kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:319/674)

Pierś kurczaka w czosnku 317

parmezanu 4 połówki piersi kurczaka Czosnek podgrzać w oliwie, aby powstała aromatyczna mieszanka czosnkowa. Tartą bułkę wymieszać z parmezanem. Piersi kurczaka obtaczać najpierw w mieszance czosnkowej, a następnie w bułce tartej z serem. Ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym i piec 30-35 minut w temperaturze 220 stopni. Przepis znalazłam  tutaj

kuchnia doski
Pizza z kurczakiem i ananasem 213

niego troszkę syropu i dodaję oregano. Mieszam i smaruję nim uformowany już podkład pod farsz. Następnie daję przygotowanego wcześniej kurczaka  z cebulą i ananasem (mogą być ciepłe), całość posypuję startą mozzarellą i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Ja pizzę piekłam na kamieniu, ale można zwyczajnie na blaszce. Pieczemy w 180-200 stopni jakieś 15-20 minut

kruche babeczki
Warsztaty kulinarne z kurczakiem kukurydzianym – relacja 214

można zostawić z kostką. Potrenowałam i faktycznie nie jest to takie trudne. Następnie zabraliśmy się do przygotowywania 2 dań: pierś kurczaka kukurydzianego gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem z lubczykiem, karmelizowanym pasternakiem i sosem śmietanowo-kasztanowym: pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue, podane z domowym colesławem z własnoręcznie robionym majonezem: Po wszystkim, zgodnie z tradycją zasiedliśmy

karmelowy
Nuggetsy z kurczaka light - pieczone w maślankowej marynacie 227

łyżeczka przyprawy do kurczaka. Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić. Następnie przełożyć do miski, zalać maślanką wymieszaną z przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin. Płatki pokruszyć i panierować mięso, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać z dowolnym sosem lub sezonową sałatką

Tradycyjna Kuchnia
Faszerowane piersi kurczaka w bekonie. 196

lekko doprawić solą i pieprzem. Gdy farsz jest już gotowy rozkładamy plastry bekonu bądź boczku, na nie położyć piersi z kurczaka, i farsz. Zawinąć. Gdy roladki są już przygotowane, zawinąć każdą osobno w folię aluminiową. Ja dołożyłam je do piekących się już wcześniej ziemniaków w mundurkach (  to mój dodatek do obiadu -można mieć gotowane ziemniaki lub jeszcze inne dodatki

W kuchni u Moniki
Rolada nadziana kaszą i śliwkami otulona szynką szwarcwaldzką 195

niej jeden płat kurczaka. Przyprawiamy przyprawą do mięsa. Układamy ugotowaną kaszę i suszone śliwki. Przykrywamy drugim płatem kurczaka. 3.        Roladkę zwijamy w rulon tak żeby szynka owinęła całość. Mięso przekładamy w folie aluminiową i szczelnie zwijamy. Pieczemy przez 40 minut w 180*C. 4.        Sos śliwkowy: Świeże śliwki

VioletoweKucharzenie
Pizza pełnoziarnista z jajkiem sadzonym i szpinakiem 255

rozwałkowujemy na kształt koła. Przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika, po czym kolejno: smarujemy koncentratem, posypujemy serem, kładziemy szpinak, kurczaka, oliwki, kukurydzę. Na koniec na pizzę rozbijamy surowe jajka. Żółtka przekłuwamy widelcem by rozlały się na pizzę.  5. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 220 stopni

Szefowa kuchni
Zapiekanka z kurczakiem + film 175

doprawiamy do smaku suszoną bazylią i ostrą papryką. Do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem przekładamy ryż a na ryż kładziemy usmażonego kurczaka z kukurydzą w pomidorach , wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pieczemy około 20 minut. Za pośrednictwem portalu Uroda i Zdrowie otrzymałam do przetestowania naczynie żaroodporne Grill&Drop firmy TERMISIL . Jest

Smakowite Dania
Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim 352

pieprz, wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Ciasto francuskie pokroić na 6 prostokątów. Na boku każdego z nich położyć kawałek piersi z kurczaka, szpinak i plasterek sera żółtego. Przykryć ciastem, docisnąć widelcem boki (ma powstać taka poduszeczka). Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok. 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

pink envelope
Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami 270

naczynia żaroodpornego i zalać ciepłym bulionem Marchewkę pokroić w plasterki, a por w piórka Pałki kurczaka natrzeć przyprawą do kurczaka. Nie dodawałam już soli i pieprzu, użyłam tylko tej przyprawy) Dodać pokrojone warzywa Wstawić danie do piekarnika i piec ok. 45 minut. Można dłużej, ale ryż może się rozgotować. Akurat w tym daniu mi to nie przeszkadzało, a piekłam godzinę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Szaszłyki z kurczaka i wiosenna sałata 166

pokroić na kawałki. Cebulę obrać i przekroić na ćwiartki a następnie rozdzielić warstwy. Boczek pokroić w plastry. 3. Pierś kurczaka pokroić w dużą kostkę. 4.Wszystkie składniki nabijać naprzemiennie na patyki do szaszłyków. 5.Położyć na rozgrzanym grillu i piec do zrumienienia się mięsa. 6. Sałatę porwać na kawałki. Ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Pomidora przekroić na ćwiartki i pokroić

A Ty Smakuj Mnie
Złoty kurczak. 4049

ocet balsamiczny,olej,musztardę oraz wsypać paprykę. Do zalewy dodać cebulę i ananasa. Wszystko dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kurczaka i zalać przygotowaną zalewą. Odstawić do lodówki na około 2 godziny. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i piec mięso wraz z marynatą około 1 godziny do zarumienienia

O kuchni z uczuciem
Kurczak pieczony z farszem 311

bułkę tartą,pomidory i margarynę, dokładnie wyrabiamy,  przyprawiamy do smaku,  dodajemy pietruszkę i mieszamy. Farszem napełniamy wnętrze kurczaka i udka, formujemy i zszywamy dratwą. Skrzydełka spinamy wykałaczkami. Posypujemy papryką, skrapiamy olejem i przekładamy do naczynia żaroodpornego.    Pieczemy w temperaturze 160 st. C ok. 70 minut.    Wyjmujemy, pozbawiamy wykałaczek i nici i gotowe

Maminek kulinarny
Tarta francuska z kurczakiem i brokułami 299

które trafią na wierzch tarty.  4. W misce dokładnie mieszamy śmietanę z jajkami, doprawiamy gałką muszkatołową i bazylią. Wrzucamy kurczaka i brokuły, mieszamy i wykładamy równomiernie na ciasto francuskie. Na wierzch przyklejamy paski z ciasta, całość posypujemy parmezanem. Pieczemy 30-35 minut w 200 stopniach. Przed podaniem odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Smacznego! Uwagi: Każda wytrawna tarta/zapiekanka/lasagne najlepiej smakuje całkowicie

My Culinary Art
Zaskocz bliskich 226

ziemniaki wkładamy porcjami w szpryce i formujemy ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy gruboziarnistą solą morską  i pieczemy w 180 stopniach do uzyskania złotego koloru - około 40minut. Jako kolejną część dania przygotuj dość duże piersi z kurczaka , tak by się dobrze zwijały w roladki. Pokrój w cienkie plastry, lekko ubij i przypraw wedle uznania (ja użyłam soli

Gotuj z Natką