kurek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego 4 duże ziemniaki 2 łyżki oleju rzepakowego 200 g śmietany 18 % sól i świeżo zmielony pieprz 1 -2 łyżki posiekanego koperku 1 – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Przygotuj składniki: Ziemniaki umyj i pokrój w 1cm kostkę. Cebulkę pokrój w drobną kostkę. Czosnek drobno posiekaj. Kurki umyj i dokładnie(...)minut mieszając co jakiś czas. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Minutę przed końcem dodaj czosnek, smaż mieszając. Do garnka dodaj ziemniaki, całość zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem około 20 minut (lub do momentu aż ziemniaki będą miękkie). W razie potrzeby – dopraw ponownie. Dodaj posiekany koperek i natkę pietruszki. Czas na dodanie śmietany. W garnuszku wymieszaj śmietanę
Moja pasja smaku