kurczak grillowany - 1366 przepisów (strona:35/92)

Makaronowa sałatka z pieczonym kurczakiem i grillowanymi paprykami – chorwacka improwizacja 121

mianowicie marynowane, grillowane papryki bez skóry w całości. Są przepyszne. Spróbuję je odtworzyć jeszcze w tym sezonie. Składniki: Makaron z zupek chińskich 2 filety pieczone z kurczaka ( pojedyncze ) 2 - 3 grillowane papryki 5 jajek 4 łyżki oliwek ½ czerwonej cebuli 3 – 4 ogórki konserwowe Czerwona fasola z puszki Majonez Sól Pieprz czarny Wykonanie: Makaron z zupek przyprawiamy złączonymi dodatkami i zalewamy

Smaki Ewy
Klopsiki z kurczaka po hindusku 142

polecenia. Klopsiki z kurczaka po hindusku przygotowałam na wzór tikka masala. Sos wzbogaciłam o szpinak. Hindusi często podają do sosów smażony ser paneer. Zamiast tradycyjnego paneer używam grillowanego halloumi . Klopsiki z kurczaka Składniki: na 4-6 porcji 800 g mielonego z kurczaka 150 ml śmietanki 1 mała cebula, utarta sól i pieprz do smaku Tikka masala porcja pasty tikka masala

codojedzenia
Sałatka z grillowanym kurczakiem i batatem z dodatkiem ogórka i awokado 361

łyżki oleju lnianego sól, pieprz, papryka wędzona w proszku roszponka Pierś kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na oliwie z oliwek smażymy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka oraz plastry batata. Na koniec grillowania doprawiamy batata solą i pieprzem. Na talerzach układamy roszponkę, grillowane bataty, pokrojone awokado oraz ogórka. Dodajemy pierś kurczaka oraz pokruszony w dłoniach ser. Całość polewamy olejem lnianym

Mango Papaja
Fajitas z kurczaka 86

Wszystko wrzucamy do miseczki, dodajemy sól i pieprz, sok z limonki i oliwę z oliwek. Mieszamy. Kurczaka wraz z papryką i cebulą oraz marynatą przekładamy na patelnie. Grillujemy około 10 min. aż kurczak będzie złoty. Mieszamy aby się nic nie przypaliło. Tortille podgrzewamy w piekarniku lub na patelni teflonowej bez tłuszczu. Tortille kładziemy na talerz lub do koszyka, podajemy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Boskie frytki i żeberka, smakowite poutine i burgery - Pittu Pittu 98

propozycja od Karoliny Owczarz z grillowanym serem halloumi, mixem sałat, pomarańczą, pomidorami, czerwoną cebulą, sosem balsamico i orzechami włoskimi. Mięsożercy mogą wybierać spośród 2 świetnych wariantów z grillowanym mięsem z udek kurczaka. Jedna jest nieco ostrzejsza i nazywa się zabawnie Wściekły Hanibuś Lecter, druga zaś to łagodniejsza wersja Grażyna Sprężyna. Obie bardzo treściwe i naprawdę wyśmienite. Jeśli wybierzecie się

Cooking Monster
Sałatka z grillowanym kurczakiem, morelami, malinami i serem kozim 95

świeżego rozmarynu sól, pieprz oliwa z oliwek lub inny dobry olej ocet balsamiczny * PRZYGOTOWANIE Piersi z kurczaka umyj, oczyść i osusz. Następnie solidnie popieprz, posól i zamarynuj w oliwie z oliwek z drobno posiekanym rozmarynem. Odstaw na najlepiej na około godzinę, a następnie grilluj po około 5 minut z każdej strony na mocno rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Odstaw(...)oraz posiekanym rozmarynem. Owoce grilluj wewnętrzną stroną do dołu przez około 2 minuty. Na talerzach lub w misce umieść porwane sałaty, ułóż pokrojony w plastry kozi ser, grillowane morele oraz kawałki kurczaka. Całość posyp migdałami podprażonymi na suchej patelni oraz malinami. Gotową sałatkę polej dodatkowo oliwą i skrop octem balsamicznym. Podawaj od razu

Food Square
Szaszłyki drobiowe z warzywami 234

Szaszłyki drobiowe (z udek kurczaka) z warzywami są naprawdę pyszne. Połączenie cebuli, papryki, ogórka i cukinii, a także soczystego mięsa z udek kurczaka - jest wyśmienite. Przepis dodaje do akcji Grillowanie 2014 . Składniki: mięso z wyluzowanych udek kurczaka papryka kremowa cukinia ogórek konserwowy cebula sól, pieprz przyprawa do kurczaka przyprawa do grilla Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dosyć duże kostki

Ugotować
Marynaty na grilla – 5 niecodziennych przepisów 116

która pięknie karmelizuje się podczas grillowania, nadając mięsu nie tylko smak, ale ładny wygląd. Marynata najlepiej nadaje się do przyrządzania piersi z kurczaka, dość cienko pokrojonej i lekko rozbitej tłuczkiem. Przepis pochodzi od Melissy Clark . Czas grillowania : 10 minut Glazura z wina i cynamonu Bardzo aromatyczny dodatek do mięsa, nadający mu zupełnie nowy smak. Glazura jest doskonała przede wszystkim(...)bardzo prosta marynata do filetów z kurczaka to idealne połączenie lekko kwaskowego jabłka ze słodyczą miodu i brązowego cukru. Świetnie aromatyzuje filety z kurczaka. Marynata doskonale nadaje się również do skrzydełek z piekarnika. Czas grillowania: 10-12 minut Artykuł Marynaty na grilla – 5 niecodziennych przepisów pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Szaszłyki drobiowo-warzywne z ryżem curry 108

Wbrew pozorom na grillu można przyrządzić nie tylko ciężkie, tłuste dania mięsne, jak żeberka czy karkówka, ale również wiele lekkich potraw. Najlepszym przykładem są grillowane szaszłyki z chudego mięsa kurczaka i mnóstwa kolorowych warzyw. Podane z wcześniej przygotowanym ryżem, który smakuje tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno to świetny pomysł na pełnowartościowe danie, którym możemy ugościć sympatyków(...)Przygotowane składniki na przemian nadziać na patyczki (patyczki namoczyć wcześniej w wodzie, żeby się nie przypalały) i grillować na patelni grillowej, grillu lub w piekarniku z włączoną funkcją grilla (nagrzanym do 180 stopni) około 20 min, aż warzywa i kurczak zarumienią się, w połowie czasu odwrócić na drugą stronę. 6) Ryż ugotować w osolonej wodzie. 7) Na rozgrzanej patelni

Fitsweet.me
Szaszłyki drobiowo-warzywne z ryżem curry 120

Wbrew pozorom na grillu można przyrządzić nie tylko ciężkie, tłuste dania mięsne, jak żeberka czy karkówka, ale również wiele lekkich potraw. Najlepszym przykładem są grillowane szaszłyki z chudego mięsa kurczaka i mnóstwa kolorowych warzyw. Podane z wcześniej przygotowanym ryżem, który smakuje tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno to świetny pomysł na pełnowartościowe danie, którym możemy ugościć sympatyków(...)Przygotowane składniki na przemian nadziać na patyczki (patyczki namoczyć wcześniej w wodzie, żeby się nie przypalały) i grillować na patelni grillowej, grillu lub w piekarniku z włączoną funkcją grilla (nagrzanym do 180 stopni) około 20 min, aż warzywa i kurczak zarumienią się, w połowie czasu odwrócić na drugą stronę. 6) Ryż ugotować w osolonej wodzie. 7) Na rozgrzanej patelni

Fitsweet.me
Zielono-czerwony obiad 115

której zanurzone były suszone pomidory, Do tego zielono-czerwony obiad jest bardzo szybki w przygotowaniu, powiem nawet, że to danie ekspresowe, jeśli pominiemy czas marynowania. A Grillować można różne kawałki kurczaka, ale piersi kurczaka najczęściej wykorzystuję różnych przepisach. Nacieramy marynatą mięso i wstawiamy do lodówki, ja jako osoba pracująca, często marynuje mięso przed wyjściem z domu i wstawiam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szaszłyki Yakitori 334

Grillowanie trwa na całego. Na moim małym osiedlu w sobotnie popołudnie dymi się z co drugiego ogrodu. My również grillujemy i co tydzień wymyślamy coś zupełnie nowego. Nie może być nudno. Tym razem yakitori czyli szaszłyki z piersi kurczaka w sosie teriyaki. SKŁADNIKI (na 4 szaszłyki) podwójna pierś z kurczaka 1 papryczka chilli z pestkami 200 ml sosu teriyaki (gotowy(...)równe kawałki do szaszłyków. Marynujemy w sosie teryiaki, posiekanym chilli i oliwie przez minimum 2 godziny. Po tym czasie nabijamy kurczaka na patyczki do szaszłyków. Możemy również poprzekładać kawałki mięsa kawałkami pora, selera naciowego lub zielonej papryki. Grillujemy aż mięso lekko się zrumieni – nie za długo by nie było za suche. Przed samym podaniem obsypujemy mięso białym sezamem. Smacznego

OstryKęs
Sałatka z grillowanym kurczakiem, fetą i warzywami 167

Nasza ulubiona sałatka, królująca w moim domu dosyć często, którą zazwyczaj traktuję jako lekkie, samodzielne danie obiadowe lub kolacyjne. So c zysta i mięciutka pierś z kurczak a w wersji grillowanej w towarzystwie świeżego ogórka, soczystej czerwonej papryki, słonej i kremowej fety, zielonych oliwek, czerwonej cebuli nadającej lekkiego 'pazura' oraz podprażonych i chrupiących pestek słonecznika... Ta pyszna kombinacja smaków dodatkowo

Kraina Miodem Płynąca
Grillowane rolady z kurczaka nadziane szpinakiem, mięsem podane z warzywami 85

Wakacje, lato, grillowanie..... czas na nowych dań degustowanie. Składniki: 3 szt. filetów z kurczaka, 200 g mielonej wołowiny, 250 g sera sałatkowo-kanapkowego solankowego półtłustego, musztarda sarepska Roleski, 3 – 4 garście świeżego szpinaku, ok. 25 – 30 szt. oliwek zielone cale bez pestek, ok. 800 g młodych małych ziemniaków, 2 duże czerwone cebule, 1 czerwona papryka, 2 – 3 marchewki, 1 młoda(...)Dzielimy na 3 porcje. Filety z kurczaka myjemy, suszymy, papierowym ręcznikiem, i rozbijamy jaka najcieniej. (Pomocna tu będzie folia spożywcza, mięso układamy między nią i rozbijamy za pomocą tłuczka, kurczak dzięki temu nam się nie rozpadnie i łatwo będzie można zwinąć w roladę.) Tak rozbite filety smarujemy musztardą sarepska. Na posmarowanym musztardą filecie, układamy szpinak, następnie wzdłuż dłuższego boku dodajemy

Moniki Smakołyki
Marokańskie kebaby z kurczaka z dipem z awokado Jamiego Olivera 363

Bardzo proste, pyszne danie. Gorące grillowane mięso we wspaniałych chlebkach na ciepło. Dip z awokado nie jest typowo marokański, ale jego gładka, jedwabista tekstura z dodatkiem pikantnej papryczki chilli idealnie pasuje do skwierczących szaszłyków. Przepis na danie pochodzi z książki Kulinarne wyprawy Jamiego. Polecam lekturę! Znajdziecie w niej łatwe przepisy na klasyczne dania zainspirowane podróżami autora. Z pewnością zainspirują także(...)przekładamy miąższ łyżką do miski. Dodajemy pozostałe składniki dipu oraz szczyptę soli i pieprzu. Wszystko razem rozgniatamy widelcem. Przed przystąpieniem do smażenia nabijamy zamarynowane kawałki kurczaka na wykałaczki i stawiamy patelnię do grillowania na średnim ogniu. Kiedy patelnia będzie bardzo gorąca, kładziemy na niej szaszłyki i smażymy je przez  około 7-10 minut, przewracając od czasu do czasu

Smakowity Blog Kulinarny
Penne w sosie serowym z kurczakiem na ostro 112

Kurczak został mi po grillowaniu, więc tylko pokroiłam go w kostkę i dużo pracy z nim żadnej nie było. Jeśli jednak ktoś chce zrobić to danie od zera to filety należy umyć, oczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę. Przyprawić dużą ilością ostrej papryki, chili, pieprzu, posolić. Ja dodałam także oregano. Smażyć tak, by mięso się ścięło, ale było soczyste(...)kilka minut. Składniki na penne w sosie serowym z kurczakiem na ostro (3 porcje): 3 pojedyncze filety z kurczaka (z papryką, chili, pieprzem, solą i oregano - pisałam wyżej jak zrobić) duża śmietana 30% starty parmezan około 20 - 30 g starty ser żółty Gouda około 50 - 60 g 1,5 łyżeczki mąki pieprz sól gałka muszkatołowa Gotowego kurczaka pozostawić na patelni

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania