kurczak w miodzie - 1660 przepisów (strona:70/111)

Sałatka z wędzonym kurczakiem, konfiturą z czerwonej cebuli i sosem musztardowo-miodowym 308

soku z cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy delikatesowej sól pieprz Wykonanie. Przygotować sos z podanych składników, dokładnie je wymieszać. Obrany burak pokroić w bardzo cieniutkie paseczki. Do miski włożyć umytą i osączoną sałatę, dodać paseczki buraka, wlać sos i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku. Sałatę wyłożyć na dwa talerze, dodać plasterki kurczaka i na wierzchu położyć konfiturę

Kulinarny karnet Christophera
Grillowane Filety z Kurczaka z Sosem Balsamicznym z Truskawkami i Rozmarynem 172

łyżki miodu lub 2 łyżki syropu z agawy Skworcu 2 łyżeczki soku z limonki 1,5 łyżki extra vergine sól świeżo zmielony pieprz 1 szklanka pokrojonych truskawek   Dodatkowo: 200 g ryżu basmati  Skworcu i 1 i 3/4 szklanki wody sól 1 łyżka oleju lub masła u mnie sałatka z nagietkiem Wykonanie: Filety z kurczaka opłukać, osuszyć i doprawić

Blondynka Gotuje
Skrzydełka na ostro 195

lodówce. Skrzydełka na ostro – składniki (na ok. 8 porcji): 30 skrzydełek 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju 3 łyżki sosu sojowego 9 łyżek ostrego ketchupu 3 łyżeczki ostrej papryki Skrzydełka na ostro – przepis: Skrzydełka myjemy, osuszamy i nacieramy „ przyprawą do kurczaka ” Następnie musimy przygotować marynatę do skrzydełek. W tym celu dokładnie mieszamy wszystkie składniki i nacieramy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TYMIANKOWE UDKA Z PIEKARNIKA 292

Zapraszam więc na drobiowe udka z tymiankiem ... prosto z piekarnika :)) Składniki: udka (lub podudzia)  z kurczaka (ilość zależy od tego, na ile osób przygotowujemy danie) kilka gałązek tymianku 2 ząbki czosnku słodka sproszkowana papryka sól biały pieprz 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka miodu majeranek Wykonanie:  Przygotowujemy marynatę: mieszamy oliwę, miód, drobno posiekany czosnek, paprykę, drobno porwane gałązki tymianku

Walijskie Pichcenie
Udka pieczone w rękawie z warzywami 202

zasmakuje Wam tak samo jak mi! UDKA PIECZONE W RĘKAWIE Z WARZYWAMI Składniki: - 4 ćwiartki z kurczaka - 4 ziemniaki - papryka czerwona - 2 marchewki - cukinia - 2 gałązki tymianku - sól - przyprawa do ziemniaków Marynata: - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka ciemnego sosu sojowego - łyżeczka miodu - 2 ząbki czosnku - tymianek - pół łyżeczki suszonego imbiru - pół łyżeczki papryki słodkiej - pół łyżeczki papryki ostrej

Zgrabne Gotowanie
Chrupiące skrzydełka z kurczaka w glazurze pomarańczowej 182

Oryginalności przepisowi nadaje glazura, którą polewamy mięso pod koniec pieczenia. Nadaje mu ona niepowtarzalny smak. Zapraszam na przepis. Chrupiące skrzydełka z kurczaka w glazurze pomarańczowej Składniki: 12 skrzydełek z kurczaka 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka curry ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka oregano 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 duże jajko ½ szklanki(...)curry 1/3 łyżeczki imbiru w proszku 1 łyżka miodu Przygotowanie: Skrzydełka przyprawiamy i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Płatki kukurydziane rozdrabniamy, chodzi o to, aby nie rozgnieść ich całkowicie, część z nich powinna być w większych kawałkach. Rozgniecione płatki mieszamy z mąką. Kurczaka obtaczamy dokładnie w jajku, a następnie w płatkach

Mania Gotowania
Aromatyczne roladki schabowe a' la saltimbocca 168

Saltimbocca*, to   rodzaj popularnej  włoskiej   potrawy, która  przyrządzana jest z rozbitego płata  cielęciny  oraz  szynki , z dodatkiem szałwii,  

Kraina Miodem Płynąca
Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka 149

tartinki uznacie te warunki za spełnione. ;) Składniki na 12-16 sztuk: 250 g ugotowanego mięsa kurczaka 3-4 łyżki naturalnego serka śmietankowego 8 czarnych oliwek mała garść listków bazylii 1 łyżka oleju Kujawski z bazylią i cytryną 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżeczka miodu 4-5 kromek ciemnego pieczywa (np. pumpernikiel) sól i pieprz do smaku dodatkowo do dekoracji

Pełny talerz
Szaszłyki drobiowe z młodymi ziemniakami 332

dekoracji. Zamarynowane mięso wyjąłem z lodówki i nabijałem na patyczki do szaszłyków naprzemiennie 2 kawałki kurczaka i jednego pomidorka koktajlowego. Gotowe szaszłyki umieściłem w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni na około 15 minut. Do 2 łyżek oliwy dodałem sok z limonki oraz łyżeczkę miodu i dokładnie wymieszałem. Sałatę roszponkę wymieszałem z pomidorami koktajlowymi, których nie zużyłem do szaszłyków i całość

Wyprawy kulinarne
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 185

rybą, a następnie z kurczakiem - ten z rybą był niezjadliwy, ten z kurczakiem był ok, ale żadna rewelacja - widać to nie moje smaki :D W czerwcu udało mi się opublikować 14 przepisów: Dania obiadowe: Polędwiczki wieprzowe z purée z batatów i glazurowanymi w miodzie marchewkami Jajka sadzone w papryce, purée z batatów i szparagi Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami Makaron(...)boczkiem i soczewicą na piwie Prażona ciecierzyca - na wytrawnie i na słodko Bolognese z pieczarkami, którego nie udało mi się zrobić w czerwcu Tajskie curry na mleczku kokosowym z kurczakiem Zupy krem - z pieczarek, z groszku, z pomidorów Mięsko wieprzowe w sosie cebulowym Domowe nice cream - czyli lody na bazie mrożonego banana Focaccia z pysznymi dodatkami Puddingi z chia

Cooking Monster
Dania dwudniowe - kurczak w sosie słodko-kwaśnym 958

chińskiej 1 łyżka ziół tajskich szczypta soli Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw przyprawami i usmaż na natłuszczonej patelni.  Sos słodko-kwaśny: 1 czerwona papryka 1 cebula żółta 2 marchewki 1 puszka ananasa/1 świeży ananas sok z 3 małych cytryn sok z 1 pomarańczy 1 kartonik passaty pomidorowej (500g) 2 duże łyżki miodu 3 łyżki cukru trzcinowego/innego słodzika 2 łyżki(...)mąki ziemniaczanej sól pieprz szczypta chili Paprykę i marchewkę pokrój w drobne paski, cebulę w piórka, a ananasa w kawałki.  W garnku lub woku umieść miód, cukier, sok z pomarańczy, cytryn i sos z puszki ananasów (jeśli używałeś świeżego ananasa, pomiń to). Zagotuj, mieszając. Dodaj passatę pomidorową, sól i pieprz do smaku i chwilkę pogotuj. Następnie wrzuć pokrojone marchewki

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Mięso z warzywami w sosie teriyaki 420

wszyscy, jeśli nie z własnych, kuchennych doświadczeń, to zapewne kosztowaliście go w ulubionej knajpce z azjatyckim jedzeniem. Jest intensywny i niepowtarzalny. W jego skład wchodzi sos sojowy, cukier (lub miód), czosnek, imbir i sake,a  sekretem są oczywiście proporcje. Dlatego możecie wykonać go samodzielnie, lub pójść "na łatwiznę" i sięgnąć po gotowy, dostępny w każdym supermarkecie, jak ja uczyniłam(...)możecie wykorzystywać do marynowania mięsa, ryb, jako dodatek do sushi lub na wiele innych sposobów, tutaj jak zawsze ogranicza nas wyłącznie wyobraźnia. W tym wpisie przedstawiam przepis na kurczaka z warzywami w sosie teriyaki. Kurczak w tym przepisie był mocno przypadkowy. Najukochańszy był głodny, musiałam szybko reagować! Ze względu na porę wybór mięsiw w osiedlowym sklepie był już mocno ograniczony

Taste Of My Day
Ostrygowy kurczak w porach z papryką 188

Szybko, smacznie i aromatycznie. Jeśli ktoś lubi mięso a my do takich należymy to tak podany kurczak będzie pysznym obiadem, jako dodatek ziarna komosy ryżowej i

Moje Małe Czarowanie
Naleśnik z kurczakiem i warzywami 707

łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka oliwy 1 łyżeczka pieprzu ziolowego 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej Można też użyć mieszanki przypraw do gyrosa, czy zwykłej przyprawy do kurczaka Piersi dokładnie marynujemy w przyprawach i odstawiamy na min. Godzine do lodówki. CIASTO 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki (powinna być pelnoziarnista, u mnie pół na pół ze zwykłą(...)sarepska) 1,5 łyżeczki miodu SOS 2 4 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka ziół prowansalskich Szczypta (lub dwie:P) wegety:) Dodatkowo potrzebować bedziemy: Sałate lodową Pomidora Ogórka Paprykę Kukurydze Naleśnika smarujemy sosem czosnkowym, kladziemy liścia sałaty, pokrojone : 3 plasterki pomidora, 1/3 papryki, kilka plasterków ogórka, posypujemy kukurydzą, ukladamy na to wszystko kurczaka i polewamy sosem musztardowym

Mamuśka wraca do formy
Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia 215

temp. 200 stopni C. Na 10 minut przed końcem pieczenia, odwrócić kawałki mięsa i posmarować miodem. Tak przygotowaną pierś można wykorzystać na kanapki lub pokroić na grubsze plastry i podać gorące np. z konfiturą (u mnie z konfiturą z aronii, jabłek i pigwowców ). ----- Podobne: Kurczak po portugalsku Pieczona szynka Królik pieczony w winie

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania