nasiona wanilii, sól oraz krem czekoladowy. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy na przemian z jogurtem. Na koniec dodać kakao oraz szczyptę czerwonego barwnika. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piec około 20-25 minut w temp. 180st. Ostudzić. Dekoracja: 200 ml śmietanki 30%, 3 łyżki serka mascarpone(...)piekli: Basia i Julia http:// basjulowepasje.blogspot.com / Bożena http:// mojekucharzenie-bozena-1968 .blogspot.com/ Danusia http:// www.mojewypiekiinietylko.co m/ Gosia http:// www.daylicooking.pl/ Iwona http:// izioni-smaki.blogspot.com/ Justyna http://www.tysiagotuje.pl/ Justyna http:// ciastkarnia-na-kruchym-spod zie.blogspot.com/ Magda http:// blondynkagotuje.blogspot.co m/ Magda http:// z-milosci-do-slodkosci.blog spot.com/ Marta http:// www.magicznezyciemarty.pl/ Marzena http:// kulinarneszalenstwamaniusi. blogspot.com/ Patryk i Ada http:// cookpl.blogspot.com
Z miłości do słodkościSkładniki na 10 porcji : Kruchy spód: 1,5 szkl mąki owsianej lub zmielonych na mąkę płatków owsianych 4 łyżki masła orzechowego Masa czekoladowa: 1 duży batat (650g) upieczony około 30 minut w 200st C i przestudzony 3 łyżki kakao 4 duże kostki czekolady gorzkej 95% 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie sojowe) Polewa: 6 kostek(...)polewę: kostki czekolady przełożyć do rondelka, dodać 2 łyżki wody oraz mleko roślinne i całość podgrzewać na małym ogniu do momentu uzyskania gładkiej polewy. Od razu wyłożyć na przestudzone ciasto, wyrównując brzegi i powierzchnię ciasta, na koniec udekorować orzechami nerkowca. Smacznego
Banana SmilesCiacho i szklanka mleka? Cudownie! Maślane, kruche i lawendowe, mmmm! W lawendowych ciasteczkach zakochałam się już kilka lat temu, na blogu są już dwa przepisy na lawendowe, a teraz dorzucam trzeci przepis. Tak naprawdę chciałam się pobawić wałkiem od STODOŁA , znowu :) Ten wałek uzależnia, nie chciałam zwykłych maślanych, które znalazłam na Moje Wypieki , więc dorzuciłam lawendę :) Nie każdy lubi(...)zimne masło pokrojone na małe kawałeczki. Masło rozcierałam palcami razem z mąką, aż powstały maleńkie grudki, następnie wbiłam jajko roztrzepane z pastą z wanilii i wszystko razem zagniotłam, z ciasta uformowałam kulę, owinęłam folią i włożyłam do lodówki. Ciasto w lodówce powinno być co najmniej godzinę, ale ja zagniotłam sobie ciasto rano, a piekłam ciastka wieczorem :) Schłodzone ciasto rozwałkowałam
Blondynka GotujeKoniecznie musicie wypróbować ten prosty przepis na te pyszne ciastka pomarańczowe. Ciasteczka robią się ekspresowo, a znikają jeszcze szybciej. Miękkie i delikatne w środku pokryte słodką
Smaki Armineprzyjęciach dziecięcych: pełno w nim aromatycznej malinowej nalewki. Ewentualnie możnaby spróbować wersji bezalkoholowej: z sokiem zamiast alkoholu i świeżymi malinami, ale to już nie byłoby to samo! Ciasto jest eleganckie i wysokie; składa się z wielu przepysznych warstw; wygląda bardzo zachęcająco, smakuje obłędnie. składniki: biszkopt: 4 jaja 2 łyżki zimnej wody 1 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl(...)samą w jakiej piekliśmy biszkopt). Włożyć do rozgrzanego piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 150 stopni, suszyć ok 1,5 godz (im dłużej potrzymamy bezę w środku, tym będzie bardziej krucha). Galaretkę rozpuścić zmniejszając o 1/4 szkl ilość wody podanej na opakowaniu, odstawić do wystudzenia. Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier puder i sok z cytryny. Wymieszać z mascarpone. Na biszkopcie rozsmarować
6nieboKatarzyny Bosackiej chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Niedawno nakładem Grupy Wydawniczej Publicat ukazała się jej książka "Bosacka po polsku". Jak pisze autorka, jej książka jest
kruche babeczkiHej :-) Dzisiaj mam dla Was recenzje książki Darii Ładochy " Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn" zdrowe dania w 15 minut. Tytuł ukazała się nakładem Wydawnictwa Edipresse
kruche babeczkiSUSZONE ŚLIWKI W CZERWONYM WINIE Tym razem przepis na prosty, efektowny deser, który możecie przygotować na walentynkowy obiad lub kolację. Życzę Wam wszystkim miłych Walentynek i
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskawielkiej rodzinie jak moja, zjadane są w ciągu 2 dni. Jednak bardzo lubimy też kombinować z różnymi nowymi przepisami, którymi miło mi dzielić się z Wam :) Ciasteczka są kruche i mają przepyszny smak. Żurawina nadaje im lekko kwaskową nutę , a orzechy...po prostu w tym komplecie pasują do siebie idealnie!:) Przepis znalazłam tutaj Składniki: -170g miękkiego masła -1 łyżka(...)utrzeć. Żurawinę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki i studzimy. Orzechy kroimy na dosyć grube cząstki i wsypujemy do ciasta wraz z ostudzoną żurawiną. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części i formujemy z nich wałki, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na około pół godziny
Smaczne Zdroweciastem odstawić do lodówki lub w chłodne miejsce na około 30 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 st C. Przygotować blachę, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, najlepiej toczyć kuleczki zwilżoną dłonią, układać na przygotowanej blaszce zachowując odstępy między ciastkami, każdą kulkę delikatnie spłaszczyć - wilgotna dłonią. Pierniczki wstawić do nagrzanego piekarnik, piec(...)puszki na wierzch pierniczków kładę połowę pomarańczy i zamykam puszkę. Po dwóch dniach pierniczki są takie jak powinny być, czyli miękkie i delikatne. W przypadku bardzo twardych i kruchych pierników można pozostawić pomarańczę lub jabłko na dłużej, ale nie zapomnijcie wymienić owoców po dwóch dniach. Ponieważ zamknięte owoce na dłużej zaczną się psuć, gnić i pleśnieć no i zniszczą naszą
SprawdzonaKuchnia.plprzyznam, że krówki uwielbiam, a im bardziej kruche tym lepsze ;) Te, które nabyłam w sklepzkrowkami.pl na początku są ciągnące, a po około 2 tygodniach stają się kruche i wtedy mi smakowały najbardziej. K rówki wykonane są ręcznie z prawdziwego mleka, według tradycyjnej receptury. Warte uwagi są również papierki, w które zawinięte były moje cukierki. Otóż(...)wymieszać mikserem. Dodać cukier, przesianą przez sitko mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszać mikserem do połączenia składników. Do formy na babeczki włożyć po jednej papilotce. Wlewać ciasto d 3/4 wysokości papierka. Następnie do każdej babeczki wcisnąć po jednej krówce. Piekarnik nagrzać do 170'C. Wstawić formę z babeczkami i piec je około 30 minut
Zrób to smaczniemaluchów oraz zewnętrzny plac zabaw. W hotelu codziennie odbywają się animacje, gry i zabawy sportowe, prowadzone przez animatorów. Podczas naszego pobytu bawiliśmy się mistrzów cukiernictwa i stworzyliśmy pyszne, kruche ciasteczka . Dla małych pływaków hotel organizuje lekcje pływania z instruktorem. Sala zabaw wyposażona jest w zabawki, materiały plastyczne, dwa telewizory i dwie konsole do gier. (Xbox i Play Station) Obok(...)ilości owoców i deserów. Poza główną restauracją posiłki można zamówić w małej restauracji ala carte. Tu dania to prawdziwe arcydzieła. Pięknie podane i smakujące wyśmienicie, podobnie jak lody i ciasta. Restauracja a'la carte i bar. Chata góralska. Widok sprzed hotelu. Miłe miejsce, idealne na wypicie kawy na świeżym powietrzu. Hotel Biały Kamień oferuje bardzo bogatą ofertę zabiegów poprawiających urodę
WYSPA SZCZĘSLIWA4 składniki! Tylko tyle i 30min roboty, łącznie z pieczeniem. Kruchutkie, słodziutkie, znikają momentalnie Idealne, gdy używamy żółtka i zostają nam białka, np. po pączkach
LatosiowydomDomowa wędlina z drobiu. Brzmi skomplikowanie? Nic bardziej mylnego! Niektórzy pewnie określą mnie mianem "zwariowana eko mama". Nie zgodzę się. Ja po prostu
IzaGotujesprawić żeby pieczone mięso było idealne? To jest jeden z tych trików jaki przyda się tobie przez cały rok. Aby twoja pieczeń, albo domowej produkcji szynka była idealnie krucha oraz delikatna należy dzień przed pieczeniem należy włożyć mięso do szklanego pojemnika i zalać piwem. Następnie górę pojemnika zakryj folią spożywczą albo aluminiową i włóż do lodówki. Po odczekaniu 24 godzin(...)dłuższego gotowania. Pamietaj! Rybę dodaje się pod koniec gotowania. Ryba szybko oddaje swój smak, a długie gotowanie sprawia, że się bardzo rozpada. Świąteczne triki kuchenne – Jak upiec idealne ciasto? Najważniejszą zasadą jest to, żeby wszystkie produktu potrzebne do twojego sernika, makowca, czy murzynka muszą mieć temperaturę pokojową . Pamiętaj, żeby jajka, masło czy inne produkty wyciągnąć z lodówki 30 minut
To Musisz Wiedzieć