To pyszne danie jest pożywne, smakowite i aromatyczne. Idealne na jesienne dni, polecam serdecznie. Zapiekanka z warzyw. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKolejne ciacho na niedzielę z wykorzystaniem sezonowych owoców, tym razem czarnej porzeczki. Ten owoc to prawdziwa bomba witaminowa, dlatego warto to wykorzystać. Po drugi kawałek możesz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapraszam Was dziś na pyszne, słodko-kwasne ciasto z borówką amerykańską, którą zamiast partiami pomrozić sobie na zimę, ja władowałam do placka 🙈 Stwierdziłam, że może jeszcze
Kuchnia w czekoladzietarce z dużymi oczkami na wierzch ciasta. Dodatkowo posypujemy migdałami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Wyjmujemy, studzimy. Kroimy najlepiej nożem z piłką, wierzch ciasta jest kruchy i chrupiący. Pycha:) Smacznego:) Artykuł Szarlotka sypana migdałami pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąPrzepis na te przepyszne ciasteczka pochodzi z książki Aleksandry Seghi "Słodkie pieczone kasztany". Wszyscy wielbiciele pierożków ravioli będą zachwyceni, choć nie jest to wersja
Moje Małe CzarowanieStyropian, to nic innego jak oszukany sernik. Dlaczego? Wyglądem niczym nie różni się od prawdziwego sernika, w smaku zaś przypomina piankę. Często przemykało mi przed oczami
Pieprzyć z FantazjąKeto rabarbar pod kruszonką Rabarbarowej sagi ciąg dalszy Rabarbar wdarł się szturmem do mojego menu i ani myśli go opuszczać. Co ciekawe nigdy nie byłam jakąś
Modern Cave Girlchrupiące i miękkie jednocześnie, a ich dodatkową zaletą jest trwałość i łatwość przechowywania. Te same zalety wpłynęły na to, że ciasto amoniakowe jest często bazą placków warstwowych, przy czym nie zawsze jest to ciasto upieczone na krucho. W zależności od proporcji składników ciasto amoniakowe może być również miękkie niczym biszkopt. Amoniak pełni w nim wówczas rolę spulchniającą i utrwalającą
Trzeci talerzUwielbiam rabarbar za jego kwaskowatość, która każde ciasto uczyni ciekawym i nienudnym. Nawet przy najbardziej mdłym kremie, Pan Rabarbar czyni cuda, wybija się i równoważy niczym
FlymetothespoonIdealnie kruche ciasteczka. Ciasta nie musimy schładzać w lodówce. Zagniatamy, formujemy okrągłe ciasteczka i do piekarnika. Mnie bardzo smakowały takie gorące...mniam. Ciasteczka długo utrzymują kruchość, nie są zbite. Upieczcie, a skuszą się na nie i duzi i mali. Słodkich inspiracji :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru pudru 25 dag masła lub margaryny 2 szklanki mąki tortowej
IzabelawkuchniRogaliki z trzech składników z marmoladą i cukrem pudrem to pyszna słodkość dla dzieci, dla dorosłych do kawy czy nawet pyszna opcja na śniadanie na słodko
Pieprzyć z FantazjąDziś zapraszam na półkruchy placek z mieszanką owoców. Do kruszonki dorzuciłam musli, które nadaje jej ciekawego charakteru - sprawdzi się tu każde musli, z dodatkiem ulubionych suszonych
Lekcje w kuchniJajko to nieodłączny element Wielkanocny. Jest największym symbolem i bohaterem nadchodzących świąt. A co powiecie na jajko w wersji na słodko? Tak, to możliwe! Zapraszam
Wędrówki po kuchni> Gotowe w : 1 h Średnica blaszki : 28cm. Szarlotka taka, szarlotka owaka, ale jeszcze nie było mojej ulubionej którą piekę od kilkunastu (no dobra, kilkudziesięciu
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy