kotlety z papryką - 1955 przepisów (strona:49/131)

Schab zapiekany z cukinią, pomidorkami i kozim serem 194

Składniki na trzy porcje: 6 cienkich kotletów schabowych 1/2 młodej cukinii 3 pomidory śliwkowe kawałek twardego sera koziego 3 gałązki świeżego tymianku lub majeranku sól, słodka papryka, pieprz, ziarna kminku, tymianek, oregano, suszony czosnek Schab umyć, osuszyć. Cienko rozbić tłuczkiem. Posypać z obu stron solą, pieprzem, papryką, suszonym czosnkiem i ziołami. Obsmażyć z obu stron na oleju. Trzy plastry ułożyć

Czerwień i błękit
Pierś z kurczaka w cieście cukiniowym 176

obtoczone są w cieście zbliżonym do naleśnikowego z dodatkiem startej cukinii. Przepis polecam wszystkim, którzy chcą nieco urozmaicić zwykłe kotlety z kurczaka. Składniki: podwójna pierś z kurczaka pół młodej cukinii jajko 3/4 szklanki mąki pół szklanki mleka sól, pieprz, papryka wędzona Przygotowanie Piersi dzielimy na porcje i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach

e-PrzepisyKulinarne
"Cygańskie" gołąbki. 3867

tarta i koncentrat pomidorowy. Kapustę ucieramy na tarce. Dodajemy mięso, jajka, ryż, łyżeczkę płaską soli, łyżeczkę pieprzu, łyżkę papryki, parę łyżek bułki. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do lodówki dla stężenia.   Potem wyjmujemy i sprawdzamy czy można ulepić kotlety, jeżeli nie to dosypujemy trochę bułki. Uformowane kotlety/gołąbki  otaczamy mąką i smażymy. Usmażone odkładamy na papierze kuchennym

chleba naszego
Karkówka w marynacie musztardowo - pomidorowej 232

koncentratu pomidorowego Wykonanie: Karkówkę kroimy na kotleciki. Rozbijamy je tłuczkiem. Z obu stron solimy, pieprzymy, posypujemy papryką słodką i oprószamy mąką. Mięso odstawiamy na 30 minut. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Rozgrzewamy olej. Kotlety obsmażamy z obu stron, do ładnego zrumienienia. Obsmażone kotlety odkładamy na talerz. Na ten sam olej wrzucamy cebulę. Solimy

Smak mojego domu
Przyprawa cajun 98

się kilka przepisów z użyciem tej mieszanki. Od siebie na szybko tylko dodam, że bardzo fajnie pasuje do tofu, kotletów sojowych i podobnych wegańskich hiciorów. Przyprawa cajun Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 6 łyżeczek soli 6 łyżeczek czosnku granulowanego 8 łyżeczek papryki słodkiej 4 łyżeczki suszonej cebuli 3 łyżeczki pieprzu 4 łyżeczki ostrej papryki/pieprzu (cayenne) 4 łyżeczki oregano 4 łyżeczki tymianku Wykonanie

Blendman
Burgery z indyka 134

pęczek szczypiorku pocięty na drobno 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka suszonej pietruszki sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka i ostra w ilości zależnej od preferencji Wszystkie składniki wkładamy do miski i wyrabiamy na gładką masę. Formujemy kotlety (z tej porcji wychodzi około 5-6 sztuk) i wrzucamy na grill elektryczny lub patelnię grillową. Podsmażamy kilka minut

