Składniki: na około 35 babeczek 300 g mąki tortowej 200 g margaryny 2 żółtka 3-4 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: budyń
czarrna od kuchnizainspirowały mnie do wykonania babeczek wytrawnych. Udało się, ta przystawka smakuję świetnie na ciepło i na zimno. Jednak należy pamiętać, że na ciepło nie wyciągniemy jej z foremki, dlatego lepiej ją podać w większej kokilce. Na zimno wypiekamy w metalowych foremkach i wyciągamy je dopiero po ostygnięciu. 12 babeczek lub 8 kokilek Składniki: kruche ciasto 200 g mąki
Niezły Młynekzainspirowały mnie do wykonania babeczek wytrawnych. Udało się, ta przystawka smakuję świetnie na ciepło i na zimno. Jednak należy pamiętać, że na ciepło nie wyciągniemy jej z foremki, dlatego lepiej ją podać w większej kokilce. Na zimno wypiekamy w metalowych foremkach i wyciągamy je dopiero po ostygnięciu. 12 babeczek lub 8 kokilek Składniki: kruche ciasto 200 g mąki
Niezły Młynekszarość) do wiosny jeszcze daleko. Żeby jakoś przeczekać ten czas, dobrze sobie od czasu do czasu zrobić coś pysznego i dekadenckiego. I takie są te babeczki z gruszkami w czekoladowym kremie. Kruche ciasto, czekolada, śmietana i gruszki. Czego chcieć więcej? Może tylko wiosny:) Babeczki z gruszkami w kremie czekoladowym Ciasto: 250 g mąki 150 g masła jajko, 1 łyżka
Smaczny zeszytSkładniki: na około 35 babeczek 300 g mąki tortowej 200 g margaryny 2 żółtka 3-4 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: budyń
czarrna od kuchniSzarlotki w wersji mini będą idelne do popołudniowej kawy. A na babskie spotkanie i pogaduchy sprawdzą się wyśmienicie o każdej porze roku . Piekłam je w małych
Z Marcepanemkilka łatwych przepisów, na domowe słodkości. Pod każdym zdjęciem aktywny link do przepisu, zapraszam. pyszne-galaretki-malinowe-z-żelkami rogale-rogaliki-i-nie-tylko muffinki pączki-z-piekarnika babeczki-w-wafelku kruche-maślane deser-waniliowy bezy-budyniowe krowki-mleczne Smacznego
chleba naszegoJeszcze jesiennie za oknem, listopad dopiero się zbliża ,a w sklepach coraz więcej soczystych pomarańczy . Ich zapach z dzieciństwa zawsze kojarzy mi się ze świętami
Z MarcepanemSzarlotki w wersji mini będą idelne do popołudniowej kawy. A na babskie spotkanie i pogaduchy sprawdzą się wyśmienicie o każdej porze roku . Piekłam je w małych
Z MarcepanemSkładniki: 25 dag mąki pszennej 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 1 jajko Masa: 2 filiżanki mocnej kawy 4 żółtka 10 dag orzechów włoskich mielonych 3/4
Ciasteczkowy PotwórCo nagle to.. po diable.. niezbyt mi wyszły te babeczki więc prezentuję tylko te waniliowe.. Chociaż nie wyglądają za okazale to i tak
Na słodko lub wytrawnie"Halo, blogerzy, świętowaliście wczoraj nasze święto? Zrobiliście coś dobrego? Ja niestety nie, ale piątek spędziłam cały dzień w kuchni i tylko wieczorem uciekłam do mieszkania dalej
Słodkie PrzyjemnościProsty, podstawowy przepis na kruchutkie, delikatne i wręcz rozpływające się w ustach spody do babeczek. Mając tak przygotowane bazy możemy puścić wodze
Słodka StronaKrewetki z szafranem z cydrze. Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Pesto z sałaty. Tarta pomarańczowa z piankami. Gorąca czekolada z rumem i piankami. Domowe cynamonowe latte. Kruchy placek z Kubusiem. Babeczki z kisieli. Kawowy sernik na zimno. Jabłka z kozim serem. Mam nadzieję, że się zainspirujecie! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkibył strzał w dziesiątkę! Babeczki są cięższe dlatego nie rosną tak bardzo jak w oryginalnym przepisie, ale za to są idealnie miękkie w środku i kruche na zewnątrz. Składniki na babeczki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkladnki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao 1 jajko 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanka mleka
Ciastkozercy