Pyszne kruche ciasteczka Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right
W garach u Gosibardzo kruche ciasteczka, nadziane marmoladą różaną, doskonałe do popołudniowej kawy czy herbaty - z podanej porcji wyszło ok. 40 ciasteczek SKŁADNIKI 35 dag mąki (pół na pół pszennej i krupczatki), 250 g masła, 4 żółtka, 50 g cukru pudru, szczypta soli, 2 łyżki śmietany, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, Dodatkowo: marmolada różana, cukier puder WYKONANIE Z podanych składników zagniatamy ciasto, wkładamy
słodki bratekPyszne kruche ciasteczka, które na stałe zagoszczą do moich ulubionych ciasteczkowych przepisów. Bardzo proste w wykonaniu. Tak jak szybko się je robi tak szybko zjada:-) Dzieci je uwielbiają. Przepis na te ciastka pochodzi z bloga "moje wypieki". Ciasteczka można wyciskać rękawem cukierniczym, ale o wiele szybciej robi się je wyciskając maszynką do ciastek. GORĄCO POLECAM:-) Składniki na 1 blachę ciastek
IMPRESJA SMAKUPyszne kruche ciasteczka pachnące cynamonem będą idealną przekąską do kawy lub herbaty. Zrobicie je bardzo szybko, gdy tylko przyjdzie Wam ochota na coś słodkiego lub zjawią się niespodziewani goście. Dlatego zawsze mam w lodówce ciasto francuskie, tak na wszelki wypadek ;) Filiżanka z kolekcji "Jesień" Porcelana Bogucice. op. ciasta francuskiego (275g) 2 jabłka cukier cynamon jajko cukier Gruba Rafinada Diamant
Smakołyki AsiPrzepyszne kruche ciasteczka z naszą ulubioną masą kajmakową :) W pieczeniu oczywiście pomagała mi Oliwka, do niej należało wykrawanie ciasteczek i posypywanie sezamem. Nie wspominając już o podjadaniu! Ciasteczka trzeba było schować bardzo wysoko aby nie zniknęły do przybycia gości ;))) Wam też polecam :) 300g mąki kostka masła (200g) 100g cukru pudru 1 jajko szczypta soli ok 250g masy kajmakowej 1/3 szkl
Smakołyki AsiPrzepyszne, kruche ciasteczka ozdobione marmoladą lub kandyzowaną wisienką. Obowiązkowe w okresie karnawałowym. Z tego przepisu piekła je jeszcze moja mama :) 6 żółtek 50 dag mąki 4 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu olej do głębokiego smażenia białko do sklejania ciasta wisienki kandyzowane cukier puder Wszystkie składniki posiekać na stolnicy i wyrobić gładkie ciasto. Cienko rozwałkować
Smakołyki AsiPiękne, kruche ciasteczka w kształcie róż. Idealne na prezent dla Mamy lub kogoś ważnego, na wyjątkową okazję zamiast bukietu świeżych kwiatów. Ciasteczka tylko wyglądają na skomplikowane, a w rzeczywistości są prostsze niż lepienie uszek :) Spróbujcie swoich sił i zróbcie komuś wyjątkowy podarunek :) Składniki : 350 g mąki pszennej 130 g cukru pudru 180 g masła 2 kropelki aromatu waniliowego 2 jajka
Chocolate Muffin BlogKruche ciasteczka maślane z dodatkiem marcepanu Składniki na ok. 30 szt*: 250 g mąki pszennej 150 g miękkiego masła 100 g marcepanu 50 g cukru kilka kropli olejku migdałowego 1 żółtko szczypta soli Marcepan pokruszyć i ze wszystkimi składnikami umieścić w misce. Przy pomocy malaksera lub rąk zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 20 minut
Moja Galeria SmakuPyszne kruche ciasteczka, bardzo łatwe do wykonania, nadziewane domową konfiturą z róży. Robi się je ekspresowo, a smak mają taki, że trudno poprzestać na jednym :). Składniki: 2 szk mąki pszennej 1 szk gęstego serka naturalnego 25 dag margaryny lub masła cukier waniliowy lub naturalna wanilia z laski słoik konfitury lub twardej marmolady 1. Składniki połączyć ze sobą, zagnieść
Apetyczna babeczkaPyszne, kruche ciasteczka z masłem orzechowym. Proste i szybkie w przygotowaniu, idealne dla niespodziewanych gości Składniki: 1 szklanka mąki 1 jajko 1/2 szklanki cukru 110 g masła orzechowego z kawałkami orzechów 30 g miękkiego masła 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Wszystkie składniki razem zagnieść, aby powstała jednolita masa. Następnie ciasto rozwałkować na około 0,8 cm i wycinać ciasteczka
Oryginalny smakAustriackie kruche ciasteczka z marmoladą w oryginale robione są przy pomocy dwóch foremek, obu okrągłych, karbowanych, ale jedna posiada karbowany otworek, który tworzy kształt kwiatuszka. Ja zrobiłam ciasteczka w nieco innym kształcie, serduszka z gwiazdą w środku. Po prostu stwierdziłam, że będzie to ładnie wyglądać i dawać taki Walentynkowo – Świąteczny klimacik :) Ciasteczka nie są trudne w zrobieniu, za to pyszne
Smakowy RajKlasyczne kruche ciasteczka, które mają jedną wielką zaletę - ciasto można przygotować wcześniej, zamrozić i przechowywać w ten sposób do miesiąca czasu. Kiedy najdzie nas ochota na małe, słodkie dżemowe oczka możemy w szybki sposób je stworzyć. Zamrożone ciasto wyciągamy dzień wcześniej i pozostawiamy na blacie przez całą noc. W dniu pieczenia kulkę schładzamy w lodówce przez godzinę, następnie nadziewamy ulubionym
Chocolate Muffin BlogWspaniałe kruche ciasteczka z marmoladą z róży.. Im naprawdę nie można się oprzeć. Przepis wzięłam z TEJ strony z małymi zmianami. Składniki na całą blachę ciastek: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g margaryny 2 łyżki kwaśniej śmietany 12% - 18 % 2 jajka Dodatkowo: marmolada różana 1 rozmącone jajko Sposób wykonania: Mąkę przesiewamy przez sito
Na słodko lub wytrawnieNiesamowicie kruche ciasteczka ,,,druga propozycja walentynkowych słodkości. Efekt smakowy jest idealny w połączeniu z przyprawą do piernika , która tym bardziej uwydatnia migdałowy smak. Bardzo polecam wypróbować. Temp. pieczenia : 170 C Czas pieczenia : ok. 25 minut źródło : " Gotuj krok po kroku " Składniki: 200 g mąki 100 g zmielonych migdałów 180 g masła 80 g cukru pudru 3 łyżeczki przyprawy
Słodkości i nie tylkoKarnawałowe kruche ciasteczka, które nie wymagają piekarnika, zaskoczą Was zupełnie. Smakują jak pieczone, rozpływają się w ustach, a ich przygotowanie jest bardzo proste. Ich wadą jest to, że są uzależniające. Najpierw bierzesz jedno, potem drugie i zaraz orientujesz się, że zniknęło pięć 😉 Ciasteczka smażymy na patelni z powłoką non-stick – nieprzywierającą – jaka powłoka będzie najlepsza napiszę pod przepisem(...)oleju może być potrzeba więcej, a ciasteczka mogą przywierać. Smażymy ciastka ok. 3 minut z każdej strony. Ciepłe są miękkie, po całkowitym wystygnięciu stają się kruche. Przed podaniem posypujemy obficie cukrem pudrem. Do smażenia ciasteczek użyłam patelni z powłoką Teflon PlatinumPlus. Mało kto wie, że Teflon to marka, a co za tym idzie, nie każda powłoka nieprzywierająca (potocznie zwana
Poezja smaku