stron solą i pieprzem. Panierujemy najpierw w jajku, a potem w grzybowej panierce i smażymy na rumiano. Kotlety proponuje podać z ziemniakami i sałatką z ogórka, sałaty, pomidora i kukurydzy z sosem vinaigrette. Gotowe! :) Rozliczenie: 4 kotlety (ok 400g)- około 6zł jajko- 0,50zł grzyby- około 5zł reszta składników- około 2zł ziemniaki- 1kg- 1,50zł sałatka - około 8zł
Czerwona PorzeczkaPolecam sałatkę warstwową z tuńczykiem Produkty: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 8 jajek 30 dag wędzonego sera żółtego 1/2 pora 1 słoiczek majonezu Wykonanie
Ugotujmy Cośzachwyci każdego. Idealne dla osób na diecie. 200 g ryżu 400 g filetu z piersi kurczaka 200 g fasolki szparagowej zielonej 1/3 czerwonej papryki 200 g pieczarek 150 g kukurydzy 1 marchewka Sól Pieprz Przyprawa do kurczaka 0,5 łyżeczki przyprawy do dań chińskich 200 ml bulionu drobiowego Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, podsmażamy
VioletoweKucharzeniesię za kwaśna. Ostatnio, w chwili desperacji dodałam do niej gruszkę i okazało się to strzałem w dziesiątkę. Składniki: Pomidor Ogórek Sałata rzymska Gruszka konferencyjna - twarda Papryka czerwona Kukurydza z puszki Natka pietruszki Jogurt naturalny Majonez sól i pieprz Metoda: Warzywa pokroimy w małe paseczki/słupki. Gruszkę trzemy na tarce na dużych okach. Pietruszkę drobno siekamy. Wszystko wrzucamy do miski
MamaOskarkaniej bardzo dumna :) Treściwa, bogata w aromat, spójna mimo kontrastu smaków. A przede wszystkim nieabsorbująca. Składniki: - 400g mieszanki warzyw na patelnie Mroźnia Kraina (w składzie: brokuł, cebula, fasola szparagowa, kukurydza, marchew, papryka czerwona, papryka zielona, ziemniak w plastrach) - szklanka bulionu (może być z kostki rosołowej) -1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30% - 3 goździki - 1 łyżeczka imbiru - 1 łyżeczka cynamonu + szczypta
upichconadopiero na pisanie. W związku z tym wrzucam przepis z archiwum. Pizza na drożdżach. Oczywiście można użyć ulubionych dodatków, ale mi najlepiej smakuje z tuńczykiem z puszki, kukurydzą i papryką. Oprócz tego pieczarki i ser. Sos przeważnie wykonuję z passaty pomidorowej (kartonik) z oliwą i łyżeczką octu winnego i ziołami. Na razie umieszczam samo ciasto. Składniki: 2 szklanki mąki
Lubczyk i Waniliaokoło 1,5 l wody, gotujemy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną (max 15 minut). Blendujemy. Serwujemy z wegańską śmietaną (tofu naturalne zblendowane ze szczyptą soli i mlekiem roślinnym) i kukurydzą. Smacznego
greenscarfśmietany 12% 400g mąki 25 g drożdży łyżka mleka łyżka cukru szczypta soli 125 margaryny suszone pomidory kapary 200 g sera feta żurawina ze słoiczka 100g sera żółtego tartego kukurydza konserwowa bazylia Sposób przygotowania: Robimy rozczyn z ciepłego mleka,drożdży i cukru-odstawiamy w ciepłe miejsce.Dodajemy mąkę,śmietanę i roztopioną margarynę i mieszamy na gładką masę.Rozwałkowujemy ciasto w prostokąt
Wielki apetytskrócie można opisać to co dla was właśnie przygotowałam. Składniki: 2 podwójne piesi z kurczaka pekinka 2 papryki czerwone 2 papryki żółte 250g pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula kukurydza z puszki ser Feta 2 łyżki majonezu 2 duże jogurty naturalne 4 ząbki czosnku przyprawa do Gyrosa (u mnie Kamis) sól pieprz oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Sos czosnkowy: majonez mieszamy
Wielki apetytochotę na szybką sałatkę z tuńczykiem.Otworzyłam swoją magiczną szafkę i zaczęłam kombinować. A że jakiś czas temu dostałam do przetestowania warzywa firmy Jamar miałam fajny pomysł. Składniki: kukurydza konserwowa Jamar groszek konserwowy Jamar marchewka Jamar tuńczyk w sosie własnym szczypiorek majonez Sposób przygotowania: Miała to być szybka,kolorowa sałatka,więc jej przygotowanie miało zająć tylko chwilkę. Do miski
Wielki apetytprzyszło mi na myśl to sałatka z kurczakiem, serem kozim i sosem czosnkowym. Zapraszam do wypróbowania. Składniki: filety z piersi kurczaka (opcjonalnie indyka) Papirus Winiary (z czosnkiem i ziołami) kukurydza konserwowa pomidorki koktajlowe kapusta pekińska ser sałatkowy- kozi mały por 3 jajka ugotowane na twardo czerwona papryka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Kawałki
Wielki apetytpierwszy jadłam coś podobnego podczas Sylwestrowej imprezy u koleżanki. Doczekała się i w nieco zmodyfikowanej wersji znajdzie się na blogu. Zapraszam. Składniki: brokuł kukurydza konserwowa pomidorki koktajlowe jaja żółta papryka czerwona papryka szczypta cukru szczypta soli sos czosnkowy (przepis znajdziesz tu ) Sposób przygotowania: Jajka gotujemy i siekamy. Brokuły gotujemy z dodatkiem cukru( zyskają intensywny zielony kolor). Pamiętajcie
Wielki apetytkości lub mięsa wieprzowego, drobiu, jak i ryb. Różne są też dodatki: grillowana wieprzowina, szczypior, gotowane na twardo jaja, kiełki fasoli, pędy bambusa, suszone glony nori, czy kukurydza. Ramen doprawia się sosem sojowym lub też, choć rzadziej, pastą miso z przefermentowanej, gotowanej soi. Do ramen zawsze dodawany jest też makaron, zwykle z mąki pszennej - taki jak w "zupkach
W SMAKKasza jęczmienna 29 1,50 0,30 Kasza manna 9 1,50 0,30 Mąka pszenna 43 1,50 1,00 Mąka żytnia 8 2,17 1,50 Kukurydza i przetwory 24 1,50 0,15 Przyprawy 18 1,50 1,50 Kawa rozpuszczalna 17 4,79 1,50 Wino 25 1,10 0,25 No i w końcu
Powiedz dietom niełyżka Papryka świeża - 120 g Szynka - 120 g Telapia -1 sztuka Oliwki - 130 g Kukurydza - 100 g marchew gotowana Ser żółty - 200 g sól,pieprz do smaku Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto wyrobić mikserem i gotowe odstawić
w mojej kuchni