Emskie Smaki
Wenecki kurczak 222

Wenecki kurczak Wenecki kurczak , to pyszna , soczysta pierś , owijana cieniutkimi, plastrami boczku , glazurowana majonezem z papryką i sosem chilli . Bardzo szybka i efektowna potrawa , a do tego smaczna . Moje dzieciaki, oszalały na jego punkcie . Mięso , dzięki owijce z boczku , nie robi się suche i wiórowate , a to bardzo ważne w przypadku tej delikatnej części kurczaka . Wiadomo nikt nie lubi suchych(...)włażących w zęby i stających w gardle Polecam , jako odmianę od nieco już oklepanych , kotletów , klepanych z piersi kurczaka Składniki : 4 połówki piersi z kurczaka 1 opakowanie cieniutkich plastrów boczku wędzonego -nie parzonego 4 łyżki słodkiego sosu chilli 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka słodkiej papryki sól do smaku Piersi z kurczaka myjemy , osuszamy ręcznikiem i solimy . Następnie owijamy plastrami cienkiego

Ogrodnik w podróży
Kęski kurczaka w cieście naleśnikowym 289

takim wydaniu bardzo mi się spodobała. Dużo pracy przy tym nie ma, a zawsze to jakaś odmiana dla tradycyjnych kotletów. Składniki : Podwójna pierś z kurczaka Ulubione Przyprawy Ja użyłam: 2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki curry pół łyżeczki mielonej ostrej papryki łyżkę sosu sojowego( możecie dodać soli) Pierś z kurczaka warto najpierw zamarynować, gdyż samo ciasto naleśnikowe nie nada naszemu daniu

Niebieski kubek z kawa
Przekładaniec ze schabu i indyka 225

Alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Do przygotowania tego danie będziemy potrzebowali: schab bez kości lub polędwica wieprzowa filet z indyka szynka długodojrzewająca zielone oliwki papryka w proszku kurkuma mozzarella sól pieprz oliwa z oliwek Mięso myjemy i czyścimy. Z wieprzowiny i indyka przygotowujemy podobnej wielkości kawałki, najlepiej podłużne, by łatwiej było nam je nadziewać. Tak przygotowane mięso polewamy oliwą, dodajemy paprykę

MarcinChef
Najlepsze warzywne pulpeciki do spaghetti 139

tyle, żebym chciała je robić na każdy obiad, aż w końcu znalazłam przepis idealny, po raz pierwszy do kotletów użyłam podprażonych orzechów, które nadały bardzo fajny posmak, do tego płatki owsiane zmielone na mąkę, słodka marchewka, trochę pikantnej papryki i czosnku, a do tego kremowa czerwona fasola, smak podkręcają również suszone pomidory z zalewy, dużo przypraw i zieleniny, nic dodać

zdrowa vege kuchnia
Kieszonki drobiowe w cieście naleśnikowym 131

ciasto było bardzo gęste Sposób przygotowania: Filety rozbijamy przez woreczek. Posypujemy ulubionymi przyprawami, na środek kładziemy ser, następnie kawałek papryki i pieczarki. Zwijamy, uważając by nic nie wypadło. Jajka z mlekiem, mąką i przyprawami roztrzepujemy na gęstą masę. Obtaczamy kotlety i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu. Po usmażeniu pozostawiamy na chwilę na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety drobiowe z serem 648

filety z piersi kurczaka 3 jajka 300 g żółtego sera w kostce sól, pieprz 1/2 łyżeczki ostrej papryki łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki bazylii ząbek czosnku 7 łyżek mąki pszennej cebula olej rzepakowy do smażenia Od dziś kotlety drobiowe z serem, będą jednym z moich ulubionych dań drobiowych :). Są po prostu przepyszne, i to zarówno na zimno

Świat Domowej Kuchni
Burgery 100% homemade 194

tematu podeszłam ambitnie, wysoko stawiając sobie poprzeczkę. Skoro mamy konkurować z najlepszymi, sami musimy tacy być ;) Dlatego nasze zmagania rozpoczynam od przepisu na domowe bułeczki , przez sosy , aż po kotlety . Efekty sprawdźcie i oceńcie sami :) P.S. Podane przeze mnie proporcje wystarczą na ok 4 - 5 kanapek. 1. Bułeczki (wg przepisu kwestiasmaku.pl): Składniki: 125 ml dobrze ciepłego, ale nie gorącego, mleka(...)rukola kiełki awokado bekon smażone pieczarki ser pleśniowy / feta / cheddar papryka świeża lub konserwowa ananas jajko  Wykonanie: Bułkę kroimy na pół. Każdą z części smarujemy sosem, by nie była sucha. Następnie kładziemy dodatki, ja w poniższym burgerze wykorzystałam sałatę, rukolę, ogórki konserwowe, plaster pomidora, kiełki. Na wierzch kładziemy kotlet, który również smarujemy sosem, po czym składamy obie części

Taste Of My Day
Kotlety z bobu 199

nawet lepiej smakuje jak są większe kawałki. 2. Bób przełożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, mąkę ziemniaczaną i na wyczucie bułkę tartą. Zagnieść ręką wszystko razem, jak za miękkie to dać bułki, jak twarde to małe jajko. 3. Formować kotlety, wkładając do środka po 1/2 mini mozzarelli. Obtaczać w bułce i smażyć. Gotowe! Smacznego! Autorką oryginalnego przepisu, który

Mama z miasta
Kotlety mielone faszerowane fetą i oliwkami 128

kotlet schabowy lub mielony :)  Nie mam oczywiście nic przeciwko tradycyjnym smakom, lecz czasem lubię je urozmaicić. I tak właśnie powstały kotleciki mielone, które w środku kryją małą niespodziankę! Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej 2 kromki chleba razowego 1 cebula mleko jajko pęczek koperku bułka tarta oliwki 100 g sera feta olej oliwa sól pieprz papryka słodka vegeta Przygotowanie(...)masy. Koperek siekamy - także dodajemy. Wbijamy jajko oraz dodajemy sól pieprz paprykę słodką i vegetę. Wszystko wyrabiamy.  Odrywamy po kawałku mięsnej masy i robimy z niej placuszki.  Na każdym placku układamy kostkę fety oraz oliwkę.  Zamykamy placki formując w ten sposób kotleciki.  Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej.  Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy

Taste Therapy
Mielone z kaszą jęczmienną 175

żółtko 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka olej do smażenia Łopatkę razem z cebulą zemleć w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodać kaszę jęczmienną, przeciśnięty przez praskę czosnek, żółtko, koncentrat i przyprawy. Wymieszać wszystko, doprawić do smaku w razie potrzeby. Formować kotlety i smażyć na patelni (albo zapiec w piekarniku - wersja zdrowsza ;) Podawać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
KOTLETY WIEPRZOWE (KARKOWKA) Z GRILLA 131

spędzenie czasu z przyjaciółmi i rodziną.  Dzisiaj przedstawiam przepis na KOTLETY WIEPRZOWE Z GRILLA, czyli popularna karkówka. Polecam! ---------------------------------------- Liczba porcji : 6-8 Czas przygotowania : 40 minut* ---------------------------------------- * oprócz czasu na marynowanie (2h) SKŁADNIKI: 1,2 kg karkówki bez kości 4 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej, mielonej papryki 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego pieprzu czarnego 1 łyżka ziół prowansalskich(...)rozcieramy z solą - mieszamy z papryką, imbirem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i cukrem. Krok 2. Mięso płuczemy, wycieramy skropioną octem ściereczką, kroimy na plastry o grubości ok. 1,5cm, lekko je rozbijamy tłuczkiem (płaską stroną), nacieramy przygotowaną marynatą, smarujemy oliwą, układamy jeden na drugim i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Krok 3. Zamarynowane kotlety układamy na rozgrzanym ruszcie

Moja Książka Kucharska
KOTLETY MIELONE Z INDYKA BEZ PANIERKI 278

niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej Olej do smażenia np rzepakowy  PRZYGOTOWANIE:  Szalotkę drobno siekam. Na patelni smażę na rumiano cebulkę. Natkę pietruszki drobno siekam. Mozzarellę drobno rwę. Do mięsa dodaję wszystkie składniki wraz z smażoną cebulką. Mieszam dokładnie. Z mięsa formuję płaskie kotlety wielkości dłoni. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Smażę

Gotowanie Patki
Sznycle z karkówki zapiekane w sosie 296

śmietany kremówki szczypta gałki muszkatołowej szczypta papryki ostrej papryka słodka sól pieprz Karkówkę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić w plastry o grubości 1 cm. Każdy plasterek karkówki lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. W rondlu rozgrzać 2 łyżki masła i obsmażyć kotlety na lekko rumiany kolor z dwóch stron. Podlać mięso 1/4 szklanki

O kuchni z uczuciem
KOTLETY Z GROCHU 167

Bardzo sceptycznie podchodziłam do zrobienia tego przepisu bo uważałam że kotlety z grochu będą niesmaczne,a tu o dziwo naprawdę wyszły smaczne i apetyczne.Coraz bardziej przekonuję się do kuchni wegetariańskiej i chciałabym kiedyś jeszcze spróbować' tofu' jak smakuje.Polecam ten przepis nawet dla takich mięsożerców jak Ja:).                10dag.grochu zmiksowanego(...)papryka czerwona w proszku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki starte mieszamy z drobno posiekaną cebulą.Dodajemy piure z grochu,jajko i przyprawy,sól-mieszamy ciasto.Tłuszcz rozgrzewamy na patelni i kładziemy ciasto łyżką i smażymy kotlety na złoty kolor. Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Burgery meksykańskie 206

Poranny wymarsz do pracy? Nie zapomnij o drugim śniadaniu! :) \ Składniki: (na 12 kotletów/placków) 1,5 szklanki czerwonej fasoli (ugotowanej) 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 jajko 1 drobno posiekana czerwona cebula 3/4 puszki kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju rzepakowego sproszkowana papryka słodka 3-4 łyżki płatków owsianych sproszkowana papryka wędzona sproszkowane chili garść świeżej(...)pomidorowy. 4. Dopraw papryką słodką i wędzoną(dałam po jednej łyżeczce),szczyptą soli, pieprzu i dwoma szczyptami chili. 5. Zblenderuj masę,ale tak by widoczne były małe kawałki fasoli. 6. Dodaj cebulę, kukurydzę, kolendrę i jajo. Wymieszaj. 7. Piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 30 minut 8. Po 15-20 minutach przewróć każdy z kotletów na drugą stronę

U Fiolki
Burgery meksykańskie 186

Poranny wymarsz do pracy? Nie zapomnij śniadania! \ Składniki: (na 12 kotletów/placków) 1,5 szklanki czerwonej fasoli (ugotowanej) 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 jajko 1 drobno posiekana czerwona cebula 3/4 puszki kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju rzepakowego sproszkowana papryka słodka 3-4 łyżki płatków owsianych sproszkowana papryka wędzona sproszkowane chili garść świeżej kolendry(...)pomidorowy. 4. Dopraw papryką słodką i wędzoną(dałam po jednej łyżeczce),szczyptą soli, pieprzu i dwoma szczyptami chili. 5. Zblenderuj masę,ale tak by widoczne były małe kawałki fasoli. 6. Dodaj cebulę, kukurydzę, kolendrę i jajo. Wymieszaj. 7. Piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 30 minut 8. Po 15-20 minutach przewróć każdy z kotletów na drugą stronę

Fiolka w kuchni
Roladki drobiowe z selerem naciowym, boczkiem i mozzarellą 122

wzdłuż na pół, ale nie do końca. Rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem. Na brzegu układamy ser, plaster boczku oraz pokrojony w małe słupki seler. Zawijamy po bokach do środka oraz zwijamy roladki. Oprószamy solą ,pieprzem i czosnkiem. Jajko roztrzepać z mlekiem i mieloną papryką. Każdą roladkę zanurzyć najpierw w jajku a potem w bułce tartej

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania