domowy obiad jest najlepszy do zgubienia kilku kilogramów. Warzywny makaron z cukinii, podany z szynką wędzoną i papryką ma ok. 170 kalorii. Polecam też makaron z cukinii, marchewki z krewetkami , albo z łososiem , również mają ok. 170- 175 kalorii. A spaghetti z cukinii, marchewki i rzepy ma tok. 140 kalorii. Do przygotowania 1 porcji makaronu warzywnego z cukinii wystarczy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięśniadanie, kiedy nie chcemy czuć się ociężali przez resztę dnia. Sałatki nie muszą nam się kojarzyć tylko i wyłącznie z warzywami. Świetnie będą smakowały z tuńczykiem, kurczakiem, indykiem czy krewetkami. Sałatka zawiera moje ulubione warzywa oraz tuńczyka, który jest niskokaloryczny, a przy tym zawiera dużo białka. Sałata lodowa jest bardzo zdrowym produktem. Zawiera kwas foliowy, który jest szczególnie ważny
ProstePesto.plnudlami. Do tego przepisu użyłam nudne jajeczne. Uwielbiam to danie, bo można je przyrządzić na wiele sposobów. Wołowinę można zastąpić wieprzowiną lub filetem z kurczaka . Polecam woke z krewetkami . Dawno nie przyrządzałam wołowiny z nudlami, więc dzisiaj postawiłam na to mięso. Przyrządzając dania z wołowiną ważne jest aby wybrać dobrą i dojrzałą wołowinę. Należy ją poddać krótkiej obróbce cieplnej
codojedzeniaczasie wstawiamy kiszonkę do lodówki lub do zimnej piwnicy. Koper włoski jest nie tylko smaczny, ale też bardzo zdrowy. Polecam wykwintną i bardzo prostą sałatkę, Carpaccio z fenkułu z krewetkami, roszponką, pomarańczą The post Kiszony koper włoski z gochugaru i kozieradką first appeared on Tajemnice smaku
Tajemnice SmakuKULINARNE 59,00 zł Dodaj do koszyka Polecam Wam także inne przepisy: – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką – domowy makaron MAKARON Z PIECZONYM
nietylkopasta.plZapraszam po super przepis na krewetki smażone na maśle klarowanym z czosnkiem i papryczką chili. To bardzo proste i pyszne danie, które można podawać na wiele ciekawych sposobów. - uniwersalny przepis - świetna baza do innych dań - pomysł na szybkie danie we dwoje
AniaGotuje.plkurczaka , fasoli , kukurydzy przekładane wrapem to istne szaleństwo smaku i aromatu. Najlepsze jest to, że możliwości są nieograniczone. Nie mamy kurczaka? Zamieńmy go na indyka lub inne mięso bądź krewetki. Jesteśmy wegetarianami ? Zamieńmy kurczaka na tofu lub pieczarki. Wyobraźmy sobie nasze ulubione meksykańskie smaki, takie jak fasola , pomidory, ser ułożone między tortille , a całość zapieczona w piekarniku, a następnie
Zdrowy Styl JoannyKULINARNE 59,00 zł Dodaj do koszyka Polecam Wam także inne przepisy: – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką – domowy makaron MAKARON Z POREM
nietylkopasta.plKULINARNE 59,00 zł Dodaj do koszyka Polecam Wam także inne przepisy: – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką – domowy makaron MAKARON Z SUSZONYMI
nietylkopasta.plZupa miso to tradycyjna zupa japońska, która w zależności od wersji zawierać może różne dodatki. W zupie miso znaleźć mogą się zarówno warzywa, tofu, krewetki czy ryby. Ja dzisiaj mam dla Was przepis na zupę miso w wersji wegetariańskiej, dlatego też nie znajdziecie w tym przepisie wywaru dashi ani rybnych dodatków. Bazą mojej zupy miso jest bulion warzywny
MeCooksKolejna łatwa i szybka podania łososia. Jeżeli nie lubimy kaparów to możemy je pominąć ale dogadają one świeżości daniu. Składniki: 6 jajek Okolo 100g krewetek w sosie śmietanowym, lub innego ulubionego sosu majonezowego. (można zastąpić samym majonezem lub majonezem z siekanym koperkiem) 300g łososia typu gravlax 1/2 ogórka szklarniowego świeży koperek 1 łyżka kaparów Natka pieruszki Wykonanie: Jajka ugotować
Mohiellasosem sojowym zmieszanym z odrobiną octu i oleju sezamowego oraz z ryżowym winem zwanym makkoli, z którym są często serwowane. Jeżeli lubicie możecie dodać kawałki kalmara lub pokrojone krewetki - tak też będzie pysznie! Pyszne, bardzo proste, totalnie zaskakujące i rozgrzewające wnętrze podmuchem dalekiej Azji. Jeśli macie ochotę właśnie w tym klimacie pożegnać ostatnie dni Listopada, to serdecznie zapraszam
Kuchnia w Słońcu Skąpana