zacznie gęstnieć wylewamy na środek ciasteczka, posypujemy słodkimi posypkami. * fotografie wykonała Ewa Waszkiewicz The post Orzechowo-migdałowe makaroniki z gorzką czekoladą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzawijamy w folię i odkładamy na minimum 24 godziny, piernik najlepszy jest na drugi dzień. Smacznego! The post Piernik ekspresowy z powidłami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętermoobiegiem, gorace rogaliki obtaczamy w cukrze pudrze zmiesznym z cukrem waniliowym. * fot. Ewa Waszkiewicz The post Rogaliki waniliowe (wiedeńskie rogaliki waniliowe) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięplastry i przekładamy na talerz. Serwujemy na zimno lub na ciepło np. z ciemnym sosem i kiszonym ogórkiem. The post Pieczeń rzymska appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępończochy i konsumować, należy kroić wędlinę w bardzo cienkie plasterki. Schab może sobie wisieć dłużej. The post Schab dojrzewający (schab surowy suszony) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmieszamy z masą makową. Posypujemy kluski z makiem połówkami orzechów włoskich i żurawiną. Smacznego. The post Jak zrobić Kluski z makiem? appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięstroną , a po zastygnięciu pierniczki będą białe i gładkie. Następnie dekorujemy np. cukrem dekoracyjnym, srebrnymi kuleczkami The post Jak zrobić lukier? appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzgliwiał) i podsmażonym boczkiem. Pierogi zlepiamy dokładnie, jak potrafimy możemy dla ozdoby zrobić falbanki. The post Ruskie pierogi z boczkiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmetalowego pudełka, a jeśli chcemy by świąteczne pierniczki szybciej zmiękły, wkładamy do puszki skórkę od jabłka. The post Piernikowe serca z lukrem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępost Święta, Święta, Święta – Życzenia appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięokoło 1 godz. Dla ozdoby przestudzony sernik smarujemy lukrem, ja wykorzystałam bardzo dobrej jakości gotowy lukier Dr. Oetkera. The post Sernik kajmakowy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrozwiązaniem po świątecznym nadmiarze ciężkich potraw. Sałatkę z kurczakiem i ananasem jemy ze smakiem Smacznego! The post Sałatka z kurczakiem i ananasem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękroimy na małe kwadraty. Dekorujemy cienkimi plasterkami gravlaxu i świeżym koperkiem Terrina z łososiem jest pyszna. The post Terrina z łososiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlodówki na ok. 2 dni. Po tym czasie śledzie w pikantnej salsie są gotowe do jedzenia. The post Śledzie w pikantnej salsie appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięapraszam na pyszne, chrupiące krokieciki z chleba tostowego. Podajemy krokiety np. z ketchupem The post Jak zrobić krokiety z chleba tostowego? appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię