kruche ciasteczka - 6419 przepisów (strona:304/428)

Sernik limonkowy na zimno 144

prostu coś co uwielbiam! Tym razem niezwykle lekki sernik limonkowy na zimno. Zrobiony jest na kruchym, ciasteczkowym spodzie z dodatkiem masła, na spód wylana jest niesamowicie puszysta i aromatyczna masa limonkowa. Sernik limonkowy na zimno -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Sernik limonkowy na zimno 144

prostu coś co uwielbiam! Tym razem niezwykle lekki sernik limonkowy na zimno. Zrobiony jest na kruchym, ciasteczkowym spodzie z dodatkiem masła, na spód wylana jest niesamowicie puszysta i aromatyczna masa limonkowa. Sernik limonkowy na zimno -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Kruche ciasteczka z serka topionego 396

ciastek. Wyszły przepyszne! Jedne z lepszych - wytrawnych wypieków, które idealnie nadają się na szybką przekąskę. Są kruche i takie mocno serowe. Podawałam je z sosem czosnkowym (moja rodzina uwielbia go do wszystkiego), ale doskonale smakują też bez żadnych dodatków. Zapewniam, że podjadanie ciasteczek - niesamowicie wciąga! (u mnie wyszło 47 sztuk) 130g mąki pszennej 100g serka topionego (dowolny smak) 60g margaryny

Di gotuje
Kardamonowe ciasteczka z orzechami nerkowca 100

proste do przygotowania ciasteczka możecie przygotować jako alternatywę dla świątecznych pierniczków - równie aromatyczne a przy tym szybkie i zdrowe, dzięki sporej ilości orzechów, razowej mące czy nasionom chia. Idealnie kruche pozostają świeże przez wiele dni. Zamknięte w puszce umilały mi pracę przez niemal tydzień

Milion Smaków
Kruche ciastka "wykrawane" 114

Ciastka... kruche, z cukrem, w sam raz do kawy czy herbatki. Jeżeli chodzi o mnie to najlepsze takie "maczane":) Mamy kawkę czy herbatkę i przed ugryzieniem moczymy ciasteczko w naszym napoju... tak na jedną chwilkę... i rozpływa się wtedy w ustach:) Polecam. Składniki: 300g mąki pszennej; 250g margaryny; 100g cukru pudru; 1 żółtko; 2 łyżki kwaśnej śmietany; 0,5 łyżeczki

In my kitchen
Sernik "złota rosa" 136

Idealny serniczek na Święta:) Klasyczną "złotą rosę" przygotowujemy na kruchym cieście, ale taki na ciemnym "ciasteczkowym" spodzie wygląda moim zdaniem bardziej efektownie:)  Składniki na tortownicę 26 cm - może być odrobinę większa, ale wtedy przygotuj więcej ciasteczek na spód. Z mniejszej wypłynie ;)  Do przygotowania potrzebne są ziarenka z połowy laski wanilii. Drugą połowę oraz zewnętrzną część dorzuciłam do domowego

Kraina Tysiąca Smaków
1524. Grzebyki z frużeliną malinową 153

Parę dni temu późnym wieczorem oglądałam stary odcinek programu EWA GOTUJE, w którym pani Ewa robiła grzebyki z ciasta kruchego....tak mi smaka narobiła , że na drugi dzień musiałam zrobić i ja...proste do zrobienia ...i bardzo smaczne...ja jako nadzienie dałam  frużelinę malinową  ..a do grzebyków  herbatka z  syropem waniliowym ..Tylko jeść .. i popijać pyszną(...)następnie porcjować na kawałki o długości 7 cm. Każdy delikatnie naciąć nożem 3-4 razy [ u mnie więcej] , a następnie ułożyć na blasze wysmarowanej masłem. Układając z każdego ciasteczka zrobić półksiężyc tak, aby nacięcia się otwarły. Piec 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Kremowe mini deserki z malinami 317

bitej śmietany z pysznymi, orzeźwiającymi malinami i kruchymi herbatnikami. Składniki (na 4 porcje): 2 50 g mascarpone, 200 g śmietany 30 lub 36%, 2-3 łyżeczki cukru pudru, około 10 herbatników typu petit beurre, garść malin. Herbatniki pokruszyć (można zmiksować w blenderze, ale ja wolę jak są wyczuwalne kawałki ciasteczek, więc kruszę je ręką). Przełożyć na spód słoiczków/szklaneczek. Schłodzoną

Moja kraina smaków
szarlotka z rabarbarem 92

składniki na ciasto kruche: 400 – 450 g mąki 50 g cukru pudru 4 żółtka 200 g masła, schłodzonego 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: bułka

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowa tarta z malinami / Chocolate Rasberry Tart 90

inne owoce, dobrze komponujące się z czekoladą. Kruche ciasto można przygotować dzień wcześniej i piec kolejnego dnia - ja wylepiam formę wieczorem i piekę dobrze schłodzoną tartę nazajutrz. Ciasto można też zamrozić i upiec w dowolnym momencie. Jeśli macie mniejszą formę i po jej wylepieniu zostanie Wam porcja ciasta, można upiec z niego ciasteczka. Polecam wszystkim wielbicielom czekolady, smacznego:) na formę(...)mnie po połowie mlecznej i gorzkiej) 150 g śmietany kremówki 2 łyżki masła Mąkę posiekać z cukrem i masłem, dodać żółtka i całość zagnieść (jeśli ciasto jest zbyt kruche, należy dolać troszkę bardzo zimnej wody). Zagniecione ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować  (najlepiej robić to między dwoma kawałkami papieru

Lekcje w kuchni
Tradycyjna szarlotka z jabłkami 133

Przepis na tradycyjną szarlotkę z jabłkami, który od lat jest pieczony przez moją mamę i pewnie też zna czasy mojej babci. Ciasto kruche z tego przepisu

Słodki Blog
szarlotka wg s. Anastazji 157

[Głosów:5    Średnia:5/5] składniki: 600 g mąki 250 g margaryny lub masła 3-4 żółtka 220-250 g cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany

Domowy Smak Jedzenia
sernik na białkach 95

składniki na ciasto kruche: 300 g mąki 40 g cukru pudru 200 g masła, schłodzonego 2 żółtka 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z

Domowy Smak Jedzenia
ciasto kruche ze śliwkami 330

składniki na ciasto kruche: 600 g mąki 230 g cukru 150 g margaryny, schłodzonej 100 g masła, schłodzonego 5 żółtek 2 łyżki octu 2 łyżki śmietany

Domowy Smak Jedzenia
sernik z malinami i kokosem 240

składniki na ciasto kruche: 250 g mąki 150 g masła 150 g cukru 2-3 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników zagniatamy

Domowy Smak Jedzenia