przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:104/1100)

Szarlotka z kruszonką. 150

Kruche ciasto, jabłka z wanilią i kruszonka to gwarantowany sukces ;) Szarlotka w takim wydaniu jest deserem prostym i bardzo smacznym. Odkąd po raz pierwszy doprawiłam jabłka ziarnami wanilii, a nie cynamonem, ta wersja stała się naszą ulubioną. Można podawać na ciepło z gałką lodów waniliowych. Polecam. Składniki: Kruchy spód: 120 g mąki pszennej tortowej 120 g mąki pszennej krupczatki(...)łyżka masła 2 łyżki wody 2 łyżki skrobi ziemniaczanej ziarna z jednej laski wanilii Kruszonka: 100 g masła 150 g mąki pszennej 100 g cukru Wykonanie: Składniki na ciasto zagnieść, a następnie chłodzić w lodówce przez godzinę. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Dodać sok z cytryny i wymieszać. Na patelni rozpuścić masło, dodać wodę i cukier

zadanie-gotowanie
Tarta Truskawkowa Chmurka 104

mąką. Składniki na spód przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto zacznie się sklejać w większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Wyrobione ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia(...)foremki. Górną warstwę papieru delikatnie oderwać, ciasto przenieść na formę papierem do góry, papier oderwać. Nakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Ciasto wyjąć, położyć papier do pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się

moj przepis na
Tarta Truskawkowa Chmurka 85

mąką. Składniki na spód przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto zacznie się sklejać w większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Wyrobione ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia(...)foremki. Górną warstwę papieru delikatnie oderwać, ciasto przenieść na formę papierem do góry, papier oderwać. Nakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Ciasto wyjąć, położyć papier do pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się

moj przepis na
Tarta Truskawkowa Chmurka 108

mojprzepisna.pl | Tarta Truskawkowa Chmurka Lekka jak chmurka, pyszna, krucha, rozpływająca się w ustach, nigdy nie ma się jej dość. Taka właśnie się moja tarta Truskawkowa Chmurka. Kruche ciasto, wypełnione truskawkowym budyniem, do tego bita śmietana i bezy. Czego można chcieć więcej ? ;-). Po prostu nieziemska, dla fanów mniej słodkich wypieków idealna. Przepis autorski. Składniki na formę o średnicy 26 cm Spód(...)większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Wyrobione ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, podsypując mąką, na grubość 4 mm, z ciasta wyciąć okręg o średnicy większej niż foremka

moj przepis na
Tarta Truskawkowa Chmurka 216

mojprzepisna.pl | Tarta Truskawkowa Chmurka Lekka jak chmurka, pyszna, krucha, rozpływająca się w ustach, nigdy nie ma się jej dość. Taka właśnie się moja tarta Truskawkowa Chmurka. Kruche ciasto, wypełnione truskawkowym budyniem, do tego bita śmietana i bezy. Czego można chcieć więcej ? ;-). Po prostu nieziemska, dla fanów mniej słodkich wypieków idealna. Przepis autorski. Składniki na formę o średnicy 26 cm Spód(...)większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Wyrobione ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, podsypując mąką, na grubość 4 mm, z ciasta wyciąć okręg o średnicy większej niż foremka

moj przepis na
Tarta z gotowanym sernikiem cytrynowym i liczi 215

Krucha tarta wypełniona gotowanym sernikiem o przyjemnie, cytrynowym smaku. Ciekawym dodatkiem jest liczy z syropu, dzięki czemu tarta nabiera nieco egzotycznego smaku. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 100 g masła 1/4 szklanki cukru pudru szczypta proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżka śmietany SERNIK GOTOWANY: 500 g twarogu zmielonego (wiaderko) 100 g masła 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki(...)mleka 2 jajka 1 budyń śmietankowy sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 1 puszka liczi w syropie Ciasto kruche. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajko i śmietanę. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera. Ciasto rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy

https:KKuchniaMniam
Jabłecznik z puree z dyni na kruchym spodzie - bezglutenowy 166

rant po bokach do wysokości formy do pieczenia. Odciąć zbędne ciasto, po nakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Jak rozwałkować i przełożyć kruche ciasto bezglutenowe?  Przekładanie rozwałkowanego ciasta bezglutenowego jest trudne ponieważ ciasto jest mało elastyczne i rwie się. Można sobie z tym poradzić wałkując ciasto na czymś elastycznym, np. silikonowej stolnicy(...)folii spożywczej. Przenosimy potem ciasto razem z folią, do której się przykleiło i przewracając do góry nogami możemy spokojnie wykleić je na formę a folię lub silikon odkleić. Wałkując kruche ciasto bezglutenowe nie można podsypywać go mąką - ciasto wciągnie mąkę i stanie się gumowate po upieczeniu. Ciasto trzeba szybko rozwałkować zanim ogrzeje się i zacznie się zbytnio kleić do wałka

Ze smakiem bez glutenu
Sernik na czekoladowym spodzie z posypką 362

kruchą posypką, mniam! Jak na razie nie ustaliłam co jest lepsze, szarlotka czy sernik. A jak Wy uważacie? Zapraszam na Sernik na czekoladowym spodzie z kruchą posypką."Składniki:Na kruche ciasto:200 g masła500 g maki3 żółtka180 g cukru100 g czekolady deserowejMasa serowa:1 kg mielonego sera białego5 jaj3 białka150 g cukru1/3 szklanki oleju rzepakowego3 łyżki mąki pszennej4 łyżki maki(...)olej i lekko zmiksowany ser, dalej ubijamy.Do masy serowej dodajemy obie mąki i ekstrakt i mieszamy. Na koniec, do masy należy dodać ubitą na sztywno pianę z białek.Ciasto przelewamy na kruchy upieczony spód, ciasto wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 40 minut, następnie wierzch sernika posypujemy drugą częścią ciasta również startą na tarce o grubych oczkach. Pieczemy jeszcze przez

Słodkie Przyjemności
Sernik z owocami na kruchym cieście 96

Sernik z owocami na kruchym cieście Pyszne i proste letnie ciasto. Idealne do weekendowej kawki.     Składniki: Ciasto: 230g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 150g zimnego masła 1 jajko Masa serowa: 700g twarogu sernikowego 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy – 40g 1 opakowanie cukru waniliowego 1 jajko Dodatkowo: 0k 250g owoców (np. maliny, truskawki, borówki(...)minut *** *** Kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Sernik z owocami na kruchym cieście pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Snikers na imieninowe przyjęcie 211

się zrobić odpowiedniego zdjęcia. Co lepsze nie zdążyłam również zrobić polewy więc może ciasto nie wygląda zbyt fajnie ale naprawdę nadrabia smakiem.   Następnym razem postaram się poprawić. Składniki: ciasto kruche: 30 dag mąki 20 dag margaryny 5 żółtek 1 łyżka kwaśnej śmietany 10 dag cukru pudru 1 łyżka proszku do pieczenia ciasto kokosowe: 20 dag kokosu 1 szklanka cukru(...)proszku do pieczenia 3 łyżki cukru masa: 0,5 l mleka 1 cukier waniliowy budyń śmietankowy 2 łyżki cukru 2.5 łyżki mąki pszennej kostka margaryny Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto kruche wysypujemy na stolnicy i zagniatamy z nich jednolite ciasto. Dzielimy je na dwie części o pieczemy dwa ciasta ok. 20 minut w 200 stopniach Białka ubijamy z cukrem

ciastkarnia na kruchym spodzie
Kruche ze śliwkami i bezą 165

śliwkami. Dodatek bezy uszlachetnia wypiek, a kruszonka nadaje swojskości. To moje odkrycie roku 2016, z przepisu mojej siostry Uli, niekwestionowanej rodzinnej królowej wypieków wszelakich. Składniki: Ciasto kruche • 3 szklanki (250ml) mąki pszennej • 250 g masła • 6 żółtek • 3 łyżki cukru • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie • 500 g śliwek węgierek Beza • 6 białek • 1 szklanka(...)dzięki temu jest pyszne po upieczeniu. • Ciasto podzielić na połowę, jedną połówkę podzielić jeszcze raz na pół i wstawić te kawałki do zamrażarki. • 1/2 ciasta kruchego wyjąć z lodówki i zetrzeć na grubej tarce na dno blaszki (u mnie 24×34 cm), wyłożonej papierem do pieczenia

To co kocham
Kruche ciasto z rabarbarem 122

Sezon na rabarbar trwa. Jeżeli go lubisz, koniecznie przygotuj kruche ciasto z rabarbarem. Robi się je bardzo szybko, a efekt powinien zadowolić niejednego łasucha. Bardzo polecam! Ciasto : 200 g masła 3/4 szkl. cukru 4 szkl. mąki pszennej 5 żółtek 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki octu Dodatkowo: 1-1,3 kg rabarbaru około

Smaki Na Talerzu
Szarlotka czy Charlotte? 97

Szarlotka czy Charlotte? Klasyczna szarlotka to placek z kruchego ciasta przełożony jabłkami, najlepiej winnymi, takimi jak szara reneta lub antonówka. Jednak to, co dziś nazywamy szarlotką z charlotte ma niewiele wspólnego. “ W XVIII wieku na cześć Charlotte, żony Jerzego III, króla Anglii, powstał ciepły deser z dodatkiem smażonych jabłek, nazwany jej imieniem. Okrągłą formę o brzegach rozszerzających się(...)proszku – my lubimy dużo, ale dodajcie tyle ile lubicie PIANA Z BIAŁEK 3 białka jaj 50 g cukru DODATKOWO cukier puder do oprószenia Wykonanie CIASTO Składniki na ciasto kruche zagniatamy ręcznie lub miksujemy w malakserze. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części, każdą zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce minimum godzinę. NADZIENIE JABŁKOWE Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda

Tajemnice Smaku
delikatne ciasto z czereśniami i budyniową pianką 421

składniki na ciasto kruche: 150g mąki krupczatki 200 g mąki pszennej 5 żółtek 250 g masła 35 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Na stolnicę wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Mocno schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce o dużych oczkach lub siekamy nożem. Dodajemy żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Oszukany sernik z rabarbarem 157

Kruche ciasto w połączeniu ze śmietankową masą i kwaskowatym rabarbarem to doskonały deser do letniej kawy. Struktura masy śmietankowej przypomina w smaku sernik :) Ciasto wychodzi dosyć słodkie więc można zmniejszyć ilość cukru. Do ciasta można dodać dowolne owoce, np. truskawki, śliwki. Ciasto kruche: 2,5 szkl mąki pszennej 1 i 1/3 szkl cukru 2 op. budyniu waniliowego 2 łyżeczki proszku

Smakołyki Asi

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję