kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:240/674)

Kurczakowe kule z warzywami i serem 665

kurczaka. Układamy farsz na mięsie i formujemy kulę. Najłatwiejszym sposobem jest wykorzystanie foremek do babeczek. Wykorzystałam te silikonowe. Wypełnione farszem mięso układałam złączeniem do dołu. Kurczaka obsypujemy słodką papryką i podlewamy delikatnie olejem. Pieczemy w piekarniku przez 30 minut

VioletoweKucharzenie
Kilka pomysłów na... 160

właśnie nie robić takich podziałów w tym cyklu, że raz będzie cały post z pomysłami na ryż, innym na makaron, a innym na kurczaka, czy rybę, co o tym myślicie? :)  Domowe pieczone falafele ostatnimi czasami zakochałam się na nowo w ciecierzycy, z z racji wolnego czasu nie mogłam nie spróbować zrobić z niej tych o to małych cudów

More food, love and dreams
Roladki drobiowe w orzechach laskowych 153

Roladki nadziewane suszonymi pomidorami i serem żółtym-można powiedzieć klasyczny zestaw obiadowy, jednak niezupełnie, smaku dodaje panierka z mielonych orzechów laskowych całość komponuje się znakomicie, jednym

Wanilia i Kardamon
Pieczony kurczak z sosem kurkowym i marchewką 103

letnie składniki. Jeżeli macie ochotę na coś klasycznego i niewymagającego a jednocześnie zdrowego i pełnego smaku - to jest dobra opcja. Żeby uprościć przygotowanie całego dania - kurczaka i marchewkę marynujemy tą samą marynatą i pieczemy razem w piekarniku. W czasie pieczenia przygotowujemy sos kurkowy. Podajemy mięso pokrojone w grube plastry udekorowane sosem z dodatkiem marchewki - pycha

Milion Smaków
Pizzerinki pełnoziarniste ze szpinakiem 160

palcami rozgniatamy na kształt koła, pozostawiając wyższe brzegi. Przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika wysmarowaną olejem, po czym kolejno: smarujemy koncentratem, posypujemy mozzarellą, kładziemy szpinak, kurczaka, kukurydzę. Posypujemy szczyptą bazylii i oregano. 5. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 10-15 minut

Szefowa kuchni
Nuggetsy w wersji FIT 330

dodajemy pół jogurtu naturalnego i dokładnie mieszamy. Zamarynowane nuggetsy wkładamy na noc do lodówki. Na płaski talerzyk sypiemy otręby i obtaczamy w nich mięso. Kawałeczki kurczaka układamy w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 35-40 minut. Do miseczki wlewamy pozostały jogurt, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli

paapilotkaa
Marynata miodowo- musztardowa 220

papryki szczypta słodkiej papryki sól do smaku  pieprz do smaku  Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i natrzeć nią oczyszczone i osuszone nogi z kurczaka. Mięso marynować w lodówce przez dzień. Podczas pieczenia co jakiś czas mięso polewać marynatą.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Obiad za 10zł - Makaron penne zapiekany z kurczakiem i pomidorami pod mozzarellą. 223

kostki i podsmażamy lub grillujemy na patelni bez tłuszczu. Makaron podgotowujemy w osolonej wodzie na pół-twardo. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego, dodajemy na górę kurczaka, przykrywamy sosem, podlewamy śmietanką. Posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy w temperaturze 185 stopni około 25 minut. RADA: możecie sprawić, że danie będzie jeszcze bardziej ekonomiczne; można użyć mięsa z obiadu z dnia poprzedniego; może

BaRepas
Koko z warzywami 314

smaku ). Mleko , śmietankę i jajka połączyć wlać do woka i jeszcze 2 min trzymać na ogniu.  Wyłożyć na ciasto francuskie w formie warzywa z kurczakiem i brokułem, posypać startym serem.Wstawić do pieca rozgrzanego do 200 st C na 35 - 40 min i ...................... Smacznego

Gaździnka warzy
Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami 180

fety dzielimy jeszcze na pół, zaś brokuła dzielimy na małe różyczki. Do każdej kieszonki kurczaka wkładamy kawałek fety i różyczki brokuła. Każdą pierś kurczaka zawijamy oddzielnie w folię aluminiową. Zawinięte piersi pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30 min. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Kurczak w miodzie 124

miodem (proporcje możemy modyfikować w zależności od upodobań) i ścieramy odrobinę gałki muszkatołowej.  Kiedy masło i miód będą już płynne polewamy takim sosem kurczaka.  Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.  Pieczemy, aż mięso będzie zrumienione i miękkie.  Podajemy z ryżem

Sto kolorów kuchni
Cytrynowy kurczak 195

Ułożyć je na brzegach naczynia żaroodpornego. W środku położyć podudzia. Wszystko zalać pozostałą oliwą i marynatą, posypać rozmarynem i włożyć pomiędzy nieobrane ząbki czosnku. Na kurczaku ułożyć pokrojoną w plasterki drugą połówkę cytryny. Piec pod przykryciem w temp. 200 C. przez około godzinę. Następnie zdjąć pokrywę i zapiekać do zrumienienia ziemniaków i cytryny

Pasja Smaku
Warsztaty "Gotujmy zdrowo-mniej soli" z Josephem Seeletso i Cisowianką 155

Seeletso, popularnie zwanego Józkiem. Warsztaty zwieńczyła przemiła wspólna kolacja. Na warsztatach mieliśmy za zadanie przygotować pięć dań: krewetki z bananowym curry i ryżem pełnoziarnistym udka kurczaka z chrzanem i miodem konfitowanego dorsza z pieczonymi batatami i sałatką z kiwi i grejpfruta sałatkę z topinamburu z jajkami poszetowymi (w koszulce), rukolą, prażonymi pestkami słonecznika i dresingiem z octem balsamicznym

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 462

Ostudzone pieczarki dodajemy do mięsa. Dodajemy również jajko, kaszę mannę, sól i pieprz. Mieszamy. Zimnym farsz nakładamy na kurczaka. Skóra musi być naciągnięta na całego kurczaka. Zwijamy go i obwiązujemy nitką lub sznurkiem. Pieczemy 120 minut.  W 200 stopniach- przez 10 minut, później w 180 stopniach

Aga w kuchni
Kurczak w panierce z krakersów 137

jogurtem. Przykryć folią spożywczą i włożyć na 2 godziny do lodówki. Krakersy drobno pokruszyć (ja użylam paprykowych firmy TUC) i obtoczyć w nich każdy kawałek kurczaka. Ułożyć na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temperaturze 200ºC. Podawać z sosem czosnkowym. Ja jeszcze dodatkowo do wypełnienia całości zaserwowałam frytki. Pychotka :) linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania