krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:209/246)

Wielkanocny tort pod motylem 151

mango curd: 500 ml pulpy z mango/ 2 duże mango/ 2 łyżki masła 1 pomarańcza 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej 2 jajka  2 łyżki śmietany kremówki śmietana: 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 400 ml śmietany kremówki poncz: 1 cytryna 100 ml wina białego 50 ml wody pozostałe: kulki kokosowe zielony barwnik kawałek mango 50 g czekolady białej(...)ubijam z cukrem. Dodaje do mango i dalej podgrzewam aż  masa zagotuje się i zacznie gęstnieć. Na końcu dodaję masło. Odstawiam do przestygnięcia, wtedy jeszcze zgęstnieje.  Śmietana: Mascarpone, śmietanę, puder przekładam do miski i ubijam mikserem. Poncz: W szklance mieszam sok z cytryny, wino i wodę przegotowaną. Wykonanie: Biszkopt, curd, ciastka robię dzień wcześniej. Na drugi dzień kroję

wesoła kuchnia
Ciasto Alpejskie Mleczko z Galaretką 78

  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Domowe ciasta
Chałwowiec 3117

jest więc idealną propozycją na spotkania rodzinne lub ważne uroczystości. Smaki uzupełniają się, zarówno chałwa, jak i czekolada nie grają tutaj pierwszych skrzypiec, choć masa chałwowa, powstała na bazie serka mascarpone, jest tą, która delikatnie wiedzie prym :) Ciasto możecie bez zmiany proporcji składników przygotować w formie o wymiarach 24x24cm. Chałwowiec Składniki: biszkopt 3 jajka 3 łyżki (30g) mąki pszennej(...)mascarpone zmiksować z cukrem i ziarenkami wyskrobanymi z przekrojonej wzdłuż laski wanilii - do mascarpone dodawać partiami chałwę, zmiksować - żelatynę zalać zimną wodą, gdy napęcznieje, podgrzać krótko w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej do momentu rozpuszczenia się żelatyny (nie może się zagotować, gdyż straci swoje właściwości żelujące) - rozpuszczoną żelatynę lekko ostudzić, następnie dodać do niej 1-2 łyżki mascarpone, dokładnie

Smakołyki Bereniki
Tarta z kozim serem 201

Tarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Brzoskwiniowy orzechowiec 195

Orzechowy biszkopt z kawałkami soczystych brzoskwiń, delikatna masa śmietankowa i mus brzoskwiniowy, dodatkowo przełożony małymi biszkopcikami. Doskonale sprawdzi się jako ciasto świąteczne, ale także jako "zwykłe

Domowa cukiernia Ewy
Placuszki z serkiem ricotta i borówkami 178

Pyszne, delikatne w smaku i rozpływające się w ustach placuszki z serkiem ricotta i borówkami to idealna propozycja na leniwe weekendowe śniadanie. Placuszki przygotujemy w kilka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Leśny tort urodzinowy 174

Oto propozycja pysznego tortu dla bliskiej Wam osoby :) Biszkopty z dodatkiem delikatnej masy śmietankowej i pianki jagodowej. Całość obłędna w smaku :) Składniki na biszkopt (tortownica 28

Kulinarna (nie)codzienność
Leśny tort urodzinowy 215

Oto propozycja pysznego tortu dla bliskiej Wam osoby :) Biszkopty z dodatkiem delikatnej masy śmietankowej i pianki jagodowej. Całość obłędna w smaku :) Składniki na biszkopt (tortownica 28

Kulinarna (nie)codzienność
WYBUCHOWA BEZA Z KREMEM AMARETTO I GRANATEM 235

już jest nieźle. Zróbcie sobie mały Paryż we własnym domu! składniki: beza: 8 białek 440 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego lub jabłkowego krem: 1 serek maskarpone (250 g) 250 ml śmietanki 36% 1/2 szklanki amaretto 3 łyżki cukru O bezie napisano już wszystko. Robiliśmy ją milion razy i zawsze wychodziła inaczej. Korzystaliśmy ze wszystkich przepisów(...)płynna… Może się kruszyć, być lekko zarumieniona, nie ma co płakać, że nie przypomina tych paryskich. Beza stygnie, a Wy robicie krem. Ubijacie śmietanę, dodajecie po łyżce cukru, potem po łyżce mascarpone, cały czas ubijając. Na koniec cieniutką strużką wlewacie amaretto. Ubijacie jeszcze chwilę i wykładacie 2/3 kremu na bezę. Na krem kładziecie drugą bezę i znowu krem. Posypujecie

GRUBY WAŁEK
Ciasto Czekoladowe z Kremem z Czerwonej Porzeczki 172

  Miał być placek, wyszedł tort? A może placek? W każdym bądź razie bardzo smaczne ciasto. Nie będzie przekroju, bo placek pojechał na imieniny mojego taty

Blondynka Gotuje
Letnia przekąska - żołnierzyki z arbuza, melona i mięty z dipem kokosowo-limonkowym 167

  Uch! Jak dawno mnie tu nie było! Mam nadzieję, że nie wyszłam z wprawy w pisaniu postów, a zarazem, że ta rozłąka spowodowała, iż zatęskniliście

Be Fit Be Strong
Wigilia w królestwie garów 130

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} ryba w pomidorach szczupak z kaszą gryczaną gravlaks łosoś z serkiem mascarpone Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} piernik z marcepanem i powidłami     tort makowy tort makowy z kremem śliwkowym szarlotka     katarzynki Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

królestwo garów
Szpinak – właściwości lecznicze 250

Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania