kurczak grillowany - 1366 przepisów (strona:23/92)

Razowa kanapka z grillowanym kurczakiem, rucolą, kiełkami i ogórkiem konserwowym 209

grilluję na patelni grillowej bez tłuszczu. Studzę mięso. Na patelni grilluję kromki chleba, po kilka minut z każdej strony. Każdą kromkę smaruję keczupem, na jednej kromce układam rucolę, grillowaną pierś kurczaka, pokrojonego ogórka i kiełki lucerny i przykrywam drugą kromką, dość mocno przyciskając jedną do drugiej. Kroję na połowę i gotowe

Mango Papaja
Kurczak. Przepisy na dania z kurczakiem. Przepisy z kurczaka. 223

kurczaka z dodatkiem ziół i ciekawych dodatków. Faszerowana pierś z kurczaka. Roladki z piersi kurczaka. Roladki drobiowe. Makaron z kurczakiem. Sałatki z kurczakiem. Szaszłyki z piersi kurczaka. Piersi kurczaka z grilla. Grillowana pierś z kurczaka. Przepisy na dania z kurczakiem – KLIK Post Kurczak. Przepisy na dania z kurczakiem. Przepisy z kurczaka. pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Panzanella (toskańska sałatka pomidorowa z chlebem) 427

smakiem tej włoskiej kolorowej letniej sałatki. Ta sałatka to idealne rozwiązanie na wykorzystanie czerstwego pieczywa i moich dojrzewających na balkonie kolorowych pomidorków. Sałatka jest idealna do grillowanego mięsa. Karkówki, albo faszerowanej piersi z kurczaka. Panzanella (toskańska sałatka pomidorowa z chlebem): kawałek bagietki dojrzałe pomidorki czerwone i żółte sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżka drobnych kaparów 1 mała biała(...)łyżek oliwy z oliwek. Polewamy nim sałatkę. Dodajemy małe listki bazylii, mieszamy razem i jemy z apetytem. Sałatkę Panzanella podajemy do mięsa z grilla np. grillowanej karkówki, grillowanego faszerowanego kurczaka lub pieczonego kurczaka. The post Panzanella (toskańska sałatka pomidorowa z chlebem) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowany kurczak z sosem winno –wiśniowym 130

Dokładamy wydrylowane świeże wiśnie. Możemy dodatkowo kurczaka skropić sokiem wiśniowym. Miskę odstawiamy na 60 minut do lodówki. Po tym czasie filet z kurczaka zawijamy w folię aluminiową. Dodatkowo wlewamy marynatę do środka. Paczuszki układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy do miękkości mięsa (od czasu do czasu sprawdzamy miękkość szpikulcem). Pod koniec otwieramy paczuszki i wyjmujemy filet na ruszt, żeby się przypiekł

VioletoweKucharzenie
Spotkanie Przyjaciół Winiary – edycja 2013 133

terenie ich klimatycznej restauracji odbyło się spotkanie i warsztaty. Zaskoczono nas wielością niespodzianek, tradycyjnym pokazem kulinarnym szefa kuchni , zespołowym/konkursowym grillowaniem, spotkaniem z dietetykiem, zapoznano nas z nowym produktem marki Winiary, z serii Pomysł na… soczystego kurczaka w ziołach z nutą cytryny. Zapoznano nas też z produktami firmy Indykpol, który dostarczył również wszystkie mięsne produkty wykorzystywane podczas spotkania, oraz(...)chili Winiary, majonezem, śmietanką i posiekaną pietruszką. Podane na sałacie i przełożone grillowanymi plastrami bakłażana.                   oraz Wieżę szczęścia , czyli grillowane skrzydełka kurczaka, marynowane w sosie BBQ Winiary z dodatkiem przyprawy do skrzydełek z miodem i piwem, podane na plastrze grillowanego ananasa w białym winie z dodatkiem rozmarynu i miodu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowanie – porady 233

ryzyko przypalenia i wysuszenia, tworzy na powierzchni warstwę chroniącą przed szkodliwymi produktami spalania. Jak nietrudno się domyślić, marynatę stosujemy zwykle do mniej delikatnych mięs (jak karkówka i kurczak), aby przyspieszyć proces grillowania i ograniczyć negatywne efekty dłuższego przebywania produktów na ruszcie. Natomiast nie jest ona zwykle potrzebna w przypadku warzyw i większości ryb, co nie znaczy, że nigdy się(...)całą zawartością, łatwo też wyjąć z niego gotowe już mięso. Ciekawym i przydatnym narzędziem są też rożna, dzięki którym możemy opiec np. całego kurczaka, co jednak wymaga nieco więcej uwagi i i cierpliwości. Ryba grillowana w specjalnym ruszcie Kupując dodatkowe wyposażenie starajmy się wybierać to lepsze jakościowo – ze stali nierdzewnej, z gumowymi lub drewnianymi uchwytami oraz koniecznie dopasowane rozmiarem

