My Blueberry Corner by "jagodzianka" Ciekawa odmiana przy klasycznych polskich zupach. Szczególnie polecam dzieciom, które nie lubią jeść warzyw i mięsa. Moja cała rodzina polubiła …
My Blueberry CornerPaella czyt. paeja to danie kuchni hiszpańskiej z ryżu i dodatków. Ja przygotowałam paellę z makaronu wygladem przypominającego ryż. W rezultacie takiej podmiany wyszło danie pyszne
Moje Małe CzarowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapiekanka z makaronem, pieczarkami i kiełbaską. Zrobicie ją w zaledwie 40 minut. Jest świetnym pomysłem na szybki i
Marta GotujePolski kebab znacząco różni się od tego podawanego na Wyspach. Muszę też przyznać, że właśnie ten nasz jest dla mnie smaczniejszy. Nie ma jednego przepisu na
Przepisy AleksandryWiosną uwielbiam jeść kolorowe surówki i sałatki. Do dzisiejszego obiadu przygotowałam bardzo szybką i smaczną surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Najlepiej podawać ją do
Przepisy AleksandryPrzepis na błyskawiczne galaretki z kurczaka, ponieważ warzyw nie trzeba kroić, a mięsa nie musimy obierać. Samo przygotowanie (już z gotowaniem) zajmie mniej niż 1
UgotowaćPolenta to włoskie danie, dawniej sporządzane z mąki kasztanowej, obecnie z kaszki lub mąki kukurydzianej. Podawana jest jako dodatek do obiadu (zamiast ziemniaków) w formie papki
Oryginalny smakWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś sięgnęłam po sprawdzony przepis. Zrobiłam sałatkę jajeczno- pieczarkową, która gościła w moim rodzinnym domu najczęściej w okresie
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lubicie szybkie obiady? Jeśli tak to spodoba się wam ten przepis Kurczak z mieszanką meksykańskich warzyw w sosie pomidorowym
Marta GotujeBardzo pożywna zupa z serii tych jednogrankowych. Jest w niej dużo dobrodziejstw które pożywią nasz organizm w te chłodne lutowe dni. Wiosna coraz bliżej ale zanim
Moje Małe CzarowanieSłony popcorn na słodkim cieście? Czemu nie. Powiem wam, że to połączenie smakuje wyśmienicie. Do tego mega słodka masa kajmakowa i ciasto jest nietypowym zaskoczeniem dla
Bernika - moj kulinarny pamietnikKlops, zwany też pieczenią rzymską. Nie wiem czy jest chociaż jedna osoba na świecie, która nie zna tego dania z dzieciństwa. Moja mama robiła go z
Gotuj z Blue RavenWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Empanadas są popularnym daniem w Ameryce Południowej, szczególnie w Argentynie i Chile. Pierożki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem
Marta GotujeKlops, zwany też pieczenią rzymską. Nie wiem czy jest chociaż jedna osoba na świecie, która nie zna tego dania z dzieciństwa. Moja mama robiła go z
Gotuj z Blue RavenKlasyczny zapiekany misz masz. No, może nie do końca, bo poukładałam składniki warstwami ;)To taki obiad, który robi się z tego co akurat pod ręką, bo
bistro mama