodowo-czosnkowy 212

Chrupiący kurczak miodowo-czosnkowy – bez smażenia! Pyszne kawałki pieczonego kurczaka w panierce panko z dodatkiem sosu miodowo-czosnkowego to coś, co uwielbiam :) Świetnie sprawdzą się jako danie na obiad, np. podawane z ryżem, ale także jako The post Chrupiący kurczak miodowo-czosnkowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka brokułowa z jajkiem 48

Sałatka brokułowa z jajkiem i sosem czosnkowym to dobry pomysł na kolację nie tylko. Jest łatwa, szybka w zrobieniu i pyszna! Składniki pierś z kurczaka 1 brokuł 4 jajka przyprawa kebab-gyros Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego ząbek czosnku sól, pieprz Wykonanie Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić. Pierś(...)kurczaka usmażyć w przyprawie kebab-gyros, jajka ugotować na twardo, pokroić w ósemki. Składniki na sos wymieszać razem i polać sałatkę. Autor przepisu: Ilona Artykuł Sałatka brokułowa z jajkiem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Limonkowe skrzydełka z kolendrą 183

Składniki: KURCZAK: 1, 35 kg skrzydełek z kurczaka; Sól; Świeżo zmielony pieprz. MARYNATA: 1/4 szklanki oliwy z oliwek; Sok wyciśnięty z 2 limonek; 1 łyżeczka czosnku granulowanego; 1 łyżeczka kuminu; 1/2 łyżeczki ostrej, wędzonej papryki. GLAZURA: 4 łyżki masła; 2 łyżki miodu (u mnie lipowy); 1 łyżka ostrego sosu (u mnie sriracha); Sok wyciśnięty z 1 limonki; 2 łyżki drobno(...)łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: Na blasze z wyposażenia piekarnika umieścić ruszt/kratkę (także z wyposażenia piekarnika) ( o tak ). Kolendrę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Skrzydełka z kurczaka umyć, delikatnie osuszyć,  podzielić na 3 części  (lotki - tą najchudszą część skrzydełek - odłożyć, do tego przepisu nie będą wykorzystywane, ale można z nich ugotować np. bulion). Przygotować marynatę do kurczaka

Gospodyni Miejska
Zapiekanka Miś 92

Olej do smażenia ·        Sól ·        Curry ·        1 opakowanie Tagliatelle z kurczakiem ·        15 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1.   Z mięsa usuwamy niepotrzebne błonki i kroimy w kostkę. 2.   Prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz(...)rozrabiamy w ½ szklance wody i wlewamy do warzyw, dwie minutki gotujemy. 10.              Sosem z warzywami polewamy kurczaka. 11.              Wierzch zapiekanki posypujemy startym na dużych oczach serem i zapiekamy do chwili rozpuszczanie sera

Kulinarna Chwila
Sałatka z grillowanym kurczakiem, papryką, ogórkiem i sałatą lodową 583

Post Sałatka z grillowanym kurczakiem, papryką, ogórkiem i sałatą lodową pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Kurczak po andaluzyjsku 251

przygotowaniu. Choć dla mnie osobiście danie to ma w sobie jeszcze coś, co stawowi o jego swoistej unikalności. Jest nim połączenie smaków papryki, pomidorów, zielonych oliwek, kurczaka i szynki w postaci sosu, w którym wszystkie te składniki się duszą. Jego smak jest tak specyficzny, że nie występuje w żadnym innym daniu z mojego „repertuaru”, który, umówmy się, wcale taki mały(...)pomidory, paprykę i szynkę, posypując je mieloną papryką oraz resztą soli. Kurczaka z warzywami i szynką dusimy w brytfannie pod przykryciem, powoli na małym ogniu przez 90 minut. Co jakiś czas potrząsamy lekko zawartością brytfanny, aby składniki się wymieszały. Mięso z warzywami podajemy z białym ryżem i sosem z duszenia. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-46 {margin: auto;} #gallery

Kulinarna Pokusa
Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami 141

Piersi kurczaka z listkami bazylii i owinięte szynką szwarcwaldzką w sosie pomidorowym ze śmietanką i chrupiącymi szparagami. Małe piersi owinęłam jednym plasterkiem szynki szwarcwaldzkiej, ale jeśli macie większe piersi z kurczaka to owińcie dwoma. Całość zapiekłam i podałam z kaszą bulgur, która moim zdaniem świetnie pasuje do tego dania. Warto przygotować Składniki: 4 filety z kurczaka około 4 plasterków szynki(...)ogniu około 5 minut, aż płyn trochę odparuje. Następnie wrzucić garść lekko posiekanej bazylii i wlać śmietankę. Zagotować i doprawić solą i pieprzem. Przygotowany sos wlać do naczynia do zapiekania, na wierzch położyć piersi z kurczaka. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 25 minut. 6 minut przed końcem pieczenia dodać pokrojone szparagi. Smacznego

Oryginalny smak
Filet z Kurczaka w Ziołach 69

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak to jedno z najczęściej wybieranych i najbardziej lubianych przez nas rodzajów mięsa. Najbardziej popularnym daniem z fileta z kurczaka są oczywiście bitki w panierce, inaczej mówiąc schabowe w wersji drobiowej, ponieważ tradycyjne schabowe przygotowuje się z mięsa wieprzowego. Niestety kurczak zbyt często podawany w tej samej postaci zwyczajnie nam się przejada. Kurczak w panierce smakuje naprawdę(...)pieczarkowego smakują naprawdę świetnie. Jeśli tradycyjne kotlety z kurczaka Wam się już przejadły lub macie ochotę wypróbować czegoś nowego, zapraszam do zapoznania się z przepisem. Danie to jest szybkie i bardzo łatwe. PRZEPIS NA FILET Z KURCZAKA W ZIOŁACH (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g fileta z kurczaka przyprawa do kurczaka zioła prowansalskie sól pieprz łyżka oliwy Przygotowanie Mięso opłukać

Przepiski.pl
Młode ziemniaki zapiekane z mięsem 107

Sól ·        Pieprz ·        1 filet z kurczaka ·        Przyprawa do grosa ·        4 łyżki sosu 1000 wysp ( może być inny) ·        15 dag sera mozzarella ·        Szczypiorek do posypania

Kulinarna Chwila
Kurczak w ziołach z sosem serowym 120

Składniki: pierś kurczaka 2-3 ząbki czosnku kilka gałązek świeżego tymianku szczypta lubczyku, estragonu sól, pieprz 500 ml śmietanki 150 g goudy 50 g sera pleśniowego 50 g parmezanu niepełny 25 ml kieliszek wódki pół łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Posypać przyprawami (według smaku), wmieszać przeciśnięty przez praskę czosnek..skropić kilkoma kroplami oleju i zostawić(...)Śmietankę wlać do garnka i podgrzewać na małym ogniu. Dodać sery i mieszać, aż się rozpuszczą.. Na końcu w kieliszku wódki wymieszać mąkę i wlać do sosu. Doprawić do smaku solą..  Mięso grillować po kilka min z każdej strony.. (kiedy patelnia grillowa puści mięso wtedy jest gotowe - nie szarpać). Ja podałam z szpinakowym puree z ziemniakami

Gaździnka warzy
Sezamowe kąski na brukselkowym sosie 66

Chrupiące mięso z kurczaka z dodatkiem kremowych warzyw były smacznym obiadem dla całej rodziny. Sos sojowy wzmocnił smak warzyw. Brukselki to kolejny smak jesiennych dań. 500 g fileta z kurczaka Sól Pieprz Czosnek granulowany Przyprawa do mięsa 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 0,5 szklanki sezamu  <Radix-bis> Przesmażone warzywa: 1 biała cebula 5 kulek mrożonego(...)szpinaku 2 ząbki czosnku 10 pieczarek 15 brukselek 1 łyżka sosu sojowego 1 szklanka wody  2 łyżki śmietany 18% Sól Pieprz Czosnek granulowany Filet z piersi kurczaka kroimy na paseczki. Rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięsa. Każdy filecik maczamy w rozmąconym jajku, następnie w wymieszanej bułce tartej z sezamem. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Muszle makaronowe nadziane kurczakiem, grana padano i szpinakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym 137

bardzo wyczekiwany przepis. Gdy tylko zdjęcie tego dania poszło w świat, ruszyła lawina pytań o przepis. Zapraszam na obłędne muszle makaronowe nadziane kurczakiem, grana padano i szpinakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym. Bardzo kremowe w środku za sprawą dodanego serka twarogowego. Po prostu pyszne ! Cudownego dnia ! Składniki (2 porcje): 12 – 14 muszli makaronowych – conchiglioni Sos pomidorowy: 1 duża żółta(...)zmięknie, dodaj czosnek i smaż jeszcze 1 minutę. Dodaj liście szpinaku i smaż do momentu aż zmięknie. Kurczaka wraz ze szpinakiem przełóż do miski, dodaj kremowy serek i drobno starty ser grana padano. Dokładnie wymieszaj. Muszle nadziej. Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmaruj sos pomidorowy. Na wierzchu ułóż nadziane muszle. Posyp grana padano. Zapiekaj przez około 20 – 25 minut w piekarniku

Moja pasja smaku
SZYBKA SAŁATKA Z WĘDZONYCH UDEK I BROKUŁA + FILMIK 106

Sałatka brokułowa jest smaczną i szybką sałatką w wykonaniu. Można ją przygotować ze składników jakiem mamy w domu lub z takich jakich jakie ja użyłam. Z dodatkiem kurczaka wędzonego jest bardzo smaczna.  SKŁADNIKI : 1 brokuł ugotowany al dente, ostudzony 1 puszka kukurydzy 2 udka wędzone 1 mała czerwona papryka 1 por, biała część  1 słoik pieczarek konserwowych(...)kroimy w kostkę. Pieczarki odcedzamy, kroimy w talarki i wyciskamy z nadmiaru płynów. Por kroimy w cienkie talarki, pomidory i ser fetę w kostkę Składniki sosu mieszamy. Do miski przekładamy rozdrobniony brokuł, kukurydzę, kurczaka, por, pieczarki, ser fetę, pomidory i polewamy całość sosem. Posypujemy prażonym słonecznikiem. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Tahina Wilcza, czyli arabski street food w Warszawie 118

jest krótka - no i fajnie - i każdy znajdzie tu dla siebie coś pysznego.  Wrapy Falafel znad Wisły, to klasyk ze Slow Market z pastami, warzywami, piklami, sosami i ziołami Shawarma z kurczaka, to miękka i soczysta pierś z kurczaka długo marynowana i gotowana w niskiej temperaturze aby zachować jej jędrność i wartości odżywcze. Wszystko z warzywami, salsą tahina, marynowaną(...)cebulką, sosami – zawinięte w swieżym chlebku lavash. Shawarma z wołowiny, to gotowany w niskiej temperaturze przez 36 godzin udziec wołowy z dodatkami i świeży lavash. Tahina bowls Tahina bowls, to rewelacyjne rozwiązanie i idealny miks składników. Znajdziecie w nich kolekcją past, sałatek, ziół, kiszonek, sezonowych warzyw z dodatkiem domowych chipsów z summakiem i świeżym chlebkiem lavash. Uwaga! Chipsy uzależniają! Główny

Kulinarne przygody Gatity