Kulinarna Pokusa
Sałatka z Grana Padano wg Aleex 159

koktajlowych • 1 papryka czerwona • 1 papryka żółta • 200 g boczku • 1 ząbek czosnku • 100 g sera Grana Padano • 1 jogurt naturalny 400 ml • 1 sos koperkowy • (duża pierś drobiowa grillowana - opcjonalnie) Sposób przygotowania: 1. Sałatę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w paseczki i przełożyć do dużej miski. 2. Boczek pokroić w kostkę, zesmażyć na chrupiąco z 1 ząbkiem czosnku, przełożyć(...)dodać ostudzony boczek. Wymieszać. 8. Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki. Dodać do składników. 9. Jeśli przygotowujemy wersję z kurczakiem, to dodajemy także ostudzoną, pokrojoną na niewielkie kawałki, grillowaną pierś kurczaka. 10. Przygotować sos, mieszając jogurt z sosem koperkowym. 11. Składniki sałatki wymieszać z sosem. Smacznego

W mojej kuchni
Pierś kurczaka w sosie z sałaty lodowej 154

ryżu 1 łyżeczka soli 1/2 sałaty lodowej 100 ml śmietanki 30% natka pietruszki domowy ketchup do dekoracji Przygotowanie: Pierś kurczaka smarujemy oliwą wymieszaną z solą, pieprzem i rozmarynem. Grillujemy pierś kurczaka z obu stron po kilka minut, kroimy w plastry i układamy na talerzu. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i wykładamy na talerzu. Śmietankę zagotowujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Letnia sałatka z fasolką, cukinią i sosem cezara 81

Sałatka na bazie grillowanej piersi kurczaka z miksem letnich warzyw: sałatą, fasolką szparagową i grillowaną cukinią. Dopełnieniem całości jest przepyszny sos cezara o wyrazistym parmezanowo-musztardowym smaku. Podajemy z świeżą bagietką lub grzankami

Milion Smaków
Słodko-kwaśna sałatka ze szpinakiem, kurczakiem i ananasem 364

posiekaną miętę i papryczkę chilli. Połowę dressingu wstawiamy do lodówki (przyda się później), w drugiej połowie marynujemy piersi kurczaka, które wstawiamy również do lodówki na 30 minut. Następnie grillujemy piersi kurczaka po 4-5 minuty z każdej strony i odstawiamy by "odpoczęły". W tym czasie myjemy i osuszamy szpinak. Kroimy w kostkę ananasa, paprykę i kozi ser. Na talerz układamy

Mango Papaja
Pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym 285

Grillowana pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym Dziś polecam Wam soczystą pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym.  Składniki: - pierś z kurczaka - 1 sztuka  - musztarda - 2 łyżki - miód - 1 łyżka  - Sok z 1 pomarańcza  - Świeża mięta - 5 listków  - kurkuma - curry - pieprz, sól  Sposób przygotowania: musztardę, miód, sok z pomarańcza, kurkumę, curry, pieprz oraz(...)szczyptę soli dokładnie razem wymieszać, dodać drobno posiekaną miętę. Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w podłużne paski. Mięso obtoczyć w marynacie i pozostawić na około 2 godziny, a następnie nabić na drewniane patyczki i grillować na rozgrzanej patelni.  Smacznego

Fit-amina
Tortilla z suszonych pomidorów i bazylii z drobiowymi kęskami i mixem sałat 177

Tortilla z suszonych pomidorów i bazylii z drobiowymi kęskami i mixem sałat Składniki: na kurczaka w cieście naleśnikowym i  panierce (UWAGA: w odchudzonej wersji dodajemy grillowane kawałki kurczaka) filet z kurczaka sól, pieprz, curry, zioła prowansalskie  3/4 szklanki mąki   1/4 szklanki mleka   1/4 szklanki wody  1 jajko dodatkowo : bułka tarta olej do smażenia składniki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Go West – Odkryj wina Kalifornii. 103

plastry kacza pierś. Do Merlota idealna byłaby grillowana kaczka, udziec barani, żeberka jagnięce, sarnina lub polędwica wołowa. Do Ponot Noir zjedlibyśmy polędwicę wieprzową, delikatną dziczyznę oraz pieczony lub grillowany drób (kurczak , kaczka, indyk, bażant, przepiórka) Zinnfandel kojarzy nam się z dużym, soczystym grillowanym udźcem jagnięcym. Ale wina czerwone to nie wszystko. Spróbowaliśmy wielu dobrych lub bardzo dobrych Chardonnay i Sauvignon

królestwo garów
Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem, pomidorem i dodatkami w sosie czosnkowym 164

zostało mi jednak kilka sztuk po obiedzie (aż dziwne! bo zawsze bardzo szybko znikają). Dlatego dziś dzielę się z Wami prostym, ale jakże smacznym przepisem (pomysłem) na grillowaną tortillę z chrupiącym kurczakiem , pomidorem i dodatkami w sosie czosnkowym. Jak dla mnie połączenie idealne. Tak przygotowany posiłek możecie podać w ramach obiadu lub kolacji. Spróbujcie. Kilka składników, a efekt wyjątkowo smaczny(...)sosem czosnkowym. Tortillę składamy na pół i układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Grillujemy z dwóch stron do uzyskania charakterystycznych pasków i rozpuszczenia sera. Podajemy pokrojoną w trójkąty. Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem, pomidorem i dodatkami w sosie czosnkowym Smacznego

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania