Dzień dobry, dziś mam dla Was danie, które podane na ciepło może zastąpić obiad, a na zimno świetnie sprawdzi się na kolację, lub do zabrania do
Cynamonowe szczęścieGotowanie pysznych obiadów jednogarnkowych wychodzi mi chyba najlepiej. W dodatku jeśli są dietetyczne to tym lepiej. Bo to danie było pyszne, takie zwykłe, z tego co
Bernika - moj kulinarny pamietnikWpis pochodzi z www.mgotuje.pl To jedno z moich ulubionych dań, które gości już od jakiegoś czasu w moim domu. Przygotowuję je na
Marta Gotujemięso najczęściej podaję z pieczonymi w ziołach i masełku ziemniakami i pieczonymi warzywami polanymi oliwą z oliwek albo olejem lnianym / ryżowym, np. wymieszane: cukinia, papryka, bakłażan, pomidory, cebulka. Składniki: 4 nogi z kurczaka (lub udka) sól, pieprz, suszone przyprawy do smaku: lubczyk, czosnek, majeranek, papryka słodka i ostra olej rzepakowy po łyżeczce masła na każdą nogę kilka plasterków zielonego
Zasmakuj Kuchnizahartowanych osób mocno wypala. Mam nadzieję, że to polepszy mój metabolizm ;) Składniki na kotlety z kurczaka z pikantną czerwoną salsą (3 porcje): filety z kurczaka około 500 g Vegeta 2 pomidory 3 - 4 papryczki chili sól pieprz mała młoda cebula 1/2 ząbka czosnku Filety umyć, podzielić i rozbić, a następnie doprawić Vegetą. Smażyć krótko, aby mięso pozostało miękkie
Karola gotujednia poprzedniego.U mnie były to udka z kurczaka, ale można wykorzystać inne mięso.Fajna propozycja na przemycenie dyni za którą nie wszyscy przepadają. 3 udka z kurczaka pieczone 1 papryka czerwona 3 pomidory 1/2 litra przecieru pomidorowego 40 dkg dyni 2 cebule 20 dkg pieczarek 25 dkg boczniaków sól, pieprz Papryka wędzona 1/2 łyżeczki czubricy czerwonej olej bazylia świeża Cebule
wesoła kuchniaIle wam z reguły zajmuje przygotowanie kolacji i nie mówię tu o kanapkach? Bo ja wczoraj zrobiłam sobie kolację ekspresową, całość zajęła mi dosłownie 10 minut
Bernika - moj kulinarny pamietnikmięsa (tradycyjnie wołowego) i warzyw. Przyprawami nadającymi charakterystyczny smak są chili i kmin rzymski. Do podawania z ryżem lub pieczywem. 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 100 ml bulionu warzywnego 2 pomidory 1 mała czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 mała czerwona cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki kminu rzymskiego 2 ząbki czosnku sól
Bulliobardzo smaczna, a co ważne szybka w przygotowaniu. A więc, do dzieła :) Składniki: -4 kawałki mięsa z udźca indyka ( może być również z udek kurczaka ) -4 średnie ziemniaki -6 małych pomidorów -dwie nieduże marchewki -jedna mała cukinia ( ok.12 cm ) -jedna czerwona papryka -dwie małe cebule -2-3 ząbki czosnku -oliwa lub olej -suszony rozmaryn -sól, pieprz -dwa ziarna ziela
Kulinarne przemysleniaPomysł na to danie podsunęła mi znajoma, która znalazła przepis na stronie moje gotowanie. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam, bo nie byłabym sobą jakbym czegoś nie zmieniła
IMPRESJA SMAKUKto ma ochotę na zimną, sycącą i naprawdę prostą do przygotowania sałatkę z makaronem, zielonymi szparagami, pomidorkami i usmażoną piersią z kurczaka? Taka sałatka spokojnie może
UgotowaćInspirację znalazłam na blogu kwestia smaku . Niestety nie miałam wszystkich składników, żeby zrobić je tak jak w oryginale, więc zrobiłam po swojemu. Szynkę parmeńską zastąpiłam boczkiem, kurczaka indykiem, a pesto z suszonych pomidorów po prostu suszonymi pomidorami. Danie wyszło super :)) Polecam :)))) Składniki na 3 porcje: filet z indyka (odcięłam na 3 porcje) boczek plastry pomidorki koktajlowe suszone pomidory 1/2 szklanki
kruche babeczkiNaleśniki nadziewane warzywami można zrobić używając swoich ulubionych warzyw. Mogą być zarówno z dodatkiem kurczaka, innego mięsa jak i bez dodatku mięsa. Również sos może być
Mama Gotuje